Tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

Da, fara pic de modestie si fara a exagera cu nimic, acesta este cel mai bun si cel mai spectaculos tort pe care l-am facut vreodata! Tort cu 3 tipuri de mousse! La prima vadere pare foarte complicat, pare foarte scump, pentru ca, intr-adevar e nevoie de multa ciocolata, de multa frisca, de o tava buna, de, de, de. Problema s-a rezolvat foarte simplu cu ingredientele de la Lidl, unde veti gasi ciocolata la cel mai accesibil pret si de foarte buna calitate. Eu am descoperit ciocolata de la Lidl acu foarte mult timp si o folosesc cu success la aproape toate retetele care o implica. Chiar va sugerez sa o incercati 🙂 Pentru stratul de mousse de zmeura am folosit zmeura congelata, tot de Lidl cumparata si aveti chiar si mai mult noroc saptamana aceasta, pentru ca este saptamana produselor in cantitate XXL si gasiti zmeura, capsuni si fructe de padure asortate la 1 kg si la un pret wow 🙂 Mai multe despre produsele in cantitate XXL de la Lidl gasiti AICI.

Sa incepem cu tava, pe care am cumparat-o o data cu tava pentru chec si forma pentru guguluf, la un pret super ok: 25 de lei. Este o tava ceramica, din gama Ernesto, care s-a comportat impecabil si sincer, imi pare rau acum ca nu am luat mai multe  Chiar daca tava este de foarte buna calitate si garanteaza ca nimic nu se lipeste, eu va sugerez sa folositi oricum hartie de copt pentru a-i proteja atat fundul cat si marginile. Cu cat ingrijiti mai mult tavile voaste de copt, cu atat va bucurati mai mult timp de ele 🙂

tava cu pereti detasabili

Acum sa trecem la tort, ca e ceva de explicat la el 🙂 Ingredientele sunt pentru un tort cu diametrul de 28 cm, cca 15 portii.

Ingrediente pentru blat:
– 50g faina Castello
– 80g cacao Belbake
– 120g unt Pilos
– 150g zahar Castello
– 2 oua mari
– miezul de la un baton de vanilie Belbake
– ½ lingurita sare
– ½ lingurita praf de copt

tort cu 3 tipuri de mousse

Intr-o tigaie mare, punem untul, zaharul si miezul de la batonul de vanilie fara a le lasa sa fiarba, pana zaharul e topit complet. Luam de pe foc, le lasam sa se raceasca la temperature camerei. Punem ouale si amestecam bine, apoi punem cacaua si faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Amestecam pana avem o compozitie omogena, pe care o punem in tava tapetata cu hartie de copt Aromata si coacem blatul in cuptorul incins la 160°C 20-22 min sau pana trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca foarte bine inainte de a-i scoate cu grija din tava, careia ii schimbam hartia de copt folosita sau o tapetam cu folie alimentara, inainte de a pregati cele 3 tipuri de mousse.

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

Ingrediente pentru mosse-ul de ciocolata cu lapte:
– 200g ciocolata cu lapte Fin Carre, tocata marunt
– 250ml smantana dulce pentru frisca Pilos
– 2 lingurite gelatina fin maruntita alba
– 2 linguri apa

tort cu 3 tipuri de mousse

Topim intr-o craticioara ciocolata tocata marunt impreuna cu 150ml smantana dulce, la foc mic, amestecand in continuu, pana ciocolata este topita si avem o crema lucioasa. Tragem de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca la temperature camerei. Intre timp, batem 100ml smantana dulce si amestecam gelatin cu apa, intr-un bol mic, lasandu-le 5 minute, pana se umfla gelatina. Cand gelatin este umflata, o topim 10 secunde la microunde sau o asezam peste un vas cu apa fierbinte. Gelatina trebuie sa devina lichida, dar nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile, deci nu e indicat sa o topiti punand vasul direct pe flacara. Amestecam gelatina cu ciocolata topita, amestecam foarte bine, apoi, la final, folosind o spatula, incoporam si frisca batuta, cu miscari de impaturire, amestecand cu spatula de sus in jos, ca mousse-ul sa fie cat mai aerat. Turnam amestecul de ciocolata cu lapte peste blat si dam totul la rece o ora sau pana stratul de mousse de ciocolata cu lapte este suficient de ferm incat sa tina stratul de mousse cu zmeura.

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

Ingrediente pentru mousse de zmeura:
– 250g zmeura congelata
– 200g ciocolata alba Bellarom
– 250ml smantana dulce pentru frisca Pilos
– 2 lingurita gelatina
– 2 linguri apa

tort cu 3 tipuri de mousse

Topim ciocolata tocata marunt cu 150ml frisca lichida, procedand exact cum v-am explicat mai sus. Pana ciocolata alba se raceste, dam zmeura prin blender 2-3 minute, pentru a obtine un piure, pe care il trecem printr-o sita, pentru a indeparta sambureii si il amestecam cu ciocolata alba. Adaugam gelatina pe care o lasam la umflat cu cele 2 linguri de apa si apoi o topim. La final, adaugam frica batuta din cei 100ml de smantana dulce ramasi, amestecam bine si turnam totul in tava, peste stratul de mousse de ciocolata cu lapte si dam din nou tava la rece, pentru ca si stratul de mousse de zmeura sa se intareasca suficient pentru a tine stratul de mousse de ciocolata alba.

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

Ingrediente pentru mousse de ciocolata alba:
– 200g ciocolata alba Bellarom
– 250ml smantana dulce pentru frisca Pilos
– 2 lingurita gelatina
– 2 linguri apa

tort cu 3 tipuri de mousse

Mousse-ul de ciocolata alba se prepara exact ca si cel de zmeura, doar ca omitem, normal, piureul de zmeura 🙂 Turnam compozitia peste stratul de mousse de zmeura, il nivelam frumos si dam tot tortul la rece timp de 3-4 ore, de preferinta peste noapte, pentru ca tortul sa se aseze frumos.

La capitolul decor, puteti pur si simplu sa topiti ciocolata pe care sa o lasati sa curga peste marginile tortului sau, in gama Belbake gasiti diverse decoratiuni, de la fructe confiate la fulgi de ciocolata alba, neagra sau cu lapte. Eu am ales sa fac un jeleu de zmeura pentru care am dat prin blender 50g zmeura, am trecut-o prin sita, apoi am amestecat-o cu 100ml apa si 2 linguri de zahar, pe foc, pana a inceput sa prinda consistenta. Am adaugat o lingurita de gelatina, pregatita exact ca mai sus (lasata la inmuiat cu o lingura de apa, apoi topita cu grija) si, cand a inceput sa se intareasca jeleul, l-am turnat peste tort, lasandu-l sa alunece peste margini.

Mai multe nu mai sunt de spus, cred ca vreti mai degraba sa vedeti pozele de final, care, sper eu, o sa va convinga sa incercati acest tort atat de frumusel! Ce mi-am dat eu seama facandu-l? Cum stii ca iti iubesti meseria? Cand de la 8 dimineata lucrezi la un tort, fugi cu toate hodrobelele afara la fiecare poza ca sa fii sigura ca totul iese bine si se vede frumos, apoi stai 30 de minute la -12° in balcon ca sa ii faci poze la lumina naturala, ca ți-e mila de el cat e de frumos sa ii faci poze cu blit, la caldurica, in sufragerie. Și nu, asta nu te deranjeaza deloc ‪#‎pentruca‬…uite-l mah cat e de frumos!‬

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

tort cu 3 tipuri de mousse

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (53 votes cast)

100 Comentarii

  1. Chiar ca e frumos. il voi face.
    Multumim pentru reteta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)
  2. Ilie Irina

    Salve
    Putem folosi foi de gelatin? daca da, cate la fiecare mousse?

    Multumesc anticipat

    VA:D [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    • 6 foi de gelatină corespund unui plic de galtina, cel putin in cazul celor de la Dr. Oetker

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +2 (from 2 votes)
  3. I so hate you! :))))
    Eu tocmai vin dupa o experienta proasta cu un tort diplomat. Nu numai ca ai reusit sa-mi alungi tristetea, dar ai reusit si sa ma convingi sa prestez un trio din asta apetisant <3.
    Arata de 10 furculite :)))
    M-a amuzat grozav ultima parte a textului si m-am regasit si eu pe acolo:)))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Leura draga, gelatina asta, bat-o vina, asta strica tot, dar promit ca daca ai mare grija cu ea, nu are ce sa mearga prost! te pup si mi-esti foarte draga, asa sa stii!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  4. Ce dimensiune trebuie sa aibe cratita ptr copt?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Arata tare bine,eu stiu ca pachetul de frisca are 200ml nu 250, ce gelatina ai folosit .intreb pt ca eu nu folosesc niciodata. multumesc si esti o draguta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
    • Da, Felicia, are 200ml, dar punem un pachet si un pic 🙂 te pup si te mai astept aici! :*

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Ema Mateica - Sosa

    Arata apetisant si icing-ul cu zmeura merge nemaipomenit cu ciocolata. O sa-l fac cat de curand… Thanks for sharing!

    VA:D [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  7. Abia astept sa gust aceasta reteta pentru ca arata fenomenal! te pup cu mult drag!

    VA:D [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  8. Petronela

    Ce bine arata!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Multumesc, Teo!Eu am o reteta asemanatoare, dar in loc de crema cu zmeura, este crema cu ciocolata neagra. O nebunie si aceasta, mai ales pentru impatimitii de ciocolata ca mine 😀 ! Dar cred ca… ciocolata dulce cu zmeura acrisoara… yammy-yammy!…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  10. madalina

    arata tare bine.o intrebare:cu cate foite de gelatina echivaleaza cele 2 lingurite de gelatina?multumesc anticipat.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Cristina

    Ce bine arata…abia astept sa fac si eu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. un tort superb si super delicios

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. Dumnezeule mare, o fi bun, dar e plin de chestii nocive! N-as manca asa ceva… Si ne-ai omorat cu reclama la Lidel!!!

    VA:D [1.9.22_1171]
    Rating: -3 (from 5 votes)
    • Tomina, care ar fi mai exact chesttile nesanatoase? ca sa ma lamuresc si eu…

      VN:D [1.9.22_1171]
      Rating: +4 (from 4 votes)
  14. jugariu gabi

    Super fain, am luat reteta si il voi face cu siguranta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  15. Buna. Am facut si eu acest tort, acum este in frigider, dar nici unul din straturile de mousse nu a iesit ca in fotografiile tale, ci mai mult ca o crema, mai lichida. Nu stiu de ce, am respectat intocmai reteta. Sper maine cand o sa il scot din tava sa nu am o surpriza neplacuta. Oricum multumesc pentru retetele tale minunate.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Daniela, nu are cum sa nu iasa daca gelatina este folosita corect si lasi fiecare strat in parte sa se raceasca si sa se intareasca de tot inainte de a-l adauga pe urmatorul. Mult spor iti doresc!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: -1 (from 1 vote)
  16. Ciocolata amaruie merge in loc de ciocolata cu lapte…. nu de alta dar numai amaruie am in casa (si inca foarte multa :))).)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  17. Pop Loredana

    Teo am facut tortul tau sambata pentru ziua unui baietel, Luca si a fost foarte apreciat.Cred ca este cel mai gustos tort pe care l-am mancat ….am si muncit o zi pe el, dar merita.Multumim petru retete,am incercat multe de la tine de pe blog si te recomand prietenelor mele.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  18. Astăzi, fiul meu a împlinit 10 ani și m-am gândit să-i fac eu tort ca să marchez cumva această minunată zi. Am ales să fac acest tort la care am muncit, așa cum bine s-a specificat, o zi întreagă, dar astăzi am cules laurii, am fost lăudată pentru deliciosul și aspectuosul meu tort. Țin să precizez că puștiul meu nu prea mănâncă dulciuri nici din comerț și nici pregătite în casă, dar tortul acesta l-a mâncat cu mare poftă. Mulțumesc, Teo! Și datorită ție această zi a fost perfectă!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)
    • Carmen draga, ma bucur din tot sufletul ca ai incercat tortul si ca ti-a iesit atat de bine! La multi ani fiului tau si toate cele mai bune din lume, la voi sa se adune! Va pup!

      VN:D [1.9.22_1171]
      Rating: -1 (from 1 vote)
      • Multumesc pentru urare! Toate cele bune si pentru tine si celor dragi tie, in special pentru Luca! 🙂

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  19. Pestean Aureliana

    DA!Tortul ete fabulos!L-am facut acum o saptamana.Maine il voi mai „executa”inca odata.Multumim pentru reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Eu va multumesc ca ati incercat-o si ma bucur mult ca v-a placut! 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  20. Este un tort foarte bun, l-am făcut pentru aniversarea căsătoriei socrilor mei. Am înlocuit zmeura cu căpșuni, iar mousse-ul a ieșit ușor acrișor, nu foarte dulce. O să-l mai fac, deoarece este ușor de realizat.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  21. Am nişte întrebari cum procedez vu gelatina foi nu. Folosit niciodată si sunt în it un plic de foi are 13g…câte să pun cum le pepar…..iar smîntînă pt frişcă e defapt frisca la cutie nu cum ar fi hulala

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Frisca la cutie este cea hulala, dar nu o bateti, de exemplu. Foile de gelatina se tin la inmuiat in apa rece 5-10 minute, apoi se scurg bine de apa si se topesc, exact ca gelatina, pana devin lichide, insa fara a fierbe. daca fierbe, orice gelatina isi pierde proprietatile de inchegare. Mult spor!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  22. Scuze greşelile de scriere. Nu ma prea descurc cu tel. Aş vrea să îl fac acum.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  23. Buna Teo! Felicitari‚ ft bine arata tortul!!! M-am pus sa il fac si eu si am 2 intrebari. Blatul nu trebuie sa iasa pufos? Al meu a iesit un pic mai tare…nu asa pufos. Si daca pot face tortul intr-o tava nedetasabila‚ iar dupa ce fac blatul‚ sa asamblez tortul incepand cu mousse-ul si la sf sa pun blatul si sa intorc tortul? Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Corina ti-a iesit tortul daca ai inceput cu mousse-urile?vreau sa-l fac si eu asa si de aia te intreb 🙂

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  24. Desi nu este zona mea de competenta, am riscat si am primit cea mai dulce recunoastere; doua torturi intr-o singura zi!! O gasca mare de musafiri( bunici experte) mirati de asa minunatie! Multumesc, Theo pentru reteta inspirata!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mihaela te pup, multumesc de aprecieri si ma bucur ca „ai dat lovitura” 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  25. Salut, am o intrebare legata de frisca lichida. Am incercat si eu azi frisca lichida de la Lidl, am tinut’o la rece inainte, inclusiv clestii de la mixer, dar nu mi s’a batut. Tot un lichid a ramas si mi’a fost asa ciuda.
    Pana acum foloseam pachetul ala albastru Creme Patisserie Meggle, dar din cauza ca are si prostii printre ingrediente, am zis sa trec la smantana pentru frisca. Si asta nu reusesc sa o bat cum trebuie. Sfatuieste’ma te rog 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Idana, smantana naturala pentru frisca nu se va bate niciodata atat de tare ca si cea artificiala, dar sa stii ca merita folosita. Poti incerca sa pui un plic de intaritor pentru frisca. Mult succes :*

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  26. Nu înțeleg un lucru … In poze se vede frișca lichida pilos, dar la descriere se pomenește de smântâna dulce… Vreau sa fac acest tort de ziua soțului. Nu sunt in România, am pornit in căutarea ingredientelor cât mai asemănătoare cu rețeta. Va rog dacă se poate sa îmi spuneti , in caz ca găsesc smântână, se bate manual sau f puțin cu mixerul? Frisca am găsit doar la tub (spray). Nu știu care e mai buna… Mulțumesc xx

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Frisca lichida sau smantana dulce sunt cam acelasi lucru, cu diferenta ca smantana dulce pentru frisca poate fi uneori indulcita deja. Smantana normala, cea fermentata, nu este buna pentru aceasta reteta, doar smantana pentru frisca. Cu drag 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  27. cornelia

    Asa ceva… mi am salvat reteta, de Pasti am sa o fac si eu.
    Felicitari pentru tort,poze etc., se vede pasiunea. O duminica frumoasa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Multumesc din suflet, Cornelia draga! 🙂 Cuvintele voastre frumoase si faptul ca imi apreciati si incercati retetele ma fac sa imi doresc sa continui sa va postez cate ceva bun zi de zi! Te imbratisez si iti doresc Sarbatori Luminate alaturi de cei dragi 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  28. Buna, Teo! Este superb tortul! As dori sa il fac si eu. Am o intrebare..zmeura trebuie decongelată înainte să o pisez sau o trecprin blender asa congelata cum e? Multumesc mult!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Manu, poti sa o lasi sa se decongeleze la temperatura camerei, dar musai intr-o sita, pentru ca lasa foarte multa apa 🙂 Spor mult la tortulet! 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  29. Tanase Irina

    Excelent!! Curcubeu pe cerul gurii!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  30. Pingback: Tort de ciocolata (3 tipuri de mousse) | Retete pentru weekend

  31. As dori sa stiu si eu ce consistenta are blatul?. Trebuie insiropat sau nu? Multumesc .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Diana, blatul are consistenta de brownie, e moale la interior, deci nu trebuie insiropat 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  32. Kristina

    Buna Teo . Din cate am inteles pot folosi frisca lichida in loc de smantana pt frisca ? Multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Smantana pentru frisca este cea cu grasimi naturale, din lapte de vaca, nu din grasimi vegetale.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  33. Buna Teo, eu am o tava cu diametrul de 25 cm, daca folosesc cantitatea pe care ai folosit-o tu in reteta, imi incape in tava? Mersi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Buna Monika, da, ar trebui sa iti incapa, la spranceana asa 🙂 Mult spor!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  34. Marilena

    Teo, iti multumesc pentru reteta asta minunata!!!! Am facut-o astazi si in 3 ore a fost gata!!!!! Dupa ce-l taiem o sa revin cu poza!!! Te pup!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  35. As vrea sa fac si eu acest tort.intrebarea mea este poate fi imbracat in martipan? Mulțumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Diana, s epoate, insa numai daca il tii in congelator inainte, ca sa fie foarte tare. Desi, sincera sa fiu, eu cred ca e mare pacat sa il ascunzi sub martipan…mi se pare mult mai frumos asa natural cum e el 🙂 Parerea mea de gospo…

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  36. Se poate cu blat de cheesecake?crezi ca-i bai?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  37. Blatul nu trebuie insiropat?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Nu e nevoie, e un blat foarte pufos, fiind de negresa 🙂 Dar, daca doresi, poti sa il si insiropezi :

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  38. Teo,deci tortul arata fenomenal!Vreau sa incerc si eu sa il fac si te rog sa imi spui daca pot folosi frisca hulala

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Elis, sigur ca poti, insa eu nu o recomand, fiind o frisca vegetala 🙂 Dar reteta iese si cu hulala 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  39. buna , vreau sa fac si eu tortul care arata fenomenal,as putea sa incep cu aranjarea cremelor prima data, si la sfarsit blatul?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  40. Gabriela Ichim

    Doamne….Teo gatesti dumnezeieste si te apreciez de nu mai ppt. Urmeaza sa ma incumet si eu la pregatirea acestui tort fabulos! Cat despre ce intrebau fetele pe aici cu montarea cremelor intai, si la final blatul, exista riscul sa se crape cremele in manevra de intoarcere a tortului, dat fiind faptul ca blatul nu este perfect neted. Eu as urma pasii din reteta, clasic. O zi buna sa aveti si spor la.bucatarit!

    Teo te iubesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Gabriela, eu nu recomand sa puneti blatul la final, eventual daca faceti 2 blaturi si sa fie unul sus si unul jos, altfel cred ca ar putea sa cedeze crema sub greutatea blatului 🙂 Multumec din suflet pentru cuvintele frumoase, comentarii ca ale tale ma fac sa simt ca merita toata munca depusa <3

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  41. Il incerc si eu azi,sper sa.mi iasa….te pup Teo esti tare

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  42. Am facut tortul si mi-a iesit…nu arata atat de bn ca al tau Teo dar este foarte bun!Iti multumesc pentru reteta..Sarbatori fericite

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  43. Aureliana

    Acum l-am terminat. Deasupra cum l-ati ornat? Zmeura cu gelatina facuta ca un sos?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Scrie in reteta 🙂

      La capitolul decor, puteti pur si simplu sa topiti ciocolata pe care sa o lasati sa curga peste marginile tortului sau, in gama Belbake gasiti diverse decoratiuni, de la fructe confiate la fulgi de ciocolata alba, neagra sau cu lapte. Eu am ales sa fac un jeleu de zmeura pentru care am dat prin blender 50g zmeura, am trecut-o prin sita, apoi am amestecat-o cu 100ml apa si 2 linguri de zahar, pe foc, pana a inceput sa prinda consistenta. Am adaugat o lingurita de gelatina, pregatita exact ca mai sus (lasata la inmuiat cu o lingura de apa, apoi topita cu grija) si, cand a inceput sa se intareasca jeleul, l-am turnat peste tort, lasandu-l sa alunece peste margini.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  44. Teo …. faina 50g si cacao 80g ?
    Mai multa cacao decat faina ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  45. Am facut blatul:
    1- zaharul nu se poate topi daca nu il tii mai mult pe foc.
    2-daca il tii prea mult , fiebre si ai mari sanse sa se taie.
    3 – in momentul cand pui faina si cacaoa iese fff gros aluatul….se intinde foarte greu….mi se pare putin ciudat . La negresa se pune si lapte sau cafea facuta …deci se pne si ceva lichid. Eu am facut blatul exact cu ai spus Teo e la cuptor sa vedem ce iese. Sincer sunt putin sceptica. Faina ffff putina, cacao prea multa si lapte ….deloc….. Dar voi reveni cu detalii mai tarziu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  46. Revin cu mesaj :)) Mi-a iesit blatul suuuper !
    Deci se poate. Imi cer scuze pentru incertitudine. Teo ma poti certa :)) Acum sa mergem mai departe. Va tin la curent.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  47. Am revenit cu detalii despre ceea ce mi-a iesit. Tin sa va anunt ca mi-a iesit un tort excelent. FFFFF frumos. Cred ca este si gustos. Maine il tai si va spun cat de bun este.
    Daca respecti reteta intru totul nu se poate sa nu iasa. Am fost sceptica ce-i drept la inceput si era cat pe-aci sa o schimb pe ici pe colo …Dar mi-am zis sa o fac exact cum e ca sa vad daca-mi iese. Felicitari Teo si multumim. Sa stii ca am facut si tortul Ferrero Roche si a fost delicios. Am dat gata pe toata lumea. Va pup si spor la treaba !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  48. Dragă Teo,

    Pentru aniversare a de 1 an a micului Luca de sapt viitoare vreau sa fac acest tort și am câteva întrebări:
    – câte grame de gelatină?
    – după ce coci blatul, îl scoți din tavă, schimbi hârtia cu folie, apoi îl pui la loc și începi să adaugi mousse urile?
    – cum reușești să transferi apoi tot tortul pe un platou?
    – nu am lucrat cu gelatină – când știi ca este topită și când ca s a fiert?

    Mulțumesc frumos.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Ana, cred ca raspunsul la toate intrebarile tale se afla in textul reteti 🙂 Gelatina, la fel ca si apa, fierbe cand..clocoteste. Sa o topesti inseamna sa o tii la cald pana cand e moale, lichida dar nu a clocotit. Pentru astfeld e torturi e musai sa folosesti o forma cu pereti detasabili (sau sa tapetezi forma foarte bine, pana sus, cu mai multe straturi de folie alimentara). In momentul in care indepartei peretii formei…ramai cu tortul pe care il asezi pe platou. Asa cum am scris in reteta, se folosesc 2 lingurite de gelatina pentru fiecare blat, adica undeva la 2 pliculete, unde un pliculet este suficient pentru a incghega 500ml lichid.

      Sper sa te descurci, eu chiar cred ca e foarte detaliata reteta si a fost incercata deja de sute de ori, nu ar trebui sa ai probleme 🙂 Mult spor!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  49. Buna Teo,

    Mulțumesc pentru răspunsuri…poate se regăseau în text însă așa sunt mult mai sigură pe mine.
    Referitor la tavă, clar una cu pereți detașabili …eu m-am referit strict la cum muti tortul de pe fundul tăvii pe un platou în ideea în care are cremele deja peste blat (să nu îl rupi pe jumate sau ceva de genu’)…un tips and tricks..ceva.

    Te anunț ce o sa-mi iasă…sper să nu dau greș :d

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  50. Ana Maria

    Buna fetelor! Din experienta voastra stiti daca pot folosi Creme Patisserie in loc de smantana lichida?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Fetele e numai una 🙂 Numai Teo e aici 🙂 POti folosi si frisca vegetala, insa nu este cea mai sanatoasa din lume 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  51. Buna,as dori sa intreb daca peste acest mousse se poate pune martipan. Baietelul meu are curand ziua de nastere si ar fi perfect aceasta reteta, insa doresc sa il decorez cu martipan. Multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Buna Alina, nu nu se poate decora cu matipan, insa este destul de frumos asa cum este, zic eu 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  52. Buna :). Azi e ziua fratelui meu si vreau sa-i fac acest tort, l-am facut si de ziua mea si a iesit excelent ❤. Am cautat in toate supermarket-urile si nu am gasit smantana dulce pentru frisca. Trebuia sa fac provizii din timp.. Am facut deja blatul si nu stiu cu ce as putea inlocui smantana pentru frisca. Se poate inlocui cu frisca lichida Hulala ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Draga mea, smantana dulce pentru frisca o gasesti de la Dorna in varianta UHT sau la toate magazinele cu lactate, cele de producatori. Eu nu recomand Hulala, nu pentru ca nu ar iesi reteta si pentru ca este un produs artificial 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  53. Astazi am facut acest tort pentru a doua oara. Prima a fost o adevarata reusita. Desi mi-a fost cam teama de intarirea mousse-urilor si mi-a luat cam 8 ore toata procedura (mentionez ca l-am facut din prima in dublu exemplar :D). Pentru ca au fost super apreciate, azi l-am refacut pentru ziua surorii mele. Singura ajustare pe care am facut-o a fost la compozitia blatului. Zaharul l-am facut praf inainte sa-l pun impreuna cu untul pe foc. Data trecuta mi s-a parut ca a durat cam mult topirea si imi cam pierdusem rabdarea. Asa ca am improvizat putin. Sper ca a iesit bine. 🙂
    Reteta e printata si adaugata la caietul de retete.
    Multumesc, Teo!
    Salutari si mult respect din Brasov!
    M.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  54. Buna Teo,
    Vreau sa fac si eu tortul asta minune astazi seara si as vrea sa te rog daca poti cumva sa ma ajuti cu o informatie.
    Sunt in Danemarca si aici nu am gasit gelatina granule, doar foi. Cam cate foi crezi ca trebuie folosite pentru un mousse? 2-3..?
    Am vazut mai sus ca a intrebat cineva aceelasi lucru, dar nu pot sa imi dau seama cum sa fac si informatia asta pe net e cam de negasit… sunt doar legate de echivalentele de gramaj.

    Multumesc anticipat! 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Draga mea, e destul d egre sa iti spun exact, pentru ca difera si marimea folilor de gelatina de la un producator la altul dar si puterea gelatinei. Cel mai indicat este sa te uiti pe pachet si sa vezi de cate foi de gelatina este nevoie pentru a inchega 500ml lichid si asa calculezi cel mai usor. Sper ca ti-am fost de ajutor :*

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  55. Se poate imbraca acest tort in pasta de zahar. ??? Sau mai bine nu ma risc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  56. Am facut acest tort minunat. Sunt incantata cum a iesit. La decor an folosit niste macarons colorate, tot dupa reteta ta. Multumesc ca existi. As dori sa mai fac acest tort, dar acum intr-o varianta mai micuta intr-o forma de 18cm. Cum imi voi calcula ingredientele?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  57. Alexandra Petcu

    Buna! Pentru jeleul de zmeura, se foloseste zmeura proaspata?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  58. Eniko Iacab

    Frisca lichida nu se intareste asa tare ca si tie, chiar daca ingredientele sunt exact la fel. Pana.la urma gelatina cat pui, sintr.un ploc 2 lingurite?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Nu inteleg ce vei sa spui…nu ti se bate frisca? Este ideal ca smantana dulce sa fie foarte rece atunci cand o bati si bolul mixerului dar si paletele sa stea si ele cel putin 5-10 mintue in congelator inainte de folosire

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*