Cheesecake cu Oreo

cheesecake cu oreo

Salut, sunt Teodora si m-am intors din concediu. V-a fost dor de mine? Caci mie sigur mi-a fost dor de voi! Si, ca sa va indulcesc dupa lunga pauza dar si ca sa incepem anul 2017 in bucatarie intr-un mod cat mai dulce, va propun azi reteta de Cheseecake cu Oreo! Simpla, rapida, cu ingrediente la indemana si preparata in 30 de minute, Cheesecake cu Oreo este prajitura perfecta pentru dimineata la cafea, pentru o zi mai trista, pentru o duminica in familie. De fapt, Cheescake cu Oreo este prajitura perfecta pentru orice ocazie!

cheesecake cu oreo

Inainte sa ma arunc in reteta de azi, vreau sa va spun cate ceva despre cele 9 (noua) zile de concediu pe care mi le-am permis iarna aceasta. In fiecare an astept Revelionul ca pe Dumnezeu si NU pentru ca mi-ar placea sau pentru ca mi-as dori foarte mult vreo petrecere minunata, ci pentru ca STIU ca pe 30-31 decembrie postez ultima reteta din an si apoi urmeaza mica pauza. Poate voua vi s-a parut mult sa lipsesc de pe blog si facebook si toate cele timp de 9 zile, dar pentru mine a fost atat de putin! Aveam nevoie de mult mai mult timp, in care 2 activitati au devenit principale: joaca si timpul petrecut cu Luca si…somnul. Cred ca in fiecare an (la fel ca multi altii) ajung in decembrie absolut lipsita de orice puteri si extenuata in ultimul, dar in ultmiul hal. Pentru ca din exterior lucrurile par atat de usoare si retetele par sa se gateasca singure, sa se scrie singure, sa se auto-fotografieze si la final sa ajunga pe blog. Dar lucrurile nu stau asa. Am ajuns sa muncesc peste 10-12 ore pe zi, sa ma trezesc in fiecare zi la 6 si sa ma pun in pat la 1-2-3 noaptea (sau dimineata, cum ar veni). Am ajuns la extenuare. Am avut si inca am nevoie de concediu, dar totodata imi dau seama de un lucru: sunt freelancer, lucrez pe cont propriu si concediul, spre deosebire de vremea cand eram angajata, nu vine cu salariul virat pe card si nici cu alte beneficii. Cooncediu pentru mine inseamna…no pay day 🙂 Ceea ce, nu-i asa, nu e amuzant! In plus, imi lipsiti. Mult. Voi, retetele, scrisul. Asa ca nu ma plang. 9 zile de concediu official si cateva momente pe care sper sa reusesc sa le fur toata luna ianuarie 2017!

Acum ca m-am eliberat de gandurile acestea cauzate de prima zi de munca din 2017, pot sa va scriu si reteta de Cheesecake cu Oreo. Da, pot! Da, am putut chiar si sa o editez, de azi dimineata de la 8 si pana acum, la 10:16 fix. Acum scriu textul si urmeaza sa editez si pozele. Si pana la 12 fix, reteta va fi postata peste tot si voi veti stii ca Teo s-a intors din concediu. Si, la 12 fix, voi fi deja trezita de 6 ore si cu o reteta video montata si postata pe blog. Bravo, Teo, ai fost si productiva in prima zi de lucru din 2017!

cheesecake cu oreo

Ingrediente pentru Cheesecake cu Oreo (12 portii):

  • 180g biscuiti Oreo pentru crusta
  • 50g unt topit
  • 7g foi de gelatina
  • 50g zahar pudra
  • 250g crema de branza natur
  • 250ml smantana dulce pentru frisca
  • 150g smantana
  • 12 biscuiti Oreo pentru umplutura

Pentru modul de preparare, apasati PLAY mai jos 🙂

[box type=”alert” size=”large” style=”rounded”]Tips&tricks[/box]

  • puteti folosi si gelatina granule, pe care o inmuiati in 50ml apa rece, pana se umfla si arata ca un jeleu, pe care il folosim la fel ca in video, pe baie de aburi. Da, folosim aceeasi cantitate de gelatina, indiferent ca este gelatina foi sau granule (fin maruntita alba)
  • eu am folosit 50g zahar pudra, dar puteti ajusta cantitatea in functie de cat de dulce va doriti sa fie cheesecake-ul la final. As aveti insa in vedere ca biscuitii pe care urmeaza sa ii adaugati in umplutura sunt foarte dulci, da?
  • puteti adauga si vanilie sau zahar pudra vanilat, pentru un plus de aroma
  • forma folosita are diametrul de 18 cm, a costat fix 11 lei si am cumparat-o din Auchan. Cred ca merita, este o “investitie” pe care orice gospodina o poate face si este o tava pe care o puteti folosi la atat de multe torturi si prajituri! 11 lei!

cheesecake cu oreo

Sper din suflet ca v-a placut reteta de azi – Cheesecake cu Oreo – si sper ca am inceput cu bine noul an impreuna in bucatarie, ca ma vei ierta pentru cele 9 zile de pauza si, mai ales, sper ca esti pregatit/pregatita pentru inca un an delicios impreuna!

cheesecake cu oreo

19 Comments

  1. Bine ai revenit!!! Ești absolut minunata, tu, rețele tale, … tu și rețetele tale! Un an bun, fericit, sănătos, pufos și bogat în rețete 🙂 ! Te pup cu drag! Ale

  2. Buna. O super reteta. Am facut-o de doua ori deja si a iesit perfect, desi a doua oara am jonglat putin la ingrediente pentru ca am o forma mai mare. Merci de reteta!!!

  3. Philadelphia 🙂

  4. Abia am așteptat noi retete! Îți doresc un am spornic, ca un cozonac pus la dospit!

  5. Luminita

    Buna ziua,dacă forma mea de tort este mai mare(26cm),bănuiesc ca trebuie sa măresc putin cantitățile,dar cu cât?Multumesc.

  6. Ce procent de grasime are smantana? ms

  7. Sorina

    Vu ce pot inlocui caramelul sarat?

  8. Buna !! Am facut si eu acesta reteta minunata de cateva ori, astăzi il fac iar ! Daca as putea ti as lasa si doua poze sa ti dai cu parerea despre aspect ! Este extraordinar ! Iti multumim foarte mult !

  9. Dorina

    Dragă Teo, copiii adoră biscuiții Oreo, dar niciodată nu sunt deajuns, așa că le-am aplicat o mică “pedeapsă dulce după rețeta ta. A ieșit minunat, are o ținută bună și e foarte gustos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.