Pogacele cu soia

pogacele-cu-soia
Va spuneam saptamana trecuta ca de acum o sa tot avem retete culinare cu soia, pentru ca vreau sa va arat ca soia poate fi folosita nu doar ca substitut al carnii in perioada postului, ci ca produsele din soia pot face parte din alimentatia noastra uzuala si, mai ales, pot fi folosite cu succes in combinatie cu ingrediente de origine animala, pentru a transforma masa intr-una mai sanatoasa. Secretul este, insa, sa folosim soia buna, nemodificata genetic, cum este soia cea mai draga mie, produsa de Inedit.

Prelucrata intr-un mod corect, proteina de soia este singurul aliment vegetal care ne asigura toti aminoacizii esentiali de care are nevoie organismul nostru si, in plus de asta, este si o sursa buna de antioxidanti. Stim cu totii efectele benefice ale antioxidantilor asupra noastra: incetinesc procesul de imbatranire, previn bolile cardio-vasculare, ne ajuta sa ne reglam tensiunea arteriala si ne imbunatatesc sistemul imunitar. Atunci, de ce nu am alege soia?

In reteta de azi, pogacele cu soia, am ales sa inlocuiesc jumarile din reteta clasica de pogacele cu jumari cu granule de soia Inedit, care s-au potrivit de minune si au iesit niste pogacele de sa te lingi pe degete!

Ingrediente pentru 10 bucati:
– 50g Soia granule Inedit
– 2 linguri ulei de masline
– sare, piper, cimbru, oregano, busuioc – toate dupa gust
– 100g unt rece, taiat cubulete
– 350g faina
– o lingurita praf de copt
– 150ml lapte batut + 4 linguri lapte batut
– seminte de susan pentru decor

ingrediente-pogacele-cu-soia

Mai intai ne ocupam de granulele de soia, pe care le fierbem 15 minute in apa cu putina sare, apoi le lasam sa se scurga foarte bine intr-o sita, apasandu-le cu o lingura ca sa iasa tot excesul de apa. Incingem apoi intr-o tigaie uleiul de masline si prajim granulele de soia impreuna cu sare, piper si ierburi arometice, pana sunt frumos rumenite. Pana se rumenesc granulele de soia, pregatim aluatul, apoi le incorporam in aluat.

preparare-pogacele-cu-soia-1

Pentru aluat, punem faina si cubuletele de unt intr-un bol mare si le amestecam bine cu mana, frecand bucatile de unt intre degete pana se maruntesc. Aluatul trebuie sa arate ca un pesmet macinat mare. Apoi punem laptele batut si framantam un aluat elastic, in care, la final, incorporam si granulele de soia prajite, pe care le lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Lucram apoi pe planseta pudrata cu faina si intindem o foaia de aluat de 2 cm inaltime si taiem cu o forma rotunda pogacelele. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 20 min in cuptorul incins la 180°C.

preparare-pogacele-cu-soia-2

Dupa 20 de minute, scoatem tava din cuptor si stropim fiecare pogacea cu lapte batut si o presaram cu seminte de susan, apoi mai coacem pogacelele alte 5 minute.

preparare-pogacele-cu-soia-3

Nu pot sa va explic cat sunt de bune, si calde, proaspat scoase din cuptor, cu putin unt, si reci. 🙂 Sa va fie de cel mai bine! 🙂

pogacele-cu-soia-1

pogacele-cu-soia-2

pogacele-cu-soia-3

pogacele-cu-soia-4

pogacele-cu-soia-5

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.