Prajitura cu ricotta si cirese

prajitura cu ricotta si cirese

Sigur ca vara este despre inghetata si deserturi racoroase! Dar vara este si despre fructe delicioase. Din cand in cand, oricat ar fi de cald afara, simt nevoia de o prajitura coapte, proaspat scoasa din cuptor. O prajitura aromata si pufloasa, cu fructe. O prajitura care merge perfect alaturi de un glob de inghetata rece. O prajitura exact asa cum este Prajitura cu ricotta si cirese!

prajitura cu ricotta si cirese

In magazinele Lidl este #SaptamanaItaliana deci ma gandeam ca Prajitura cu ricotta si cirese este perfecta, fiind o reteta de origine italiana, culeasa de mama in excursiile ei in Italia si Elvetia. Prajitura cu ricotta si cirese sau Torta alla ricotta e ciliegie. Este o prajitura care se pregateste foarte usor, aveti nevoie doar de un bol si un mixer. Sau un bol, un tel si…niste muschi 🙂

prajitura cu ricotta si cirese

Ce este ricotta? La ca o putem folosi?

  • Ricotta este o branza proaspata, cremoasa, cu un continut scazut de grasimit.
  • In reteta traditionala, ricotta este preparata din resturile ramase din productia altor tipuri de branza sau din cheag, dupa separarea zerului de laptele de oaie.
  • Ricotta inseamna “recoapta” pentru ca branza se obtine prin trataea termica a zerului.
  • In bucataria romaneasca, cel mai apropiat produs de ricotta este urda, care se fabrica din zerul ramas de la fabricarea casului. Ricotta este insa mult mai creamoasa.
  • Ricotta poate fi folosita in preaparate dulci, ca Prajitura cu ricotta si cirese dar si in preparate sarate, diferite creme tarinabil, piureuri, clatite sarate umplute cu ricotta si spanac, diferite preparate pe baza de paste.

prajitura cu ricotta si cirese

Ingrediente pentru 8-10 portii <strong>Prajitura cu ricotta si cirese</strong>

  • 300g faina Castello
  • 250g ricotta Lovilio
  • 150g zahar tos
  • 4 oua
  • 100ml lapte Pilos
  • 100g unt Pilos
  • miezul de la o pastaie de vanilie Belbake
  • un pliculet praf de copt Castello
  • 300g cirese
  • 50g zahar pudra Castello

prajitura cu ricotta si cirese

Mod de preparare Prajitura cu ricotta si cirese

Batem spuma ouale si zaharul, pana isi dulbeaza volumul si devin albicioase. Adaugam pe rand untul topit si racit, laptele, miezul pastaii de vanilie. Amestecam cu mixerul. Punem si ricotta bine scursa, amestecam. La final punem faina cernuta impreuna cu praful de copt. Nu amestecam in exaces, ci numai cat sa incorporam ingredientele.

prajitura cu ricotta si cirese

Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20cm sau intr-o tava de 20x30cm. Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina sau pulverizata cu spray non-stick. In tava rotunda, prajitura va iesi mai inalta, desigur. Punem compozitia in tava. Dam ciresele prin zahar pudra, le asezam peste prajitura. Coacem prajitura in cuptorul incins la 180°C timp de 40-50 minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa cca 30 minute, acoperim prajitura cu folie de aluminiu, pentru a nu se rumeni prea tare la exterior, fara a fi facuta la interior.

prajitura cu ricotta si cirese

Lasam Prajitura cu ricotta si cirese sa se raceasca putin, apoi o pudram cu zahar si o servim alaturi de un pahar de lapte rece sau un glob de inghetata de vanilie. Este o prajitura usoara, aerata, plina de arome. Puteti folosi si visine sau alte fructe, in functie de preferintele voastre. Simplu si rapid, pefect pentru intreaga familie? Asta este Prajitura cu ricotta si cirese 🙂 Iar toate ingredientele le gasiti in oricare magazine Lidl din Romania 🙂

 prajitura cu ricotta si cirese

Dragi gospo-dive, va astept si pe grupul nostru de pe Facebook, unde discutam “ca intre fete” despre retete, copii si, de ce nu, frumusete 🙂

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.