Paste rapide de post

Azi pregatim impreuna reteta de Paste rapide de post. De ce? Pentru ca mancarea de post nu este si nu trebuie sa fie anosta! Mancarea de post poate fi variata, delicioasa, aromata. Putem depasi cartofii si fasolea, va promit. Nu ca ar fi ceva gresit la o fasole batuta sau o supa cinstita de cartofi. Dar postul Craciunului e lung si eu prefer sa variez cat de mult pot retetele de post. Intreaga colectie de RETETE DE POST o gasiti AICI. Sunt atat retete pentru postul ortodox cat si pentru cel catolic (ovo-lacto-vegetariene). Va invit sa le incercati, nu doar in perioadele de post, dar si in perioadele in care va doriti pur si simplu sa renuntati la carne sau sa mancati putin mai light.

pastre rapide de post

Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Paste rapide de post:

  • Este intr-adevar o reteta rapida, pentru care nu ai nevoie de prea mult pregatiri. Majoritatea ingredientelor sunt ingrediente de baza, pe care le avem tot timpul in camara si in frigider.
  • Este genul de reteta la care poti apela cand nu mai stii ce sa gatesti, cand vrei o mancare gatita in locul unei gustari reci dar nu ai prea mult timp la dispozitie.
  • Paste rapide de post este o reteta de tipul “one pot pasta”, adica punem toate ingredientele intr-o oala/cratita si pastele fierb o data cu restul ingredientelor. Nu, nu va faceti griji, pastele raman al dente. Si tocmai pentru ca legumele fierb impreuna cu pastele, amidonul din paste ajuta la obtinerea unui preparat cremos si delicios.

pastre rapide de post

  • Am ales sa folosesc in reteta de azi Penne integrale 100% grau dur de la Paste Baneasa, tocmai pentru ca pastele vor fierbe impreuna cu ingredientele. Pastele integrale din grau dur isi pastreaza foarte bine forma la fierbere, raman crocante, sunt bogate in fibre, ajuta digestia si tranzitul intestinal si au o aroma sepciala, delicioasa. In plus, contin o cantitate mai mare de proteine decat pastele obosnuite si un indice glicemic mai scazut.

pastre rapide de post

  • Desigur, parmesanul de la final este absolut optional, dar aduce un plus de aroma si cremozitate.
  • Puteti folosi si mai multe legume: ciuperci, cubulete de dovlecei sau vinete, legume congelate etc, in functie de gusturile voastre persoanale.
  • Reteta poate fi pregatita cu Penne rigate, cum am facut eu, dar si cu spaghetti sau alte tipuri de paste 100% grau dur.

Ingrediente pentru 4 portii de Paste rapide de post:

  • 300g Penne rigate 100% grau dur Paste Baneasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa alba mare, taiata grosier
  • o conserva de 400g rosii cubulete in suc propriu
  • 5 catei de usturoi tocati
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • sare si piper dupa gust
  • 1 litru supa de legume
  • 200g porumb din conserva
  • busuioc proaspat
  • 50g parmesan proaspat razuit (optional)

pastre rapide de post

Pentru supa de legume fierbem 3 morcovi, o radacina de patrunjel, un pastranarn, o bucata de telina, o glie si o ceapa in 3 litri de apa, pana avem o supa concentrata. Potrivim la gust de sare. Pentru reteta de Paste rapide de post, nu trebuie decat sa punem intr-o cratita sau oala incapatoare toate ingredientele, mai putin porumbul din conserva, care este gata facut si busuiocul proaspat, pe care il adaugam doar la final.

pastre rapide de post

Peste ingredientele din oala turnam supa de legume, amestecam foarte bine si punem la fiert 12-15 minute sau pana supa scade si pastele sunt fierte. Tragem de pe foc, adaugam porumbul, busuiocul proaspat tocat marunt si parmesanul (daca tineti post catolic). Amestecam bine si…gata!

pastre rapide de post

Este o reteta delicioasa, pe care sper sa o incercati, mai ales in variata cu paste integrale, daca nu le-ati incercat pana acum. Sa va fie de cel mai bine si sa avem cu totii un post cu folos 🙂

2 Comments

  1. Alexa

    In locul parmesanului, recomand fulgii de drojdie inactiva (pentru vegani), este un produs pe care il ador, bogat in vitamine si proteine. Minunat de simpla reteta, abia astept sa pun in practica. Toate cele bune!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.