Conopida popcorn

conopida popcorn

Cauti o gustare de vara, usor de pregatit? Ceva de ciugulit pe drum spre vacanta sau spre birou? Ceva ce sa fie potrivit si pentru copii? Atunci, azi ai nimerit in locul potrivit 🙂 Am pentru tine o reteta atat de simpla si de rapida incat o poti pregati alaturi de cei mici si tot ei se vor bucura la final de CONOPIDA POPCORN!

conopida popcorn

Conopida popcorn? DA! Buchetele mici de conopida, stropite cu ulei de masline, condimentate cu sare, piper si deliciosul pesmet auriu cu boia dulce de la Paste Baneasa.

Ce trebuie sa stii despre reteta de CONOPIDA POPCORN?

  • pentru ca este una dintre cele mai bune metode e a-i imprieteni pe cei mici cu conopida, pentru ca le-o prezentam intr-o forma pe care ei o iubesc – popcornul.
  • are foarte putine ingrediente, dar pesmetul trebuie sa fie unul de foarte buna calitate pentru a obtine o crusta crocanta, mai ales ca vom coace conopida in cuptor si nu o prajim in baie de ulei.
  • desigur, puteti praji conopida popcorn si in baie de ulei, va iesi mult mai crocanta, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
  • este ideal sa coacem conopida la o temperatura mare, 200-220°C pentru a deveni crocanta. Daca aveti cuptor cu gaz, il incingeti la treapta cea mai inalta.
  • este foarte important sa puneti conopida intr-o tava mare, astfel incat sa fie intr-un singur strat. O data in timpul coacerii, scoatem tava din cuptor si o scuturam pentru a se coace uniform.

conopida popcorn

De ce am ales pesmetul auriu de la Baneasa?

  • pesmetul auriu de la Baneasa, fie ca este pesmetul auriu granulat sau pesmetul auriu cu boia dulce, ofera preparatelor o crusta uniforma, crocanta.
  • Azi am ales sa folosesc pesmetul cu boia pentru un plus de aroma al “popcornului” din conopida. Am folosit pesmetul auriu granulat la reteta de Peste in pesmet (click pe titlu pentru a accesa reteta) si a iesit cea mai frumoasa crusta pe care a avut-o vreodata un pestisor gatit de mine 🙂
  • pesmetul auriu cu boia este deja condiementat, dar puteti adauga si ierburi aromatice, proaspete sau uscate, pentru extra-aroma.

conopida popcorn

Acum ca stiti aproape tot ce trebuie sa stiti despre reteta de conopida, mai am un singur secret pentru voi: LUCA a mancat jumatate de tava! Pentru ca da, conopida popcorn este delicioasa!

Ingrediente 4 portii Conopida popcorn

  • o conopida mare
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • 200g pesmet auriu cu boia dulce Baneasa  

conopida popcorn

Pentru mod de preprare Reteta de Conopida popcorn, urmareste reteta video de mai jos!

Mod de preparare reteta Conopida popcorn

  1. Taiem conopida in buchetele foarte mici, de marimea popcornului, indepartand cotoarele.
  2.  Punem conopida intr-un bol si o stropim cu ulei de masline. Amestecam foarte bine, astfel incat conopida sa aiba o pelicula de ulei.
  3.  Adaugam pesmetul, sarea si piperul. Amestecam din nou foarte bine.
  4.  Punem conopida intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt, avand grija sa fie intr-un strat uniform.
  5.  Coacem 20-25 minute la 200°C sau pana conopida este rumenite si crocanta.  

conopida popcorn

Nu uita sa te abonezi la canalul Teo’s Kitchen pentru a nu pierde nicio reteta video! Click AICI pentru abonare >> http://bit.ly/2kN0JaT<<

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.