Rulada de cascaval

rulada de cascaval

Rulada de cascaval este o reteta atat de simpla, dar foarte de efect, mai ales ca aperitiv pe masa de Sarbatoare. La fel de bine insa, puteti sa folositi rulada de cascaval “in viata de zi cu zi”, in sandwich-urile de la birou sau in pachetelul de la scoala. Desi poate parea complicata, reteta de rulada de cascaval este mai mult decat simpla! Aveti nevoie de doar 3 ingrediente pe care le gasiti absolut oricand in magazinul Lidl cel mai apropiat de casa: cascaval, crema de branza, sunca.

rulada de cascaval

[box type=”info” style=”rounded”]Cum puteti varia rulada de cascaval?[/box]
✓ puteti folosi un amestec de mai mutle tipuri de cascaval sau chiar cascaval afumat pentru un gust deosebit

✓ in loc de sunca puteti folosi pastrama, bacon, prosciutto sau puteti omite carnea, pe care o inlocuiti cu masline tocate marunt, felii de ardei gras

✓ eu am folosit o crema de branza cu ardei, insa putetu alege de exemplu o crema de branza cu masline, natur sau cu ierburi aromatice, in functie de gusturile voastre sau puteti la fel de bine sa o inlcuiti cu pate. Sau sa o omiteti de tot. Mie imi place sa folosesc crema de branza pentru ca rulada sa nu fie seaca

✓ in locul cremei de branza puteti pune felii de branza topita, daca aceasta va face cu ochiul

✓ rulada se pastreaza foarte bine pana la 2 saptamani in frigider, invelita in folie alimentara sau hartie de copt si apoi folie alimentara sau puteti sa o pastrati pana la o luna in congelator. Astfel, o puteti pregati in avans pentru Sarbatori, iar cand aveti musafiri, tot ce trebuie sa faceti este sa o decongelati

✓ daca va place combinatia branza-carnati, o combinatie perfecta pentru Craciun, puteti sa intindeti foaia de cascaval si sa rulati in mijlocul ei un fir de carnat de casa, de exemplu

Ingrediente pentru o rulada (50 felii):

  • 500g cascaval Rucar Bluedino
  • 150g crema de branza Pilos, Formello cu ardei
  • 100g sunca de porc Baroni

rulada de cascaval

Desi bucata de cascaval este deja vidata (va sugerez sa alegeti pentru reteta de rulada de cascaval un cascaval bloc, vidat) o asezam intr-o punga pe care o legam bine, pentru un plus de siguranta. Intr-o oala incapatoare punem la fiert apa cat sa acopere bine cascavalul. Cand apa fierbe, stingem focul, asezam in apa punga cu cascavalul, acoperim cu un capac si lasam asa timp de 20-30 min sau pana cascavalul este moale cand il apasam.

rulada de cascaval

Pregatim 2 folii alimentare mari, pe care le suprapunem. Taiem ambalajul cascavalului si il turnam pe folia alimentata. Cu ajutorul unui sucitor, intindem cascavalul intr-o foaie de 30×20cm si 5mm grosime. Ungem foaia de cascaval cu un strat de crema de branza, apoi o tapetam cu felii de sunca. Ne ajutam de folia alimentara pentru a rula cascavalul cat de strans putem. Invelim rulada obtinuta intr-o foloe curata si o dam la frigider cel putin 3 ore inainte de feliere.

rulada de cascaval

Desi arata foarte bine pe un platou de una singura, rulada de cascaval este perfecta si pentru platourile de aperitive, fiind foarte aspectuoasa…frumusica as spune, chiar 🙂

rulada de cascaval

rulada de cascaval

Acum stiu ca urmeaza intrebari despre platourile de aperitive reci pe care tocmai le-ati vazut in poza de mai sus, dar nu va impacientati, gospo-divele mele dragi, pregatesc o postare speciala in acest sens si va arat cat de curand retete numa’ bune de asezat pe platourile de Craciun, Revelion, aniversari si orice alta zi speciala din viata voastra.

Va pup tare tare, sa va fie de cel mai bine si inca o data le multumesc prietenilor mei de la Lidl pentru ingredientele atat de calitative si la un pret atat de accesibil, care imi fac viata in bucatarie mult mai usoara! In plus, de ieri s-au intors Produsele Deluxe, un adevarat rasfat pentru ca…#meritisafiisurprins

rulada de cascaval

One Comment

  1. am incercat-o si eu si a iesit super, multumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.