Chec cu nuci pecan

chec cu nuci pecan

Joi, 29 octombrie, la ora 7:30 fix, dis de diminata asa, s-a deschis Lidl in Floresti, aci la noi acasa, langa Cluj. Am mers dis de dimineata, nu ca sa prind ofertele nemaipomenite (desi au fost foarte foarte multe) si pentru ca vroiam sa il vad, sa vad cum e oragnizat, sa vad cat e de mare si de frumos Lidl-ul pe care l-am asteptat atat de mult aproape de casa! Si nu am fost dezamagita deloc! Este cu siguranta unul dintre cele mai moderne magazine Lidl in care am intrat! 🙂 Felicitari, ma bucur mult ca ati venit la noi in Floresti si sunt sigura ca toti cei care merg la magazin zi de zi va multumesc 🙂 Magazinul Lidl Floresti il gasiti in sensul giratoriu, langa Primaria Floresti, are o parcarea proprie incapatoare si produsele cu care v-am obisnuit deja, va asteapta 🙂

lidl floresti

De luni a inceput Saptamana Americana si am fugit sa iau produsele mele preferate: siropul de artar, pe care il cumpar de fiecare data si e perfect pentru pancakes sau Budinca de cozonac cu banane, marshmallows albe, mari si pufoase, pe care le folosesc la Prajitura Mississippi Mud, mustarul american, care este foarte fain condimentat si este preferatul meu pentru Sosul Ranch facut in casa. Azi va arat unul din checurile mele preferate, cu nuci pecan si sirop de artar, extrem de aromat, foarte umed, ca un tort bine insiropat si mai ales care se pastreaza foarte bine la frigider cca o saptamana, deci avem gustare la indemana pentru musafiri mici si mari 🙂

chec cu nuci pecan

Ingrediente pentru 12 felii
Timp de preparare 1h 30 min, dificultate redusa
Ingrediente pentru chec:

– 250g unt Pilos, 82% grasime, la temperatura camerei
– 100g zahar tos Castello
– 100g zahar brun
– 24g (3 pliculete) zahar vanilat Belbake
– 5 oua mari, batute ca pentru omleta
– 200g faina Castello
– 5g (1/2 pliculet) praf de copt
– 150g nuci pecan Alesto
– 30ml (2 linguri) sirop de artar Mcennedy

chec cu nuci pecan

Mai intai spumam untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul tos, zaharul brun si zaharul vanilat. Le amestecam cu mixerul la viteza mare, 6-7 minute sau pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt aproape deloc. Punem si ouale batute si continuam sa amestecam pana sunt bine incorporate. Adaugam apoi faina, cernuta impreuna cu praful de copt. La final, adaugam nucile pecan, pe care le tostam puti in tigaie, apoi le tocam grosier din cutit. Punem si siropul de artat si amestecam. Lasam compozitia sa se odihneasca pana ne ocupam de crocantul cu nuci.

chec cu nuci pecan

Ingrediente pentru crocant cu nuci:
– 50g zahar brun
– 60g faina Castello
– 50g unt Pilos rece
– 3g scortisoara Mikado (cca 1 lingurita)
– 1g sare Castello (cca ¼ lingurita)
– 50g nuci pecan Alesto, taiate grosier
– 15ml (o lingura) sirop de artar Mcennedy

chec cu nuci pecan

Amestecam toate ingredientele intr-un bol, cu mana sau cu o furculita, pana avem o compozitie omogena. Incingem cuptorul la 160°C si tapetam cu unt si hartie de copt o tava pentru chec. Turnam jumatate din compozitia pentru chec in tava, apoi presaram intr-un strat uniform, crocantul cu nuci. Turnam deasupra restul de compozitie pentru chec si nivelam cu o spatula. Dam tava la cuptor 50-60 min sau pana checul este frumos rumenit si trece testul scobitorii.

chec cu nuci pecan

Desi a fost fooooooarte greu, pentru ca toata casa mirosea extraordinar, am avut rabdare sa se raceasca putin (nu am avut rabdare sa se raceasca pana la temperatura camerei, nu am chiar atat de multa vointa 🙂 ) inainte de a-l felia. A fost absolut delicios, super aromat si da, cele 3 linguri de sirop de artar au facut o diferenta incredibila si au dat o aroma speciala checului! Este perfect langa un pahar de lapte rece si cu siguranta o sa il refac in preajma Craciunului. Sa va fie de cel mai bine! 🙂

chec cu nuci pecan

chec cu nuci pecan

chec cu nuci pecan

9 Comments

  1. claudia

    Supeeeer reteta!!!!!Multumesc,Teo!!!

  2. Cred ca e delicios! O sa-mi fac si eu..

  3. Wow! Cum arata … Acum dau fuga la magazin sa cumpar si eu una alta si sa ma apuc sa-l fac!

  4. Intr-adevar gasesti multe produse bune la Lidl si cand mai e si la indemana…:)

  5. Teo, mie mi se pare usor crud. Mai ales ca nucile sunt cazute la fund, mai trebuia faina?
    Poate ca sunt de vina fotografiile… cine stie.
    Oricum, am aflat ca in Lidl se gasesc nuci pecan 😀

    • Adina, nu e crud, e ceea ce americanii spun “moist”, umed sau cum s-o zice in romana 🙂 Daca pui mai multa faina poate ca raman nucile la mijloc, dar checul devine tare si isi pierde din …pufosenie 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.