Spaghetti rapide cu usturoi si spanac

spaghetti rapide cu usturoi si spanac

Desi vara ma indrept de obicei spre preparate care nu necesita gatire, mai ales in zilele caniculare, cina este momentul in care se lasa racoarea si parca-parca as porni plita. De obicei, cinele noastre de vara sunt usoare, rapide, cu ingredient putine si proaspete. O astfel de reteta perfecta pentru vara este reteta pe care vreau sa vi-o propun azi: SPAGHETTI RAPIDE CU USTUROI SI SPANAC.

spaghetti rapide cu usturoi si spanac

Eu si usturoiul suntem mari prieteni! Una dintre retetele mele preferate este si va ramane pentru totdeauna Supa crema de usturoi. Asa ca, il folosesc cu mare incantare oricand am ocazia. Desigur, eu am pus in reteta aceasta 4-5 catei amri de usturoi, pe care i-am feliat, dar voi puteti folosi mai putin, in functie de preferinte. Spanacul poate fi baby spanac, ca si cel pe care l-am folosit eu, sau poate fi spanac oboisnuit, pe care il rupeti in bucati mai mici. Iar pastele? E musai-musai, cum spunem noi la Cluj, sa fie paste de greu dur.

De ce folosesc paste de grau dur de la Paste Baneasa?

  • Cea mai buna calitate! Sunt paste de o calitate superioara, facute 100% din grau dur, din Italia
  • Isi pastreaza foarte bine forma la fiert si nu se lipesc, indiferent ca vorbim de spaghetti pe care le folosesc azi, sau celelalte produse din gama: penne, fussili, tagliatelle etc
  • gust deosebit, culoarea specifica, aurie – date de graul dur
  • NU sunt paste CU grau dur, adica un amestec de fainuri, ci paste GRAU DUR 100%
  • Datorita graului dur, au o cantitate mai mare de protein si sunt astfel foarte hranitoare

spaghetti rapide cu usturoi si spanac

Ce trebuie sa stii despre reteta de Spaghetti rapide cu usturoi si spanac

  • Puteti sa folositi pentru reteta aceasta si spaghetti integrale din grau dur, care sunt absolut delicioasa si cu un indice caloric mai mic
  • Daca nu va place usturoiul, il puteti inlocui cu ceapa sau puteti folosi praf de usturoi pentru a condimenta
  • Nu scurgem pastele din apa in care au fiert, ci le adaugam direct in tigaie, peste spanac si usturoi. Dimpotriva, chiar folosim ½ polonic din apa in care au fiert pastele, pentru a da cremozitate sosului.

spaghetti rapide cu usturoi si spanac

Ingrediente pentru 4 portii Spaghetti rapide cu usturoi si spanac:

  • 320g spaghetti din grau dur Paste Baneasa
  • 30ml ulei de masline extra virgin
  • 5-6 catei mari de usturoi
  • 300g spanac tanar (baby spanac)
  • Sare si piper dupa gust
  • 100g parmesan proaspat razuit

spaghetti rapide cu usturoi si spanac

Mai intai ne ocupam de sos: intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul de masline si calim usturoiul, pana devine auriu, cca 1 minut la foc mic. Nu lasam usturoiul sa se rumeneasca pentru ca devine amar. Adaugam si spanacul si il sotam impreuna cu usturoiul 2-3 minute sau pana este moale.

spaghetti rapide cu usturoi si spanac

Intre timp, punem la fiert 4 litri de apa. Cand apa fierbe, adaugam o lingurita de sare si spaghettele. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, astfel incat sa fie al dente. Scoatem spaghettele din apa cu ajutorul unui cleste si le punem in tigaie, peste spanac. Adaugam si ½ polonic din apa in care au fiert. Adaugam si parmesanul razuit. Punem totul pe foc 1-2 minute, la foc mare, pana parmesanul se topeste.

spaghetti rapide cu usturoi si spanac

Spaghetti rapide cu usturoi si spanac este o reteta delicioasa, simpla, de vara, cu ingredient la indemana si foarte usor de preparat. Este atat pe gustul celor mari cat sip e gustul celor mici si, daca doriti si “un strop de carnita”, puteti praji cubulete de bacon  alaturi de usturoi. Sa va fie de cel mai bine!

spaghetti rapide cu usturoi si spanac

Nu uitati ca toate retetele cu Paste Baneasa va asteapta in sectiunea “Nicio saptamana fara paste” (click pe titlu pentru a accesta colectia de retete).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.