Burger de ton

burger de ton

In fiecare saptamana tematica din magazinele Lidl, astept anumite produse ca pe…cum sa va zic ca sa imi intelegeti infrigurarea? Ca pe Mos Craciun! De exemplu, v-am vorbit la reteta de Pain Brioche despre obsesia mea pentru gemul de smochine din Saptamana Franceza. Sau despre bucuria mea de a face Sushi la Saptamana Asiatica. Si despre Tapas pe care le pregatesc de fiecare data cand se intoarce Saptamana Iberica. Acum este in plina desfasurare Saptamana XXL si bineinteles, ca de fiecare data, primul lucru pe care l-am cumparat a fost IMENSA conserva de ton! Ei bine, imensa conserva de ton s-a transformat in pranzo-cina de azi si reteta pe care sunt sigura ca o veti incerca daca sunteti fani ton: BURGER DE TON!

burger de ton

burger de ton

Tot ce trebuie sa stiti despre reteta de Burger de ton
  • Desi trebuie sa scurgem foarte bine tonul din conserva, pastrati 1-2 linguri de lichidul in care a stat. Daca nu se leaga suficient de bine compozitia pentru burger de ton, adaugati lichidul pastrat deoparte
  • Pentru ca oul este singurul ingredient crud, burgerul se face foarte repede. Insa, tot pentru ca oul este crud, e important sa gustati compozitia si sa potriviti la gust de sare si piper inainte de a adauga oul.
  • Puteti congela burgerii o data modelati si apoi ii prajiti numai cand aveti nevoie. Din cantitatile date ies 5-6 burgeri de ton.
  • Puteti praji burgerii in tigaie (este nevoie de foarte putin ulei, doar cat sa nu se lipeasca de tigaie), pe grill sau in cuptor. Prajiti in putin ulei vor face insa o crusta aurie mai frumoasa.
  • La fel de bine puteti modela chiftelute din aceasta compozitie.

burger de ton

Ingrediente pentru 5-6 portii Burger de ton

  • 600g ton Nixe in ulei
  • 3 lingurite mustar Mikado
  • 110g pesmet Castello
  • o lingura zeama de lamaie (sau dupa gust)
  • o legatura patrunjel verde tocat fin
  • o ceapa alba taiata marunt
  • un ou mare
  • 20-30ml ulei de masline Primadonna
    piper Kania
    sare Castello

burger de ton

Scurgem foarte bine tonul din conserva si pastra 1-2 linguri din uleiul in care a stat. Amestecam bine toate ingredientele, in afara de ou. Gustam si potrivim la gust de sare si piper. Apoi adaugam oul si da compozitia la rece o jumatate de ora. Impartim apoi in parti egale si modelam 6 burgeri. Ii asezam in tava, pe folie alimentara si ii dam la frigider o ora. Acest pas este foarte important pentru ca burgerii sa isi pastreze bine forma la prajit. Incingem uleiul de masline si prajim burgerii 1-2 minute pe fiecare parte sau pana sunt aurii si frumosi rumeniti.

burger de ton

burger de ton

Pentru servire, avem nevoie de chifle, salata, rosii, castraveti, mustar, ketuchup sau ce va mai place voua 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

 

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

6 Comentarii

  1. raluca gavriliuc

    Se pot coace si la cuptor? Cred ca e mai ok pt cei mai mici. Merci!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • da, se poate coace si la cuptor. Oricum, folosim fff putin uleio, numai cat sa faca crusta 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Eu fac reteta asta de multi ani, tot cu ton de la lidl dar in locul acelei chifle din foto folosesc din acelea cu susan ( cum gasim la fast food) pe care le iau tot din Lidl. In functie de sezon schimb si reteta, mai un cheddar, mai o rosie, mai un castravete murat etc. Da, am gura apa acuma!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Buna Teo, se poate si fara mustar?? Sau cu ce poate fii inlocuit?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*