Fursecuri Mickey Mouse

fursecuri mickey mouse

Mamicile din lumea intreaga stiu ce inseamna  vacanta pentru cei mici, mai ales pe timp de iarna, cand frigul si vremea inchisa ne tin in casa: zile luuuungi, in care trebuie sa ne gandim mereu la activitati si solutii de a petrece timpul alaturi de piticii nostri intr-un mod cat mai constructiv. Suntem in plina vacanta acum, dar am gasit modalitatea perfecta de a ne distra impreuna: GATIM! Si, in ajutorul nostru, la momentul perfect, a aparut primul numar al revistei “Disney Magia Dulciurilor – Torturi si prajituri de preparat acasa”!!!  Inainte de orice, inainte de reteta, inainte de a va spune mai multe despre revista aceasta minunata, vreau sa vedeti incantarea de pe chipul lui Luca 🙂

fursecuri mickey mouse

A fost atat de fericit pentru ca unu la mana ii place enorm sa gateasca (nu ma mir, cam asta vede toata ziua) si in al doilea rand, este fan Mickey Mouse inca inainte de a vorbi si unul dintre primele cantecele pe care le-a cantat a fost “Hot dog, hot dog, hot diggity dog!” de la Mickey Mouse ClubHouse! 

fursecuri mickey mouse

Revista “Disney Magia Dulciurilor – Torturi si prajituri de preparat acasa” va aparea saptamanal  si daca in primul numar am gasit forma pentru fursecurile uriase in forma de Mickey Mouse, maine urmeaza sa apara numarul 2, dedicat lui Winnie The Pooh si alaturi de revista veti primi cadou si doua forme de silicon Winnie de Plus si prietenii sai! Despre toate acestea puteti citi mai multe AICI 🙂

fursecuri mickey mouse

In fiecare numar al revistei sunt retete de dulciuri una si una, perfecte de pregatit pentru cei mici (si cei mai mari, gen mamici si tatici) dar si ustensile de copt si decorat care sa va ajute sa obtineti cele mai frumoase deserturi. Cum va spuneam, in primul numar, am primit cadou forma pentru fursecurile Mickey Mouse dar si doua sabloane pentru decorare cu tema Winnie. Din momentul in care Luca a vazut revista si sablonul, am STIUT ca urmeaza sa facem fursecurile, there was no other way!

fursecuri mickey mouse

Instructiunile sunt foarte precise si usor de urmarit. Chiar daca Luca are 7 ani, cu putin ajutor de la mama Teo s-a descurcat cu tot! Si, cel mai si cel mai important, pe langa faptul ca a fost foarte mandru de fursecurile lui, a fost faptul ca, pentru cateva ore bune, a fost atat de fascinat incat televizorul, laptopul sau tableta au fost…istorie. In plus, e o amintire frumoasa pe care ne-am facut-o impreuna si cred ca e foarte important pentru noi mamicile, oricat de ocupate am fi, sa ne rupem astfel de momente din timpul nostru pentru ei. Clipele acestea, momentele in care are 7 ani si face fursecuri Mickey Mouse nu se vor intoarce niciodata, deci trebuie sa profitam la maxim de ele 🙂

fursecuri mickey mouse fursecuri mickey mouse

Acum sa ne intoarcem la fursecurile Mickey Mouse! Am pregatit aluatul exact cum scrie in revista si a iesit perfect! Am intins aluatul intre doua bucati de hartie de copt, pentru ca asa nu se lipeste deloc si la final, il putem aseza in tava direct cu hartia de copt pe care l-am intins. Am observant in lunga mea experienta cu biscuitii decupati ca e cel mai usor sa ii decupam direct in tava, pe hartia de copt si apoi sa indepartam excesul de aluat decat sa ii decupam separat si sa ii mutam apoi in tava. Biscuitii mari, cum sunt acestia isi pastreaza mai bine forma daca lucram cat de putin cu ei. Dupa ce manutele lui dragute au decupat forma, am apasat modelul pentru a imprima trasaturile lui Mickey. Biscuitii au iesit impecabil! Decupatorul este de foarte buna calitate! Apoi nu ne-a ramas decat sa indepartam excesul de aluat, exact cum va explicam mai devreme.

fursecuri mickey mouse

fursecuri mickey mouse

Cand va uitati asa la poze cu micul bucatar, vedeti ce vad si eu? Cum e asa, mai mult decat mandru de opera lui? 🙂

fursecuri mickey mouse

Am copt apoi biscuitii, exact cum au spus instructiunile – 8-12 minute, in cuptorul incins la 180°C. Si-au pastrat foarte bine forma si dupa copt si au fost numai buni pentru decorat.

fursecuri mickey mouse

In revista “Disney Magia Dulciurilor – Torturi si prajituri de preparat acasa” este prezentata o reteta de icing pentru decorarea fursecurilor si, desigur ca pe aceea as fi vrut si eu sa o pregatesc, dar cand “mini-bucatarul sef” hotaraste ca vrea fursecuri decorate cu ciocolata, te executi, da?!?! Asa ca am topit ciocolata, cu putin unt si 2 linguri de ulei si, cu ajutorul unui pos de unica folosinta, am folosit-o pentru a-l contura pe Mickey si a-i accentua trasaturile. Am urmat toate toate instructiunile de decorare si ne-am descurcat minunat, mai ales pentru niste manute de 7 anisori, nu? 🙂 Apoi, pentru partea alba, am folosit zahar pudra amestecat cu un strop de apa, cat sa curga astfel incat sa umple biscuitii. Pentru limbuta lui Mickey, am folosit acelasi amestec, dar cu un strop de colorant roz.

fursecuri mickey mouse

Au iesit cele mai simpatice fursecuri Mickey Mouse! Sigur, nu sun tele perfecte, dar nici nu este aceasta scopul nostru, nu suntem patiseri, ci o mamica si un baietel care au gatit impreuna, s-au distrat extraordinar si, la final, au avut un platou superb, pe care Luca l-a aratat cu mandrie prietenilor lui si acum toti vor revista si sablonul!

fursecuri mickey mouse fursecuri mickey mousefursecuri mickey mouse

Concluziile mele?

– voi cumpara fiecare numar al revistei si voi continua sa gatesc cu Luca dulciuri care mai de care, sa ne bucure sufletelele si sa ne faca amintiri frumoase impreuna

– daca am curaj (si sper sa am) ma voi apuca de proiectul cel mare, Tortul Castel care se intinde pe 3 numere ale revistei si este sensational! Este atat de fain explicat si detaliat, incat cred ca se descurca si incepatorii!

– cea mai faina zi de vacanta impreuna. Ce mai e de zis? 🙂

 

9 Comments

  1. Ana -Maria

    Uauuu foarte frumos! M-ai convins sa incep sa o las ai pe fica mea de apropae 6 anisori sa ma ajite la bucatarie! Chiar azi am sa cumpar revista si am sa incerc si eu! Revin cu poze! Multumesc!

  2. Ana-Maria Pop

    Buna Teo,suntem putin raciti dar urmeaza sa iesim si sa achizitionam revista, deocamdata am reusit sa facem un tortulet cu ce aveam prin casa si a iesit ceva pufos si satios!Andreea fetita noastra a fost foarte incantata! Merci pentru idee!

  3. Ana-Maria Pop

    🙁 nu reusesc sa atasez poze!

  4. Valentina Alexandrescu

    Buna Teo,
    Poti pune te rog modul de preparare al aluatului?
    Am cumparat azi numarul cu forma de biscuiti Minnie, dar la modul de prepare al aluatului biscuitilor sunt mentionate doar ingredientele, facand referire la reteta din numarul 1.
    Multumesc

  5. Buna!! Am achiziționat revista si imediat m am apucat de treaba . Am întâmpinat o problema. Cand întind aluatul se rupe mai ales pe margine 🙁 nu stiu de ce . Am facut cantitate dubla ! Si alta problema a doua zi fursecurile s au întărit 🙁 . Au foat depozitati intr o cutie de metal cu hartie de copt Si capac . Ai idee unde am gresit??si de ce se rupe aluatul cand il întind? Multumesc anticipat

    • Buna Elena, daca aluatul se rupe, se poate sa fi fost putin prea multa faina. Dar nu e nicio problema, asa e aluatl acesta, il refaci bila si il intinzi din nou. Biscutii mai intai se inatresc, apoi incep sa se inmoaie in cateva zile. Sunt totusi biscuiti 🙂 Nu ai grist nimic! Te pup si mult spor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.