Briose rapide pentru mic dejun

briose rapide pentru mic dejun

Cred ca in 10 ani de cand exista blogul v-am spus de multe, multe, chiar foarte multe ori cat de mult iubesc Italia, pentru tot ce inseamna ea: cultura, arhitectura, diferentele intre regiuni, limba si mai ales pentru bucataria ei excelenta! Stim toti ca italienii si pastele sunt o combinatie nelipsita, dar pe mine ma fascineaza si modul in care servesc micul dejun: cafea (bine-si-inteles) dar pe mine ma bucura si mai mult ce se serveste pe langa nelipsita cafea: prajituri, torturi, biscuiti, birose. Da, in general in Italia, micul dejun este unul dulce! Cand cautati hotel in Italia, sa aveti si asta in vedere: daca doriti un mic dejun „ca la noi”, cu lapte, carne, sunca, oua, trebuie sa fie specificat „colazione continentale”. Altfel, va veti bucura de un mic dejun dulce, cu fructe, prajituri, checuri, muffins si muuuulte feluri de dulceata si ciocolata πŸ™‚ In ideea aceasta vine si reteta de azi – Briose rapide pentru mic dejun!

briose rapide pentru mic dejun

Tot ce trebuie sa stiti despre reteta de Briose rapide pentru mic dejun
  • de ce sunt „briose rapide”? Pentru ca nu aveti nevoie de ingrediente spectaculoase, ci doar ingrediente de baza, pe care le avem tot timpul in camara si in frigider. Nu aveti nevoie nici de ustensile speciale, e suficent un bol incapator, un mixer sau un tel si o sita
  • puteti coace briosele in forme mai mari sau mici, in functie de tava pe care o aveti la dispozitie sau puteti, pur si simplu, sa coaceti compozitia intr-o tava pentru chec sau o tava rotunda, de 20-25 cm
  • este ideal sa incingeti foarte bine cuptorul, la 220Β°C in primele 5 minute de coacere. Acest boost de caldura ajuta briosele sa creasca frumos. Apoi putem scadea temperatura la 180Β°C
  • o data coapte si racite, briosele pot fi impachetatte individual in folie de plastic si apoi se pstreaza perfect la congelator 3-4 saptamani. Astfel, le aveti tot timpul la indemana, trebuie doar sa le scoateti din congelator seara si sa le lasati pe blatul din bucatarie si dimineata sa va bucurati de un mic dejun dulce
  • eu am folosit fulgi de ciocolata, dar puteti folosi si fructe sau puteti lua o parte din aluat in care sa adaugati cacao si rom
  • puteti inlocui uleiul cu unt topit
  • nu amestecati compozitia mai mult decat este necesar, ci numai cat sa fie incorporate ingredientele. Cu cat amestecati mai mult, cu atat se activeaza mai mult glutenul din faina si briosele nu vor mai fi la fel de pufoase
  • puteti folosi esenta de vanilie facuta in casa, dupa reteta de AICI πŸ™‚

briose rapide pentru mic dejun

Ingrediente pentru 12 briose rapide pentru micul dejun:

  • 360g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • Β½ lingurita sare
  • 2 oua mari
  • 180g zahar
  • 250ml lapte
  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • miezul de la o pastaie de vanilie
  • 200g fulgi de ciocolata (optional)

Mod de preparare briose rapide pentru micul dejun

  1. Incingem cuptorul la 220Β°C si tapetam cu hartiute tava pentru briose.
  2. Intr-un bol incapator batem ouale si zaharul, pana avem o spuma.
  3. Peste oua adaugam uleiul, vanilia, laptele si amestecam.
  4. Cernem deasupra faina, praful de copt, sarea si amestecam pana faina e bine incorporata si avem o compozitie omogena. Nu amestecati mai mult decat este necesar.
  5. Adaugati la final ciocolata sau fructele, in functie de ce folositi.
  6. Distribuim compozitia in forme, astfel incat sa fie ΒΎ pline. Eu folosesc o lingura pentru inghetata pentru a umple formele.
  7. Coacem briosele 5 minute la 220Β°C apoi scadem temperatura la 180Β°C si coacem briosele 15-20 minute sau pana trec testul scobitorii.

briose rapide pentru mic dejun

Nu-i asa ca-i simpla reteta de Briose rapide pentru mic dejun? Chiar este o reteta pe care o veti iubi si sunt sigura ca va face parte din caietul vostru de retete! Rezista 5-6 zile la frigider, in caserole inchise ermetic si sunt ideale pentru caserola de la birou sau pachetelul de la scoala. Sa va fie de cel mai bine!

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CÒmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*