Hummus picant & Dip de branza

hummus picant cu fasole rosie

Si? Cum se desfasoara programul 7 zile de sanatate cu Philips? Eu sper din suflet ca v-am motivat sa va ganditi mai mult la ceea ce puneti in farfurie si la faptul ca o mancare sanatoasa nu trebuie sa fie complicata! Aceasta este si ideea de la care am pornit impreuna cu prietenii de la Philips: sa va propunem 7 zile de sanatate, care sa nu fie o dieta, ci sa fie 7 zile care va pot schimba stilul de viata si modul in care mancati, sa va ajute prin intermediul propunerilor mele de retete sa vedeti de fapt cat e de simplu sa gatiti ceva sanatos, cu ingredient proaspete, intr-un timp foarte scurt.

Noile mixere verticale Philips Avance SpeedTouch ne ajuta sa preparam mancare proaspata, usor si rapid. Deja folosesc mixerul de ceva vreme si pot sa va spun care sunt, din punctul meu de vedere, avantajele lui. In primul rand, datorita formei special concepute, atat a vasului cat si a lamelor si forma triunghiulara a capatului de pasare, mixerul functioneaza impecabil, nu se creeaza vacuum la fel ca la alte mixere, lamele nu raman blocate in macarea pe care o amesteca, mixerul vertical se curata foarte usor pentru ca are un sistem antistropire iar totul se controleaza dintr-un singur buton – cu cat il apasam mai mult, cu atat puterea mixerului este mai mare. Asta ma ajuta pentru ca e foarte usor de folosit, il pot implcia si pe Luca in prepararea retetelor si deci invata si el cat de simplu e sa gatesti sanatos. Plus ca, piticii mananca mult mai cu drag o macare pe care au gatit-o ei sau in care s-au implicat activ, decat una care le este pur si simplu servita in farfurie.

mixere verticale philips

Alaturi de tehnologia ProMix, despre avantajele ei va spuneam mai sus, se mai adaugă tehnologia ProMixTitanium, care se defineste printr-un strat de titan ce acopera lama de taiere si o face de sase ori mai rezistanta decat un cutit obisnuit din otel inoxidabil. De unde si faimoasele versuri ale cantecului: you break me down, but I won’t fall, I am tintaniummmmmmm 🙂

Reteta de azi este varianta un starter (aperitiv) foarte apreciat de toata lumea hummus-ul. Pe care l-am facut de data asta picant, cu putin ardei iute (daca scoateti nervurile si samburii ardeiului iute inainte de a-l toca, nu este aproape deloc picant, deci pot manca si cei care in mod normal nu prefera gustul iute).

Ingrediente:
– 2 catei de usturoi
– o conserva de 400g naut
– o conserna de 400g fasole rosie boabe
– sucul de la o lamaie
– 2 linguri ulei de masline
– o lingura tahini
– sare si piper dupa gust
– 1 ardei iute mic
– patrunjel verde tocat si ulei de masline pentru garnisit

hummus picant cu fasole rosie

Prepararea in sine dureaza cam 5 minute, nu de alta, dar nu trebuie sa facem altceva decat sa punem in bolul mixerului Philips toate ingredientele, in ordinea numerelor de pe tricou: fasole, naut, tahini, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Le amestecam bine bine. In functie de cat de moale/cremos va place sa fie hummus-ul, puteti sa mai puneti un pic de ulei de masline sau un pic din apa de pe naut, ca sa il subtiati.

hummus picant cu fasole rosie

Tocam apoi patrunjelul si ardeiul iute (cu sau fara samburi si nervuri, in functie de cat de picant va place).

hummus picant cu fasole rosie

Si gata hummus-ul! O varianta foarte interesanta a hummus-ului clasic, pe care va incurajez sa o incercati. Pana la urma, asta este si ideea programului 7 zile de sanatate, sa va incurajam sa incercati retete noi, sanatoase, nu neaparat pe cele de aici, care sunt pur si simplu un exemplu pentru cat e de simplu sa gatiti sanatos, cu ingrediente care sunt la indemana oricui 🙂 Voi ce ati gati cu mixerele Philips? Cum le-ati integra intr-un stil de viata sanatos? Nu doar pe parcursul celor 7 zile de sanatate, ci si de acum incolo 🙂 Astept cu mare drag comentariile voastre!

hummus picant cu fasole rosie

hummus picant cu fasole rosie

hummus picant cu fasole rosie

hummus picant cu fasole rosie

DIP CU BRANZA PENTRU LEGUME

dip cu branza pentru legume

Ideea de la care am pornit, impreuna cu Philips, programul 7 zile sanatate a fost sa va ofer idei de retete sanatoase, pe care le puteti pregati foarte repede acasa, cu ajutorul noilor mixere verticale Philips Avance SpeedTouch. Este vorba despre o initiativa prin care incurajam un stil de viata sanatos si prin care vrem sa va oferim exemple de retete cat mai variate, de mic dejun, pranz, cina sau gustari, care pot sustine un astfel de stil de viata.

De ce folosesc eu noile mixere verticale Philips? Pentru ca au o putere foarte mare (ea difera in functie de modelul ales, la fel si accesoriile) si puterea motorului se regleaza foarte simplu, prin apasarea unui singurl buton – cu cat apesi butonul mai mult, cu atat mixerul amesteca mai tare. Tehnologia ProMixTitanium face lamele foarte rezistente chiar si in fata ingredientelor dure, cum ar fi fructele congelate dar si foarte durabile in timp, datorita stratului de titan care protejeaza lamele.

mixere verticale philips

Azi am pregatit pentru voi un dip de branza pentru legume, pe care eu personal il vad ca o alternativa la gustarile pe care le mancam frenetic in fata televizorului. Da, cand ne uitam la un film sau la un program captivant, avem tendinta de a ciuguli compulsive, orice ne cade la mana. Popcorn, chipsuri, alune prajite si sarate si de cele mai multe ori nu ne dam seama de cantitatile foarte mari de mancare si calorii pe care le ingeram absolut gratuit. Ca sa nu mai vorbesc de sosurile de cascaval sau salsa de la borcan, in care incingem chipsurile sau nachos-urile. Eu m-am gandit ca un sos de branza, pe baza de branza slaba de vaci si un strop de branza cu mucegai albastru, care sa un plus de aroma si face sosul mai consistent, este varianta ideala pentru o ciuguleala mai sanatoasa.

Ingrediente:
– 200g cottage cheese sau branza de vaci
– 2 linguri lapte
– 2 lingurite suc de lamaie
– ¼ dintr-o ceapa alba, tocata marunt
– 30g branza cu mucegai albastru
– o lingurita patrunjel verde tocat
– sare si piper dupa gust

dip cu branza pentru legume

Mai intai amestecam cottage cheese sau branza de vaci, laptele si zeama de lamaie, cu sare si piper dupa gust, pana avem o crema, 1-2 minute la viteza media sunt suficiente.

dip cu branza pentru legume

Adaugam apoi si restul ingredientelor si continuam sa amestecam alte 1-2 minute.

dip cu branza pentru legume

Dipul merge foarte bine cu legume proaspete, taiate bastonase: ardei gras multicolor, morcovi, tije de telina, apio. Voi cum vedeti o gustare sanatoasa preparata cu mixerele Philips? Cum le-ati integra in bucataria voastra si intr-un stil de viata sanatos? Imi spuneti intr-un comentariu? Va pup si pofta mare sa aveti, la mancare sanatoasa, bineinteles!

dip cu branza pentru legume

dip cu branza pentru legume

dip cu branza pentru legume

dip cu branza pentru legume

13 Comments

  1. Uite, mi-ai dat o idee super faina! De fapt, doua! :))
    Dar plec de la hummus, de data asta!
    Te pupacesc, mersi de idee!
    Hai sa iti dau si eu una:
    3 banane negre (care sunt super dulci), o cana lapte, 1 ou, o cana faina (poate fi si de ovaz). Blenduim bananele, adaugam restul ingredientelor. Amestecam bine, daca mai e cazul, mai adaugam un pic de faina. Tragem in tigaie cateva clatite “americanizate”. Luam o cana fructe de padure, 3 linguri miere naturala, blenduim bine si obtinem sos cu care le savuram. No sugar, no additives! Si ies cele mai bune clatite si pt cei mici si pt cei mari.
    Hai, te pupacesc inca o data!

  2. Deci, mor de dragul Philipsului asta! Ma duc si eu sa il “mangai” un pic in magazine. Sper sa il gasesc!

  3. Alina

    Reteta pe care cred ca in sfarsit as putea sa o fac fara nicio problema – folosind mixerul Philips Avance SpeedTouch, fara sa se oboseasca prea tare acesta:

    – 450 gr. nuca de cocos uscata
    – 30 gr. miere de albine
    – 1 lingurita esenta de vanilie (bio)
    – 1 praf de sare

    Se pune nuca de cocos in aparatul de maruntit Philips Avance SpeedTouch si se mixeaza pana devine umeda (cam 6 minute). Chiar daca la inceput iti da impresia ca e prea uscata, nu se adauga deloc apa sau alt lichid. Cand aceasta devine un pic uleioasa, se adauga si celelalte ingrediente si se mixeaza din nou, pana seamana ca textura cu un fel de unt moale sau humus (aproximativ 3 minute).

    Crema obtinuta mai sus se pune intr-o forma de silicon sau intr-un vas normal si se preseaza bine cu mainile, apoi se da la frigider pentru cel putin 30 de minute. Se obtine o ciocolata alba extraordinar de delicioasa si in acelasi timp si foarte sanatoasa.

  4. Arata destul de bine,pacat ca sunt varza la gatit:(

  5. sunt inebunit dupa humus, mai ales daca este picant, aceasta reteta cred ca este extrem de gustoasa

  6. Andreea Radu

    Arata foarte bine. Voi incerca si eu acest dip de branza 🙂

  7. Belu Madalina

    Din punctul meu de vedere, noul produs Philips este compact, ceea ce il transforma in aparatul indispensabil. Mi-ar fi laindemana pentru orice as pregati, in special gustari sanatoase 🙂 ar fi “Dragostea-n bucate sanatoase”

  8. hummus este foarte bun ca gust dar si pentru organism

  9. La hummus.. Sucul de lamaie banuiesc ca se pune laolalta cu toate ingrediente la mixat.. Nu?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.