Salata de oua cu telemea si somon

salata de oua cu telemea si somon

Reteta de salata de oua? Cu somon afumat si multa telemea? Cu iaurt grecesc? Da, da, da! De ce? Pentru ca eu si somonul afumat avem o relatie de tip love-love de cand l-am gustat prima data! Asa cum multi dintre voi stiti deja, am tinut dieta Dukan foarte multa vreme, o dieta hiper-proteica, respectiv am mancat carne slaba si peste…pana  m-am saturat 🙂 Si, daca dupa Dukan am avut probleme in a mai manca piept de pui o vreme (intre timp ne-am reimprietenit 🙂 ) de somonul afumatu nu m-am saturat niciodata! Il mananc cu paine prajita, cu un strat subtire de crema de branza sau avocado, il mananc in salate, il folosesc pentru Muffins cu spanac si somon, in pancakes si omleta dimineata la micul dejun. In caz ca nu ati inteles deja, il iubesc si il mananc foarte des!

salata de oua cu telemea si somon

Salata aceasta, de fapt combinatia de ou fiert-branza-somon-iaurt am descoperit-o tot in Dukan si era mancarea mea preferata pentru pranz. Bineinteles, azi am inlocui branza slaba de vaci cu telemeaua usor sarata, iaurtul cu 0% grasime cu iaurtul in stil grecesc, cremos si aromat. Nu am putut sa nu pofit de promotia actuala de la Lidl, 150g file de somon afumat Nautica la doar 9.99 lei 🙂

salata de oua cu telemea si somon

Da, recunosc, mi-am facut stoc, mi-e plin frigiderul de somon afumat si abia astept sa il folosesc in tot felul de combinatii. Lui Luca ii place foarte mult, spre norocul meu, tot asa, alaturi de un “out fiert moale”cum zice el 🙂 Azi insa, folosim somonul afumat la salata de oua, foarte gustoasa si foarte aspectuoasa, de altfel. Daca aveti un astfel de vas pentru servit (poate fi si un bol transparent) in care sa se vada frumos straturile, salata poate fi o aparitie spectaculoasa la orice masa in familie sau petrecere, fiind un aperitiv delicios si sanatos.

salata de oua cu telemea si somon

Ingrediente pentru 6 portii:
– 150g file de somon afumat Nautica
– 400g iaurt natur in stil grecesc Pilos
– 200g telemea Pilos (sau rulou de branza de capra Pilos)
– 6 oua marimea L
– 2-3 fire ceapa verde
– sare Castello
– piper Kania

salata de oua cu telemea si somon

Punem o oala cu 2 litri de apa la fiert, cu putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam ouale si le fierbem 8-9 minute, apoi le scoatem din apa, le trecem pe sub jet de apa rece, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. La fel procedam si cu telemeaua. Taiem ceapa verde rondele mici si rupem somonul afumat in bucatele. Amestecam iaurtul cu sare si piper dupa gust (nu uitati, somonul si telemeaua sunt si ele sarate, deci e bine sa nu sarati iaurtul in exces, ci sa mergeti pe gustate). Pentru a asambla salata, punem un strat de iaurt, apoi ouale date pe razatoare, alt strat de iaurt, telemaua, iaurt din nou, apoi presaram ceapa verde intr-un strat uniform. La final asezam si feliile de somon intr-un strat uniform.

Sper din sufletelul meu de gospo ca pozele de final sa va convinga sa incercati reteta aceasta, merita, promit!

salata de oua cu telemea si somon salata de oua cu telemea si somon

One Comment

  1. Lizzie

    Excelent 😀 e consistenta si merge la fix chiar ca fel principal. Apelez la salata asta pentru pranzul rapid de la spital, unde nu prea avem timp de stat la masa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.