Prajitura economica cu fructe

prajitura economica cu fructe

Toata copilaria mea a fost marcata de prajiturile cu fructe, in special “Pandispan cu visine” dar si checurile de tot felul, pe care mama si mai ales Buni Sia le pregateau cand ceream “ceva dulce”. Duminica nu e duminica fara o prajitura sau un dulce facut in casa, iar prajiturile cu fructe sunt cele mai rapide, simplu de pregatit si economice. Exact asa cum este reteta pe care vi-o propun azi – Prajitura economica cu fructe.

prajitura economica cu fructe

De ce am mancat atat de multe prajituri cu fructe in copilarie? Pentru ca tata, dragul de el, era merciolog la “legume-fructe” si chiar daca ne lipseau una-alta in “epoca de aur”, fructele nu au lipsit niciodata 🙂 Asa ca dulceata, gem, prajituri, compot, prajituri cu fructe, toate au fost bucuria copilariei mele! Acum totul se rezolva mult mai rapid, cu un simplu drum la un magazin Lidl, unde gasiti toate ingredientele pentru reteta de azi – Prajitura economica cu fructe. Nu aveti nevoie de prea multe ingrediente si nici de vreo tehnica deosebita, nu separam albusurile de galbenusuri, nu avem emotii ca se taie crema 🙂

prajitura economica cu fructe

Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Prajitura economica cu fructe

  • puteti folosi fructe proaspete sau congelate. Fructele congelate trebuie lasate sa se decongeleze, apoi le scurgem foarte bine intr-o sita si le dam prin faina inainte de a le adauga in compozitia pentru prajitura.
  • fructele pot fi asezate peste blat, inainte de a-l da la cuptor sau pot fi incorporate in compozitie. Daca dati fructele prin faina, ele nu se lasa la fundul tavii. Daca nu dati fructele prin faina si le asezati peste blat, cum am facut eu, sa vor lasa foarte putin, cat sa fie fructe in toata prajitura. Eu am preferat varianta aceasta, pentru “impresia artistica”. Compozitia in sine este una consistenta, nu aerate ca si cea de pandispan, deci sansele ca fructele sa ramana pe fundul tavii sunt destul de mici 🙂
  • eu am copt prajitura economica cu fructe intr-o tava rotunde, de 20cm diametru, pentru a fi inalta si frumusica. Puteti sa o coaceti insa si intr-o tava de 25×35 cm si sa o taiati in cuburi inainte de servire.
  • la capitolul arome, puteti folosi coaja de lamaie, miezul de la o pastaie de vanilie, zahar vanilat facut in casa (click pentru a invata sa pregatesti zaharul vanilat natural, acasa)

prajitura economica cu fructe

Ingrediente pentru Prajitura economica cu fructe:

  • 400g faina Castello
  • 3 oua mari
  • 200g unt Pilos
  • 250ml lapte Pilos
  • 150g zahar tos
  • coaja de la o lamaie
  • miezul de la o pastaie de vanilie Belbake / 2 pliculete zahar vanilinat Castello
  • un praf sare Castello
  • un pliculet praf de copt Castello
  • 400g fructe  

prajitura economica cu fructe

Mod de preparare Prajitura economica cu fructe:

  1. Incingem cuptorul la 160°C si tapetam cu stray non-stick sau unt si faina o forma pentru tort rotunda, cu diametrul de 20cm.
  2.  

    Intr-un bol incapator, amestecam cu mixerul la viteza medie untul la temperatura camerei, zaharul tos, laptele, ouale, vanilia, coaja de lamaie si doua linguri cu varf de faina. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena.

  3.  

    Cernem deasupra faina impreuna cu praful de copt si sarea. Amestecam cat sa fie incoporata faina si sa avem o compozitie omogena.

  4.  

    Turnam compozitia in tava, punem deasupra fructele. Coacem 45-60 minute sau pana prajitura trece testul scobitorii.

prajitura economica cu fructe

 

Tips and tricks pentru Prajitura economica cu fructe

  • puteti coace prajitura in cuptorul static la 180°C sau in cuptorul cu ventilatie la 160°C
  • daca prajitura se rumeneste dar nu este facuta in interior, o acoperim cu o folie de aluminiu, astfel incat sa nu se arda
  • la capitolul fructe, eu am ales nectarine, prune, afine. Puteti folosi fuctele care va plac cel mai mult, insa in general, fructele cu samburi (cirese, visine, prune, caise, piersici, nectarine) merg cel mai bine in reteta aceasta.
  • puteti adauga in compozitie si nuca tocata marunt, fructe confiate.
  • in ultimele 10 minute de coacere, puteti pudra prajitura cu zahar tos si scotisoara, pentru un plus de aroma si o crusta crocanta

prajitura economica cu fructe

Este o prajitura deliciosa, perfecta pentru micul dejun, alaturi de un pahar de lapte rece. O puteti devora si calduta, imediat ce e scoasa din cuptor, alaturi de un glob de inghetata 🙂 Pofta buna!

prajitura economica cu fructe

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.