Paste rapide cu pui

paste rapide cu pui

Poate nu va vine sa credeti, dar chiar si eu, gospodina cu experienta si 10 ani de blogging culinar la activ, am momente in care Luca trebuie sa se intorca de la scoala, musafirii suna la usa sau cina trebuie pregatita si eu nu mai am idei. In alte zile, lucrez la o reteta complicata de tort sau o prajitura cu 10 foi si, la finalul zilei, cand Luca ma intreaba ce avem la cina, nu pot sa ii spun “azi am muncit la un tort sofisticat…deci nimic!” Pentru zile ca aceasta, in care mancarea trebuie sa ajunga rapid pe masa si totusi sa fie delicioasa, exista retete ca si cea pe care v-o propun azi: Paste rapide cu pui.

paste rapide cu pui

Paste rapide cu pui este o reteta pe care o pregatesti cat ai zice “paste”, indiferent ca e vorba de o simpla cina in familie, de o cina cu prietenii sau de musafiri neasteptati. Folosim ingrediente pe care orice gospodina ar trebui sa le aiba la orice ora in camara ei: ceapa, usturoi, ulei de masline, paste de orice fel, sos de rosii si un ingredient care nu imi lipseste din camara de cand l-am descoperit: carnea maruntita de la Scandia Sibiu in sos .

Pentru reteta de paste rapide puteti folosi orice produs din gama de carnuri maruntite in sos de la Scandia Sibiu, in functie de preferinte si gusturi: carne maruntita de pui (in sos alb sau sos Scandia) sau porc(in sos de rosii sau sos picant de rosii).

paste rapide cu pui

[box type=”info” size=”large”]Ce este special la sortimentul “carne maruntita in sos” Scandia Sibiu?[/box] ✔dupa o fierbere rapida, carnea este desprinsa usor in fibre, pastrandu-se, astfel, aroma si gustul intense ale carnii
✔este o carne de cea mai buna calitate
✔este carne maruntita, NU carne tocata
✔carnea este insotita de un sos delicios, astfel ca poate fi servita ca atare sau poate deveni un ingredient delicios in sandwichuri, salate, paste sau orez
✔este un produs fara E-uri, asa cum ne-a obisnuit Scandia Sibiu

pui maruntit scandia sibiu

Reteta de azi – Paste rapide cu pui este o reteta care se pregateste cu totul in mai putin de 15 minute: punem pastele la fiert si cat timp fierb ele, noi ne ocupam de sos. Nu e nevoie de ingrediente sofisticate si nici de prea multe pregatiri. La final, puteti pune pastele fierte peste sos, le amestecati si le serviti in maniera clasica sau puteti sa le montati asa cum am facut eu, in pahare individuale. Sigur primiti puncte in plus pentru aspect! Cand Luca si-a primit paharul cu portia lui de paste a fost foarte incantat si reactia lui a fost “uuuuu, fancy!”. Sunt sigura ca si cei dragi voua vor avea aceeasi reactie cand vor degusta reteta de Paste rapide cu pui si nu va sti nimeni ca ati pregatit totul intr-un sfert de ora, cu ajutorul carnii maruntite de la Scandia Sibiu 🙂

paste rapide cu pui

Ingrediente pentru 4 portii de Paste rapide cu pui:

  • 220g pui maruntit in sos Scandia (=2 conserve*110g)
  • 200g paste scurte la alegere
  • 50ml ulei de masline
  • o ceapa rosie mica, taiata marunt
  • ½ ardei gras rosu, taiat marunt
  • 2-3 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 3 rosii uscate, taiate marunt
  • 300g rosii cuburi in suc propriu
  • sare si piper dupa gust
  • parmezan proaspat razuit pentru servire
  • ierburi aromatice dupa gust

paste rapide cu pui

paste rapide cu pui

Mai intai, punem la fiert 3 litri de apa cu putina sare. Cand apa fierbe, adaugam pastele si le fierbem dupa instructiunile de pe ambalaj. Cat timp fierb pastele, ne ocupam de sos. Pentru sos, incingem uleiul de masline si calim ceapa si rosiile uscate. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam ardeiul si carnea de pui maruntita de la Scandia Sibiu. Amestecam foarte bine si punem la foc 2-3 minute.

paste rapide cu pui

paste rapide cu pui

Adaugam si rosiile, amestecam, condimentam dupa gust cu sare, piper si ierburi aromatice, apoi mai lasam totul sa dea cateva clocote pentru a se intrepatrunde aromele. Scurgem pastele si fie le adaugam peste sos, fara a le limpezi si amestecam totul, fie le scurgem de apa in care au fiert si le asezam in pahare, in straturi.

paste rapide cu pui

Sunt sigura ca am reusit sa va fac curiosi si abia astept sa incercati carnea maruntita cu sos Scandia in reteta de paste dar si in sandwichuri sau alte preparate culinare nemaivazute 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

paste rapide cu pui

One Comment

  1. Chiar rapide! Super idee. Multumesc! :-*

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.