Biscuiti crinkle

biscuiti crinkle

Biscuiti crinkle sau Biscuiti “crapati” sunt niste biscuiti/fursecuri extrem de populari in in lumea intreaga. Imbina cu succes (cu mare succes as putea adauga) doua gustari pe care le iubesc adultii si copiii deopotriva: ciocolata si biscuitii! Sunt niste biscuiti moi la exterior, avand aproape o consistenta de negresa si foarte crocanti la exterior. Au o crusta speciala, crapata, foarte aspectuoasa si mai ales delicioasa, facuta din zahar pudra.

Desi arata spectaculos si isi gasesc locul pe orice masa de sarbatoare dar si ca o gustare in pachetelul de la scoala sau pe farfurioara alaturi de cafeaua de dimineata, Biscuitii crinkle se pregatesc foarte usor si sunt foarte economici! Cu un simplu drum la orice magazin Lidl, gasiti toate ingredientele de care aveti nevoie, iar dintr-o portie de compozitie ies intre 16-20 biscuiti crinkle.

biscuiti crinkle

De ce ar tebui musai-musai sa incercati reteta de azi?

✓ sunt pe gustul copiilor si al tuturor iubitorilor de ciocolata

✓ se pregatesc in mai putin de 10 minute, apoi, o data ce compozitia este gata, o puteti congela pana in momentul in care doriti sa coaceti biscuitii si asta ii face perfecti pentru Sarbatori, pentru ca ii puteti pregati din timp

✓ cu cat stratul de zahar pudra in care imbracati biscuitii e mai gros, cu atat crapaturile vor fi mai vizibile si mai spectaculoase

✓ biscuitii se pastreaza foarte bine pana la 2 saptamani in cutii inchise ermetic, in frigider si ii puteti reincalzi inainte de a-i manca. Mijlocul va redeveni moale, ca de negresa.

biscuiti crinkle

Ingrediente pentru 16-20 biscuti crinkle:
– 180g faina Castello
– 100g cacao Castello
– 300g zahar Castello
– 2 lingurite praf de copt Castello
– un praf sare Castello
– 125ml ulei Promienna
– 3 oua mari
– miezul de la un baton de vanilie (o lingura esenta de vanilie Castello)
– 100g zahar pudra Castello

biscuiti crinkle

Intr-un bol amestecam faina, cacao, zahar, praf de copt, sare. In alt bol incapator amestecam cu mixerul uleiul, ouale si vanilia, 10-15 secunde, la viteza mica. Adaugam treptat ingredientele uscate si amestecam in continuare cu mixerul la viteza mica pana avem un aluat inchis la culoare, dens si lipicios, Dam aluatul la rece, acoperit cu o folie de plastic, minim 4 ore, de preferinta peste noapte.  Incingem cuptorul la 180°, punem hartie de copt in 2 tavi mari. Luam aluatul folosind o lingura pentu inghetata si modelam apoi bile de dimensiunea uni mingi de ping-pong. Dam fiecare bila de aluat prin zahar pudra, astfel incat sa fie bine acoperita cu un strat gros si uniform de zahar.  Asezam biscuitii in tava, lasand 3-4 cm intre ei, pentru ca se latesc la copt. Coacem biscuitii 10-13 min sau oana au crusuta si apar crapaturile specfice pentru biscuiti crinkle.
biscuiti crinkle

Va fi foarte greu sa va abtineti de la gustat, mai ales cand toata casa miroase minunat ! Sfatul meu este sa nici nu va abtineti foarte mult, pentru ca sunt deliciosi cat sunt calduti si au un mijloc moale, extrem de ciocolatos! Sa va mai spun cat de bine merg alaturi de un pahar de lapte rece? Cred ca va inchipuiti voi! Eu zic mai bine sa dati o fuga pana la magazinul Lidl cel mai apropiat de voi, sa va luati ingredientele si sa va bucurati de niste biscuiti crinke absolut deosebiti!

biscuiti crinkle

biscuiti crinkle

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

19 Comentarii

  1. Arata minunat!D-abia astept sa-i incerc☺️Ieri am facut conopida cu ton,la cuptor iar astazi omleta la cuptor.Au iesit foarte bune!Multumesc,esti un ajutor de nadejde pentru mine!Siii…. la multi ani pt blog,mult succes in continuare!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Ana Maria

    Hmmm…ce bine arata,imi lasa gura apa pacat ca sunt la dieta 🙁 dar o sa incerc reteta promit. Te pup

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Super

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. I-am facut. Sunt perfecti, minunati, toata lumea ma intreaba de unde i-am cumparat, nimeni nu ma crede ca sunt home made. Cea mai buna si mai simpla si mai faina reteta din luuuuuuuumeeeeeeee!!!!!!!!

    VA:D [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  5. Buna Teo,

    Ai idee de ce mi se topeste zaharul pe ei? Am făcut de 4 ori reteta, de 2 ori au iesit demni de poza si de 2 ori mi s-a topit zaharul :(.

    Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Nu imi dau seama, se poate sa fie prea umes blatul si absoarbe zaharul in loc sa ramana crusta

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Alexandra S.

    Sunt minunati. I-am incercat si eu aseara si azi au mare succes. M-ar interesa daca as putea face compozitia si sa o pastrez cateva zile maxim o saptamana la congelator. Se poate? Cum se procedeaza dupca ce scot din congelator? Multumesc anticipat

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Andreea

    Bună.
    Daca folosesc cacao mai puțină, trebuie sa compensez cu faina mai multă?
    O zi frumoasă!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Salut, Andreea! Da, va trebui sa pui mai multa faina, insa nu iti garantez ca va iesi acelasi lucru. Vor fi si mai deschisi la culoare si nici gustul nu va fi acelasi. Daca nu vrei sa fie cu cacao, exista variante cu lamaie sau vanilie. O zi frumoasa si tie!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Marilena

    Sunt super acesti biscuti!!! Imi plac la nebunie! ❤️ Eu am fost pe fuga si am tinut aluatul 15 min in congelator si apoi am copt biscuitii. Sunt extrem de gustosi! Multumim pentru reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. E in regula daca pun compozitia in congelator pentru a scurta timpul?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Bună. Spune-mi, te rog, ouăle împreună cu zaharul si uleiul se spumează sau pur și simplu le omogenizăm un pic?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Salut. Doar cat le omogenizam, 10-15 secunde, asa cum am scris in reteta. E foarte important ca biscuitii sa fie reci, foarte reci, inainte de a-i pune la cuptor.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.