Arena Bucatarilor Selgros

arena bucatarilor selgros

Spre deosebire de alti copii, care stiu de mici ca vor sa se faca pompieri, politisti sau doctori, eu recunosc, cu mana pe inima, ca nu am avut nicio aspiratie. Nu imi aduc aminte sa fi visat sa fiu ceva, nu eram genul de fetita care sa faca injectii papusilor si nici sa le imbrac in rochii fancy (de asta se ocupa mama, care o data cu intrarea lui Barbie la noi, ii cosea fuste si rochii de seara, din proprie initiativa, pe principiu “saraca, n-a avut si ea o Barbie cand era mica” ). Dar pe mine?… pe mine ma interesa mai mult sa ies afara cu baietii, sa ne jucam cu cornetele, sa ma catar in copaci, si maxim sa stau pe paturica cu fetitele. Si cand totusi stateam pe paturica, asa ca orice fetita normal si civilizata, singura ocupatie era sa gatesc, cu noroi, frunze din gardul viu si nisip, cu setul meu de vasute de plastic, o masa sanataoasa pentru armata de Barbie a fetitelor. Dar nu, nu mi-am dorit niciodata sa fiu bucatar, nu am visat la asta. Nici mica fiind, nici mai mare fiind. In liceu mi-am dorit sa fiu actrita dar mama nu m-a lasat pe principiul ca o sa…nu va spun, dar cert e ca nu am ajuns actrita. Si am facut psihologie si n-am ajuns nici psiholog (decat in timpul liber, pentru prieteni). Pentru ca in toata nebunia asta, a scolii, a primului job, a vietii de familie am descoperit eu ca lucrul care ma face cea fericita e gatitul. Cand gatesc nu mai exista nimeni si nimic, nu ma mai supara nimic, totul se aseaza frumos in mintea si in sufletul meu si mainile lucreaza singure. Si asta se numeste PASIUNE. Nu stiu cum altfel sa o descriu, dar cand asta visezi, cand vezi o bucata de carne in magazine si automat te gandesti la 10 feluri de a o gatit, cand nu te induri sa iti cumperi farduri dar ai da dublu pentru un mixer…da, asta e pasiune.

Si tot pe pasiunea extraordinara pentru gatit si arta culinara se bazeaza si Arena Bucatarilor, competitia organizata in fiecare an de Selgros Romania in care bucatari profesionisti se “dueleaza” in retete care mai de care. Da, poate suna asa ciudat “retete care mai de care” dar sa stiti ca este o mare diferenta intre ceea ce facem noi ca si bloggeri si ceea ce face un chef. Sigur, poate facem si noi scoala de bucatari, dar pana sa ajungi chef, e drum lung. Foarte lung. Asa ca si noi, si voi, avem numai de invatat din ceea ce o sa se intample pe 10 septembrie incepand cu 11:30 in Piata George Enescu Bucuresti (in fata Ateneului Roman).

Noutatea de anul acesta este Arena Bloggerilor online, unde participa Laura Laurentiu, Bucataresele Vesele si subsemnata 🙂 Si noi 3 vom primi cosuri de produse din partea Selgros dar si o tema si ne vom “duela” si noi in arena noastra virtuala. Dar de jurizat, vom fi jurizate de profesionisti, asa ca totul este cat se poate de serios.

Nu uitati ca pe 10 septembrie este si Arena Bucatarasilor, o competitie culinara pentru cei mici. Si daca piticii vostri nu participa la concurs, nu va faceti griji, Selgros Romania le-a pregatit multe alte surprize. Si pentru voi si pentru ei va fi un concert Taxi si Alex Velea, deci aveti nu doar bucatarie de exceptie, ci si suprize de tot felul, inclusiv demonstratii de bartending si multa distractie si voie buna.

Vestile bune nu se opresc aici! Ramaneti cu ochii pe Teo’s Kitchen pentru ca urmeaza sa avem si aici un concurs pentru voi 🙂 Eu una sunt foarte incantata de ce urmeaza sa se intample la Arena Bucatarilor, e un eveniment aproape de sufletul meu si de pasiunea mea, una dintre cele mai frumoase pasiuni din lume, zic eu!

One Comment

  1. Multa bafta, Teo!!! Iti tinem pumnii!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.