Hummus cu sfecla

hummus cu sfecla

Hummus cu sfecla rosie. Da, stiu, poate suna ciudat. Hummus cu sfecla rosie. Da, stiu, e o mancare roz, fuchsia de-a dreptul si asta poate parea suspect. Adevarul? Este unul dintre cele mai bune hummus-uri pe care le-am facut si pe care le-am mancat!

Sfecla ii da hummusului o aroma deosebita, dulceaga si speciala, pe langa culoarea roz 🙂 Totul a inceput de la o poza pe care am vazut-o pe Pinterest si mi-a ramas in minte pentru ca, trebuie sa recunosc, iubesc toate, dar toate lucrurile roz. Da da, la 32 de ani, femeie in toata firea si mamica de baietel de 8 ani, iubesc TOT ce este roz. Si poate si putin auriu 🙂 Asa ca, poza mi-a ramas adanc intiparita pe retina si a fost musai musai sa reproduc un hummus de sfecla pe blog.

hummus cu sfecla

De ce ingrediente avem nevoie? In primul rand de naut, ca doar vorbim de o reteta de hummus. Puteti sa folositi naut din conserva sau puteti alege naut uscat, pe care il tineti la rehidratat peste noapte si apoi il fierbeti in 2-3 apa, pana bobele sunt moi. Este un proces anvoios, recunosc, mai ales pentru gospodinele mereu pe fuga, asa ca nautul din conserva este intodeauna o alternativa buna. Apoi, avem nevoie de  sfecla, o sfecla de marime potrivita, pe care o fierbem cu coaja, in apa cu putina sare, pana furculita intra usor in ea. Apoi, curatam sfecla de coaja. Nu uitati sa folositi manusi de unica folosinta pentru pasul acesta, daca tineti la manichiura voastra de gospo-dive! Mai punem si un strop de tahini sau pasta de susan, pe care o gasiti de exemplu la Lidl, la un pret bun si intr-o cantitate super ok. Apoi, un catel, hai poate doi de usturoi, in functie de afectiunea pe care o aveti sau nu pentru usturoi. Sare, piper dupa gust, un strop de zeama de lamaie si hai, doi-trei stropi de ulei de masline doar pentru a stropi hummus-ul la final.

hummus cu sfecla

[box type=”alert” style=”rounded”]NU UITATI!!![/box] Nu aruncati apa de pe naut! Apa in care a fiert nautul – AQUAFABA – este ideala ca inlocuitor pentru ou! Puteti sa cititi mai multe despre AQUAFABA si modurile in care o puteti folosi cu un click AICI, la reteta de MAIONEZA DE POST.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 400g boabe de naut fierte
  • o sfecla medie fiarta
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri tahini
  • o lingura zeama de lamaie (sau dupa gust)
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline, feta, patrunjel verde tocat pentru garnisit

Punem toate ingredientele in robotul de bucatarie si amestecam pana avem un hummus cremos. Puteti ajusta consistenta folosind apa de pe naut sau ulei de masline. Atat de simplu a fost! Sa va fie de cel mai bine!

hummus cu sfecla

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.