Malai dulce

malai dulce

Malai dulce este una dintre prajiturile copilariei mele si sper sa o recunoasteti si voi. Nu, nu are gust de mamaliga daca si voi va intrebati asta, asa cum s-a intrebat si Luca 🙂 Si da, daca va place Prajitura desteapta sau Checul clasic, prajitura Malai dulce este o combinatie perfecta intre cele doua! Si, ca sa va spun drept, mi s-a intamplat sa incep sa fac prajitura si sa constat, cand am ajuns la paharul de malai, sa constat ca nu am in casa decat o jumatate de pahar, asa ca…am pus cat am avut. Rezultatul? Un Malai dulce cu o consistenta si un gust si o consistenta foarte foarte apropiate cu Prajitura desteapta!

malai dulce

Desi am postat o reteta de Malai cu lapte acum niste ani, m-am gandit sa va arat azi o noua varianta. Asa fac eu de obicei, cand imi place mult o prajitura, incerc mai multe (cat mai multe) retete ca sa o gasesc pe cea mai cea! Si varianta de azi de Malai dulce cred ca este perfecta!

Tips & tricks pentru un Malai dulce perfect:
  • puteti inlocui iaurtul grecesc cu lapte batut sau iaurt degresat, insa cele mai bune rezultate le-am obtinut cu iaurtul grecesc, cel mai fin, cremos si dulce iaurt din punctul meu de vedere
  • daca aveti lamai bio, puteti folosi coaja lor, altfel e mai indicat sa folositi coaja de lamaie cumparata, indiferent cat de bine spalati lamaile
  • praful de copt poate fi inlocuit cu o lingurita de bicarbonat stins cu lamaie
  • zaharul vanilat se poate pregati foarte usor in casa, folosid reteta de AICI

malai dulce

Ingrediente pentru o tava de 25x35 cm de Malai dulce:

  • 3 oua mari
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana faina alba
  • 1 cana malai
  • un pliculet praf de copt
  • miezul de la o pastaie de vanilie/2 plicuri zahar vanilat
  • o priza de sare
  • coaja de la o lamaie
  • 2 cani iaurt grecesc

Pentru modul de preparare, urmariti cu incredere scurta si simpatica reteta de mai jos J Si, daca doriti sa sustineti, va rog sa va abonati la canalul YouTube Teo’s Kitchen, aici: http://bit.ly/2kN0JaT Multumesc!

 

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

10 Comentarii

  1. Buna Teo,
    As avea o intrebare legata de reteta Pain Brioche cu ce as putea inlocui gemul de smochine?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Buna Teo,petru o cantitate mai mica se pot injumatatii gramajele?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Foarte interesanta reteta. O pun pe lista mea de „to do” 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Liviu Dragnea

    „Adaugam uleiul treptat”. In ce magazin gasesc uleiul treptat? 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Buna! Ce tip de malai ai folosit? Eu am pus unul de scria pe punga: pentru mamaliga vartoasa si (soc!) prajitura a iesit cu gust de mamaliga si se simt particulele de malai prin ea

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. am facut deja reteta saptamana aceasta si a avut asa de mare succes, ca azi o sa o fac din nou:D foarte buna si usor de facut!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Ești deosebită și rețetele tale la fel!
    Merci de rețetă de malai, o căutăm de vreo câțiva ani și abia acum am gasit-o.
    Am avut-o mai demult și mi-a plăcut tare mult dar am pierdut-o și nu mi-am amintit toate ingredientele. Noroc că azi am gasit-o …La tine

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Multumesc pt reteta! Cred ca e a zecea data cand o fac si e foarte apreciata. Un prieten mai in varsta mi.a spus ca ii aminteste de copilarie :). A ajuns in top doi, alaturi de un chec de morcovi, de prajituri pe care le fac foarte des. Nu imi plac prajiturile foarte complicate si nici cele foarte dulci si aste se potriveste perfect gusturilor mele.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Ce ma bucur! 🙂 Este si una dintre retetele preferate la noi acasa 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*