Salata cu macrou, hering si ton

salata macrou hering ton

Sa stiti ca nu am innebunit (inca) de tot! 🙂 Da da, vad si eu ca suntem in plina iarna, da da, ma gandesc si eu cu groaza ca nu se mai termina, ca ne-am dorit atat de mult sa fie zapada de Craciun si am avut 10 grade, ca apoi sa ne izbeasca in ianuarie-ferbruarie. Am realizat toate astea cand am tras draperiile de dimineata si cam asta se vede de pe geamul meu…

salata macrou hering ton

Dar nu, asa luptatoare cum ma stiti voi, nu am de gand sa las iarna sa isi faca de cap si la mine pe tarla…ca doar io-s sefa la mine pe raion! Si in raionul meu, bucataria lui Teo, Teo’s Kitchen cum ar veni, eu hotarasc sa ne ducem usor usor spre primavera-vara 🙂 Exact asa cum primii ghiocei isi fac locul timizi prin zapada, exact asa si-a facut loc pe masa noastra, in plina iarna, o super salata! De ce? Unul la mana pentru ca sunt ultra-mega-super-uber satula de mancaruri grele si Craciunesti si doi la mana pentru ca am simtit ca momentul sa ii dam porcului o bine-meritata pauza si sa ne mai uitam si la peste! Si eu nu a trebuit sa ma uit foarte departe, pentru ca, asa cum va povesteam saptamana trecuta, am primit de la prietenii de la Home Garden – o cutie plina ochi de produsele lor. Asa ca, daca saptamana trecuta va aratam reteta de Cappuccino de ciuperci, saptamana asta ne ocupam de conservele de peste!

salata macrou hering ton

Asa cum bine vedeti in poza, conservele de peste sunt foarte variate si toate au cheita, ceea ce le face foarte usor de folosit. Stiti ce ma enerveaza pe mine cel mai mult cand deschid o conserva? Sa fie mai mult lichid/apa/ulei decat produsul efectiv. Asta nu e valabil aici, gramajul de peste este conform regulamentul UE 65-70%. Peste continut in conserve este atent urmarit de Home Garden, de exemplu Sardinella Gibbossa – la sardine, Skipjack – la ton. Sigur ca poate, la noi, cel mai cunoscut peste la conserva este tonul, dar am fost placut surpinsa sa vad ca in gama Home Garden sunt si sortimente unice pe piata la capitolul peste la conserva – Pastrav File, Somon File, Pasta de Pastrav, Somon si Macrou. Eu am ales 3 dintre conservele primite si a iesit o salata…apfffffff!

Ingrediente pentru 3-4 persoane:
– ¼ salata iceberg
– o legatura ceapa verde taiata rondele
– ½ castravete Fabio taiat feliute
– ½ ardei gras rosu, taiat cubulete mari
– ½ ardei gras galben, taiat cubulete mari
– ½ ardei gras verde, taiat cubulete mari
– 50g spanac (baby spinach)
– 50g rucola
– 200g rosii cherry taiate in jumatate
– ½ conserva de porumb
– o conserva macrou in ulei
– o conserva file de hering in ulei
– o conserva ton solid in ulei
– 1 ou fiert tare

salata macrou hering ton

Spalam bine bine si pregatim toate legumele, asta nu e un secret, sunt sigura ca vedeti din poza exact despre ce vorbesc 🙂 Puteti folosi si alte legume care va plac, alt tip de salata sau in loc de spanac (sau alaturi de el) puteti pune valeriana, salata verde, varza rosie sau alba tocata marunt etc.

O data ce toate legumele sunt spalate, taiate si bine amestecate intr-un bol, le putem aseza pe platoul pe care vom servi salata. Urmeaza apoi sa deschidem conservele de peste, operatiunea care dureaza, pe ceas, cateva secunde, pentru ca toate au cheita smechera! 🙂

salata macrou hering ton

Asezam si feliile de peste si cele de ou fiert peste salata si acum ne putem ocupa de dressing, care e unul foarte drag mie, l-am decoperit acu mai multe veri si il folosesc in special la salata greceasca, dar si la orice salata in general. Sincera sa fiu, rar ma puteti prinde fara un borcan de astfel de dressing in figider. Deci, ce ne trebuie?

Ingrediente dressing:
– 60ml ulei de masline extra virgin
– 2 linguri otet de vin rosu
– o lingura zeama de lamaie
– un catel de usturoi dat pe razatoare
– ½ lingurita oregano uscat
– ½ lingurita sare
– ½ lingurita piper negru macinat
– 2 linguri parmesan proaspat dat pe razatoare
– o lingura susan prajit

salata macrou hering ton

Punem toate ingredientele intr-un borcanel, ii punem capacul si…shake shake shake, segnora! Amestecam pana avem un dressing omogen. Este unul dintre cele mai bune dressinguri pe care eu le-am facut si de fiecare data puteti face mici variatiuni, in functie de salata pentru care il folositi. De exemplu, mie imi place foarte mult o salata simpla, cu frunze de spanac verde, valeriana, salata iceberg, felii subtiri de pere, rondele de branza de capra si nuci, iar pentru salata asta scot din combinatie otetul de vin rosu, pe care il inlocuiesc cu o lingurita de reductie de otet balsamic si adaug o lingura buna de miere. Iese absolut delicios! Daca doriti un dressing si mai crocant, puteti pune alaturi de susan si mac.

salata macrou hering ton

Bun, acestea fiind spuse despre dressing, despre minunatele conserve de peste de care eu personal m-am indragostit (in special de cea de ton solid) va las cu pozele de final, care sper sa va faca pofta de salata si poate, daca o pregatim toti impreuna, reusim sa sabotam iarna asta care nu mai vrea sa plece! Bine, sigur nu o sabotam cu o salata, dar macar merita incercat, pentru ca e delicioasa! Sa va fie de cel mai bine si daca doriti sa stiti mai multe despre produsele Home Garden, aruncati un ochi pe pagina lor de Facebook 🙂

salata macrou hering ton

salata macrou hering ton

salata macrou hering ton

salata macrou hering ton

salata macrou hering ton

salata macrou hering ton

salata macrou hering ton

9 Comments

  1. Dorina Pop

    Ador pestele, e normal zic eu, fiind de la Dunare. O reteta foarte buna, usor de pregatit si sanatoasa.

  2. Woww 🙂 mi-ai facut o pofta de salata cu peste ,maine cu siguranta am sa prepar iar reteta am so urmez 🙂 . Este foarte detaliata si cu produse de calitate .

  3. Arata fabulos! Culoare, savoare, nutrienti esentiali, calorii putine, fenomen!

    Felicitari Teo!

  4. Mi se pare interesanta reteta dar unde gasesc baby spinach? Multumesc.

  5. Am facuto si eu si e delicioasa. Nici nu ma asteptam sa fie asa buna. Multumesc frumos pentru reteta. Dressing-ul e genial. Cu siguranta o sa il mai folosesc si la alte retete.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.