Chiftea cu dovlecel (la cuptor)

chiftea cu dovlecei

Chiftea cu dovlecel avem azi la rubrica Joia Light! De ce? Pentru ca mie si lui Luca ne plac foarte mult chiftelele! Lui ii plac in mod deosebit Chiftelele cu sos marinat si piure sa cartofi si Spaghetti cu sos de rosii si chiftele. Mie imi plac chiftelele…oricand si sub orice forma, din carne de pui, curcan, peste. Dar azi vreau sa facem impreuna o reteta light, cu mult mai putine calorii si grasime decat chiftelele clasice, prajite in ulei, din carne de porc, cu un pic de paine sau chiar cartof fiert in compozitie.

chiftea cu dovlecei

De ce ar trebui sa incerci Reteta de Chiftea cu dovlecel?
  • se pregateste foarte usor si aveti nevoie de doar cateva ingrediente
  • daca alegeti dovlecei zucchini, chifteaua este cu atat mai aromata!
  • pentru condimentare, eu folosesc mereu amestecuri de condimente facute in casa. Gasiti combinatiile mele preferate AICI
  • fulgii de ovaz ii gasiti la aproape orice magazin, eu ii cumpar de la Lidl, costa 3 lei 500g si sunt minunati pentru o multitudine de retete, de la cele pentru micul dejun si pana la retete ca cea de azi sau reteta de Pancakes sanatoase cu ovaz si banane
  • fulgii de ovaz sunt carbohidrati, intr-adevar, insa carbohidrati cu ardere lenta, cu indice glicemic scazut. Cu alte cuvinte, ne tin cu adevarat de foame, nu ne dau doar o falsa senzatie de satietate pe moment, ca si carbohidratii care sunt de fapt “calorii goale”
  • fiind bogati in fibre, fulgii de ovaz ne ajuta la reglarea tranzitului intestinal
  • la capitolul carne, eu am folosit carne tocata de pui, din pulpa superioara si piept. Puteti folosi insa si carne de pui foarte slaba (pur si simplu dati pieptul de pui pe razatoare), carne de curcan, peste alb, in functie de preferintele voastre. Daca as folosi carne de porc, as alege o carne slaba – cotlet sau musciulet – pe care l-as da prin masina de tocat

chiftea cu dovlecei

Ingrediente pentru 4-6 portii de Chiftea cu dovlecel:

  • 3 dovlecei dati pe razatoare si bine scursi de apa
  • 600g carne tocata de pui (sau alta carne slaba)
  • 6 linguri fulgi de ovaz
  • o ceapa rosie tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi
  • un ou
  • condimente dupa gust

Pentru modul de preparare al retetei de Chiftea cu dovlecel, urmariti reteta video de mai jos 🙂 Daca va plac retetele video, le considerati utile si doriti sa ma sustineti, va rog sa va abonati la canalul de YouTube Teo’s Kitchen, apasand “SUBSCRIBE” aici: http://bit.ly/2kN0JaT Multumesc!

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*