Guguluf Red Velvet

guguluf red velvet

Dragilor, a venit randul azi uneia dintre retetele mele cele mai dragi, pe care, de-a lungul timpului am facut-o sub forma de tort, cupcakes si azi, in varianta de guguluf, care, sincera sa fiu, mi se pare cea mai apetisanta si festiva. Totul a inceput cand am gasit la Lidl forma speciala pentru guguluf, de ceramica, de calitate foarte buna si la fabulosul pret de 25 lei. Visul oricarei gospodine! Si, in secunda in care am pus mana pe tava, am stiut exact ce o sa fac cu ea: guguluf red velvet, cu crema de branza care sa curgaaaaaaa de pe el in cel mai delicious mod cu putinta!

Pana sa trecem la reteta, sa va spun musai musai ca saptamana asta, la Lidl gasiti la super preturi toate produsele din gama W5 pentru curatenie luna in toata casa si mai ales in bucataria noastra atat de solicitata! Intreaga oferta o gasiti AICI

Ingrediente pentru un guguluf, cca 12-15 portii:
– 300g faina Castello
– 300g zahar Castello
– 250ml ulei Promienna
– un pliculet praf de copt
– o lingurita sare
– 3 linguri cacao Belbake
– o lingura otet
– miezul de la o pastaie de vanilie Belbake
– 2 oua mari
– 250ml kefir Pilos
– colorant rosu gel sau lichid

guguluf red velvet

Mai intai incingem cuptorul la 160°C si tapetam bine bine tava cu unt si faina.

guguluf red velvet

Apoi, intr-un vam mare, amestecam cu telul sau mixerul ouale, uleiul, zaharul si kefirul, pana avem o compozitie omogena. Adaugam si miezul de la pastaia de vanilie, otetul si colorantul rosu. Amestecam din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet si compozitia are o culoare uniforma.

guguluf red velvet

guguluf red velvet

Peste amestecul pregatit deja, cernem faina, cacaua, praful de copt si sarea. Amestecam bine bine si turnam compozitia in tava pregatita si o scuturam usor, pentru a se distribui uniform. Dam tava la cuptor 45-50 min, sau pana trece testul scobitorii. E important sa asezam gratarul pe pozitia din mijloc a cuptorului. Cat timp prajitura sta la cuptor, pregatim crema de branza.

guguluf red velvet

guguluf red velvet

Ingrediente crema de branza:
– 200g crema de branza Goldessa
– 100g unt Pilos, 82% grasime
– 320g zahar pudra vanilat Castello

guguluf red velvet

Este foarte important ca untul si branza sa fie la temperatura camerei, deci e bine sa le scoatem din frigider cu o seara inainte de a face prajitura. Mai intai amestecam untul, cu mixerul la viteza mare, pana avem o crema. Adaugam apoi crema de branza, pe care o scurgem foarte bine de apa pe care o lasa. Amestecam totul si incepem sa adaugam zaharul pudra, 2-3 linguri o data, amestecand dupa fiecare adaugare. Trebuie sa avem o crema foarte fina, in care nu se simt granulele de zahar.

Cand prajitura e gata si a trecut cu brio testul scobitorii, e momentul sa o lassam sa se raceasca in tava putin, apoi o asezam pe un platou si o lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei inainte sa o decoram cu crema de branza. Pentru decor, eu am folosit bomboane sfarmate si cirese confiate, Belbake 🙂 Sper sa va placa, sa va fie de cel mai bine si sa incercati prajitura, pentru ca este cu adevarat una foarte speciala!

guguluf red velvet

guguluf red velvet

guguluf red velvet

guguluf red velvet

guguluf red velvet

guguluf red velvet

guguluf red velvet

guguluf red velvet

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (10 votes cast)

18 Comentarii

  1. Imi place la nebunie! Arata bestial! Si mie imi plac mult produsele de la Lidl, cel putin cacaoa cu procent mare este super, si iaurtul si untul, nu mai vorbesc de preturi. Splendid rezultat! Vrem si noi!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Wow, Teo… ne omori cu bunataturile astea 🙂
    Daca este la fel de bun pe cat de bine arata, inseamna ca e de vis!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. arata foarte bine si este potrivita pentru VALENTINE’S DAY Thanks

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Prajitura ta este abslout geniala! abia astept sa incerc si eu sa o fac!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Arata de senzatie!!!!!Musai de incercat!!!Chiar ieri vroiam sa imi cumpar forma de silicon,dar nu stiam la ce as putea-o folosi 🙂 Si uite ideea de la Teo 🙂 Multumesc mult!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Deci nu cred ca am vazut prajitura sa arata mai bine ca aceasta, absolut geniala

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Aurelia Alex Dumitru

    Arata delicios de gustos. Arta !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Guguluful tau arata fantastic, imi plac la nebunie culorile care ti-au iesit!
    Mi-am cumparat si eu o forma identica si cred ca am sa o pun la treaba cat de curand! 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Serban Lucian

    Excelenta reteta si apetisanta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. nastase elena

    mi-a venit si apa in gura urmarind reteta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Arata tare bine si cred ca este gustos dar am o intrebare, crema aceia de branza este putin sarata ,nu are un gust ciudat? ce colorant ai folosit si de unde ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Felicia, eu folosesc colorant gel Wilton, dar este si de la Dr. Oetker, tot asa, gel, care e mulat mai bun decat cel lichid pentru ca are pigmentul mai puternic, unu la mana si doi la mana, nu modifica in niciun fel consistenta prajiturii sau cremei in care il pui. Crema de branza nu este sarata, e perfecta pentru creme dar si pentru cheesecake! Mult spor la bucatarit iti doresc! 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  12. Multumesc pentru reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. Arata foarte bine. Am sa incerc si eu. Reteta nu pare grea.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Super reteta, am facut-o deja de cateva ori si mai urmeaza :). As avea o intrebare: mie nu imi iese asa deschisa culoarea prajiturii. Am folosit colorant si cacao Dr. Oetker, dar probabil cacao are o culoare prea puternica si rosul nu mai este asa spectaculos. Daca as pune mai putina cacao ar iesi mai bine? Mi-e frica sa nu stric textura blatului. In rest, o prajitura excelenta care pare si foarte sofisticata. 😉 Multumim, Teo!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.