Tort Ferrero Rocher

tort ferrero rocher

In lumea asta a mea, exista torturi, Torturi si TORTURI 🙂 Unele mai simple asa, pe care poate le-as servi duminica, in locul prajiturii cu care mi-am obisnuit familia si pe care le numesc torturi; unele mai cu fason, la care e ceva mai mult de munca si pe care le-ar pregati pentru o aniversare sau o vizita mai speciala si pe care le numesc Torturi si unele, ACELEA, care nu te lasa sa dormi noaptea numai la gandul ca sunt in frigider, acelea in care abia astepti sa iti infigi furculita si pe care, chiar daca le fac o data pe an, toata familia le asteapta si pe care le numesc TORTURI 🙂 Vreti exemple ca sa intelegeti exact la ce ma refer: Cheesecake cu sos de caramel sarat, Tort cu 3 tipuri de mousse si blat de negresa si Tortul Ferrero Rocher pe care vi-l arat azi.

tort ferrero rocher

Bomboanele sau pralinele Ferrero Rocher sunt slabiciunea mea inca de cand le-am mancat prima data. E ceva in combinatia de napolitana super crocanta, ciocolata fina de lapte, alunele de padure si crema de la mijloc, care le face absolut irezistibile. Si toate astea sub forma de tort? Din care poti manca in zilele in care viata nu e asa draguta cu tine si simti nevoia de ceva dulce? Cum sa refuzi asa ceva? Reteta originala am vazut-o aici, dar am adaptat-o pentru gusturile noastre.

tort ferrero rocher

Ingrediente pentru 10-12 portii (un tort cu diametrul de 26 cm)
Ingrediente pentru blat:

– 6 oua
– 150g zahar
– 200g faina
– 2 linguri cacao
– o lingurita praf de copt
– ½ lingurita sare
– 1 ¾ cana alune de padure macinate

Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt 3 forme pentru tort, cu diametrul de 26cm. Daca nu aveti forme pentru a coace 3 foi de blat individuale, puteti coace blatul intreg, in tava voastra obisnuita pentru tort, apoi sa il lasati sa se raceasca si sa il taiati in 2 sau in 3 felii de blat. Eu prefer intotdeauna la tort sa coc foile individuale, cantarind aluatul pentru a fi sigura ca ies egale. Astfel, foile ies perfecte, spre deosebire de blatul pe care il taiem noi in felii, mai ales daca nu avem experienta sau un cutit foarte bune si, in plus, tortul iese mai inalt.

Batem ouale impreuna cu zaharul, fara a separa albusurile de galbenusuri, cu mixerul la viteza mare, 5-6 minute sau pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt aproape deloc si ouale si-au triplat volumul. Adaugam apoi faina cernuta impreuna cu sarea, cacaua si praful de copt. Amestecam folosind o spatula, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie. Punem si alunele de padure si amestecam pana la incorporare. Distribuim compozitia in mod egal in cele 3 forme de copt si coacem foile pe rand, 12-14 minute sau pana sunt bine coapte si trec testul scobitorii. Lasam blaturile sa se racoreasca in tava, apoi le scoatem cu ajutorul hartiei de copt si le lasam sa se raceasca de tot pe un gratar.

tort ferrero rocher

Ingrediente pentru crema:
– 400g ciocolata cu lapte
– 250g unt la temperatura camerei
– 150g Nutella
– 50g napolitane cu vanilie
– 100g alune de padure tocate grosier
– bomboane Ferrero Rocher pentru decorat

tort ferrero rocher

Topim ciocolata cu grija, pe baie de abur, amestecand des si luand vasul de pe foc. Incercati sa topiti ciocolata prin amestecare si nu prin expunerea directa la sursa de caldura. O data topita, lasam ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi, o amestecam cu untul si Nutella pana avem o crema omogena, pe care o dam 30 min la frigider inainte de folosire. Punem primul blat pe platou, intindem un strat de crema uniform, apoi presaram deasupra napolitanele sfarmate, punem al doilea blat, alt strat de crema si altul de napolitane, apoi punem capacul tortului. Imbracam tortul in crema ramasa si, pe margini, punem alune de padure taiate grosier. Decoram tortul cu bomboane Ferrero Rocher.

tort ferrero rocher

Dragilor, cam asta e tot 🙂 Singurele mele observatii sunt ca: alunele de padure sunt extrem de scump,e ajung si la 150 lei kilogramul, deci, daca doriti, le puteti inlocui cu nuci, care sunt mult mai aceesibile. Si, a doua observatie, in ceea ce priveste blaturile, puteti sa le insirporati daca doriti un tort mai umed, cu sirop de zahar ars: puneti o canita de zahar intr-o craticioara cu fund dublu, caramelizati zaharul la foc mic, amestecand des pana devine maroniu-auriu, apoi uneti o cana si jumatate de apa si o fiola de esenta de rom si lasati siropul sa fiarba pana zaharul se topeste. Insirporati blaturile numai cand acestea si siropul sunt reci, da? 🙂 Cam atat pentru azi, sper ca va place tortul si mai ales sper sa il incercati pentru ocaziile speciale din familia voastra. Va pup!

tort ferrero rocher

tort ferrero rocher

tort ferrero rocher

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (29 votes cast)

28 Comentarii

  1. Pestean Aureliana

    Este minunat!Cu siguranta am sa-l fac.Multumim pentru reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. WOw <3

    Cu siguranta il voi incerca curand ^_^

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Milea Felicia

    Vaaaaaai de mine, ce bunatate trebuie sa fie!!! Tocmai ma gandeam ce tort sa fac pentru sambata, cand sarbatorim ziua fiului meu si pe a mea si voiam ceva nou si bun si uite ca Teo m-a auzit si a postat reteta asta minunata. Multumesc mult pentru retetele pe care le postezi. Le-am incercat sproape pe toate. Sunt foarte precise si bune.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Pe lista mea de TO DO 🙂 cu alune din gradina proprie (pp ca tot de padure se numesc chiar de cresc in gradina :)))
    Sunt prajite?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  5. Tudor Alexandra

    Crede-ma ca m-ai impresionat placut cu tortul acesta, arata demential si parca ii simt deja gustul! Aaa, sa stii ca arata mult mai bine tortul tau fata de cel facut dupa reteta originala. ♥

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Buna! Te rog sa ma ajuti putin in privinta acestui delicios tort. Daca dispun de o singura forma de 26 cm, este ceva ce trebuie sa schimb in cazul in care coc un singur blat si il impart in 3 parti egale? Multumesc mult!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    • Nu, Andreea draga, nu trebuie sa schimbi nimic 🙂 Coci blatul si il tai in 3 parti egale 🙂 SPOR!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  7. valentina

    Buna! Am blatul la cuptor si il fac de ziua sotului meu. Sper sa iasă bun mai ales ca am făcut multe dintre retetele tale si sunt foarte bune. Vreau ca asta sa fie FABULOS DE BUN!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Cred ca este ceva gresit la reteta. in reteta initiala am vazut ca scrie 2 linguri de faina, iar aici 200 de grame de faina. La aceasta cantitate de faina iese mult prea tare compozitia

    VA:D [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)
    • Nu este nimic gresit. Eu am adaptat reteta dupa gusturile noastre si pentru un tort mult mai mare. Nu iese tare compozitia deloc.

      VN:D [1.9.22_1171]
      Rating: -1 (from 1 vote)
    • Si mie mi s-a intamplat la fel, de vina cred ca e masura pentru alunele macinate. 1 cana si 3/4 cred ca se referea la 1 cup masura englezeasca deci mai putine alune macinate. Compozitia a fost tare la intins, dar dupa copt pare ca ar fi ok. Sunt tare curioasa ce va iesi la final, arata delicios.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Tocmai 🙂 Dupa copt trebuie sa fie ok si este mai mult decat ok 🙂

        VN:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Georgiana

    In loc de 250 g unt la crema, pot folosi nutella, adică 400 g nutella?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Georgiana, nu prea, Nutella e prea moale si nu sta bine crema. De ce nu doresti sa folosesti unt?

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Patricia

    Intrebare:De ce in sectiune se vede si o crema alba?In reteta nu am gasit asa ceva….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Popescu Alexandra

    Bună! Vreau să fac tortul ferrero rocher pentru aniversarea băiețelului de 1 anișor…cam pt 30 de persoane…ce cantități ar trebui să folosesc? Duble, triple? Pot sa îl îmbrac în fondant de marshmallows? Alte idei? Mulțumesc! ❤

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Draga mea, tortul este foarte mare si satios, deci daca dublezi cantitatile va iesi imens si trebuie sa folosesti o tava foarte mare 🙂 Sigur ca il poti imbraca in fondant daca pui si o crema inainte, care sa imbrace tot tortul, de tip buttercream 🙂 La multi ani micutului tai :*

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  12. Teo, are ceva daca dublez cantitatile sa iasa mai inalt?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Iese foarte inalt din cantitatile date, poti folosi o tava cu diametrul mai mic 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  13. L-am făcut , e delicios 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Teo draga,spune-mi te rog daca coc blaturile pe rand ,nu se intampla nimic rau cu celelalte pana le vine randul?mi-a spus cineva ca nu ar avea voie sa le mai las la temperat camerei odata facute?felicitari pt toate retetele ,acesta e primul meu tort si nu as vrea sa dau gres, e drept ca voi avea si ajutor,sper sa iasa bun,pare delicios.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Buna Lavinia, ce sa se intample cu blaturile? Stau linistite la racit 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  15. Am respectat întocmai instructiunile dar ceva nu a iesit ok. In poze blatul pare moale, al meu a iesit tare. L-am copt 12 minute și am folosit 3 tavi. Compozitia era groasa, abia am intins-o. Dupa ce a stat la frigider e foarte tare atat blatul cat di crema, nu poti sa il mananci cu lingurita…

    VA:D [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    • Cu siguranta ceva nu e ok, insa nu vad ce 🙂 Este o reteta pe care am facut-o deja de cateva ori si eu si alti cititori si a iesit ok. Ai copt blaturile la temparatura prea mare?

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  16. Loredana

    Buna,astazi vreau sa fac si eu acest tort….imi poti spune cat inseamna o cana in grame?200g sau 250g?thanks….sper sa-mi reuseasca!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  17. Buna! Am făcut acest tort și este delicios!! Însă am o problema…crema s-a întărit foarte rău

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*