Cornuri cu ciocolata

cornuri cu ciocolata

Mamicile vor sti cu siguranta despre ce vorbesc acum: cei mici, cu Luca al meu in frunte, sunt foarte pasionati de tot ce inseamna produse de brutarie si patisserie. De fiecare data cand trecem pe langa o brutarie/chiosc/patisserie si simte mirosul de “proaspat scos din cuptor”, automat imi spune “imi cumperi si mie te rog?”. Pe langa “tentatiile” din drumul spre casa, sunt si tentatiile din scoala. Da, pentru ca fix in capatul coridorului pe care e clasa lui Luca, este un automat imens, plin cu produse de patisserie. Bagi 2 lei, scoti un corn! Mai bagi alti 2 lei, scoti alt corn.

cornuri cu ciocolata

Ei bine, eu nu-mi doresc sa fie tentat de cornurile dintr-un automat, asa ca prefer sa ii fac cornuri cu ciocolata acasa si sa i le pun in pachetel. Astfel, stiu sigur ce mananca si ce am pus in cornurile mele si astfel a aparut reteta de azi – Cornuri cu ciocolata.

  • Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Cornuri cu ciocolata:
  • desigur, banutii de ciocolata sunt absolut optionali. Puteti la fel de bine sa faceti cornurile simple si sa le umpleti cu dulceata sau pur si simplu sa le pudrati cu zahar.
  • Luca vrea “sa vada” ciocolata, asa ca imediat dupa dospire, pun bolul cu aluat in cuptorul incins la 30° (pe functia de dospire). Astfel, banutii de ciocolata se topesc si marmoreaza aluatul. Din nou, acest pas nu este obligatoriu.
  • Puteti sa lasati aluatul la dospit si la frigider, peste noapte, cel putin 12 ore, daca nu aveti timp sa coaceti cornurile imediat dupa ce dospesc.
  • Un deliciu pentru cei mici si pentru cei mai deopotriva, cornurile cu ciocolata facute in casa se pregatesc usor si sunt foarte versatile, perfecte pentru micul dejun.
  • Toate ingredientele folosite fac parte din sortimentul de baza al magazinelor LIDL, asta inseamana ca le gasiti tot timpul la raft si puteti pregati reteta de Cornuri cu ciocolata absolut oricand doriti

cornuri cu ciocolata

Ingrediente pentru 8 cornuri cu ciocolata

  • 500g faina Castello
  • 100ml iaurt grecesc Pilos
  • 200ml lapte Pilos
  • 8g drojdie uscata Belbake
  • 3 galbenusuri
  • 70g zahar Castello
  • 100g fulgi de ciocolata Belbake
  • 20g zahar pudra vanilat Castello
  • 1 ou batut pentru uns

Amestecam laptele caldut cu zaharul si dojdia si lasam amestecul sa se odihneasca 10 minute. In bolul unui mixer punem faina si facem o gropita in mijloc. Punem iaurtul si galbenusurile, apoi si amestecul de lapte. Framantam 10-15 minute sau pana avem un aluat elastic si omogen. Adaugam si fulgii de ciocolata, framantam pana sunt incorporate in aluat. Mutam aluatul intr-un bol curat si il lasam la dospit cel putin 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

cornuri cu ciocolata

Dupa ce aluatul a dospit, il mutam pe masa bine pudrata cu faina. Mai framantam putin, apoi il intindem cu mana sau cu sucitorul intr-un cerc cu grosimea de 1 cm. Taiem cercul de aluat in 8 triungiuri egale. Rulam triunghiurile de la mare la mic, astfel incat sa obtinem cornuri. Asezam cornurile in tava, pe hartie de copt. Ungem cornurile cu ou batut, folosind o pensula de patisserie. Coacem in cuptorul incins la 180° 20-25 minute sau pana sunt bine rumenite.

cornuri cu ciocolata

Servim cornurile pudrate cu zahar, dupa ce se racesc un piculut, bineinteles. Sa va fie de cel mai bine!

cornuri cu ciocolata

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

2 Comentarii

  1. Crina Simon

    Buna Teo! Arata bestial cornurile si abia astept sa le incerc! As vrea sa te intreb cum obtin efectul de aluat marmorat fara sa am cuptor electric cu functia de dospire? Si daca in loc de fulgi de ciocolata as putea folosi ciocolata rasa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Sigur ca poti folosi ciocolata rasa! Se va topi chiar mai usor. Daca nu ai cupot electric, pui bolul cu alat la dospit invelit intr-o patura groasa sau dupa ce dospeste il tii putin langa o sursa de caldura, ca sa se topeasca ciocolata. Mult spor! 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*