Paste cu sos si chiftelute

Azi gatim impreuna reteta de Paste cu sos si chiftelute. Cand a vazut filmul “Sta sa ploua cu chiftele”, acum cativa ani, Luca mi-a cerut sa ii fac si lui paste cu sos si chiftele cu parmesan. De atunci, sunt preferatele lui si cand are o zi ai grea, cand e trist sau obosit, stiu ca ii fac o mare bucurie cu mancarica asta si ii zambesc ochisorii de fiecare data 🙂 De data aceasta facem chiftelute in stil Italian, pentru ca au parmesan si multe ierburi aromatice si sunt unele dintre cele mai aromate chiftelute pe care le-am facut vreodata, intr-o combinatie de vita si curcan.

paste cu sos si chiftelute

Paste cu sos si chiftelute – sfaturi utile

In plus, vreau sa va impartasesc si unul din secretele mele pentru “cele mai cele chiftele”! Am descoperit ca pentru chiftele e ideal sa dam ceapa pe razatoare in loc sa o taiem. Ceapa data pe razatoare are o aroma minunata si eu o adaug la chiftele cu tot cu zeama pe care o lasa. Le face mai suculente si mai aromate! Rogu-va sa incercati si varianta asta in retetele voastre de chiftele si imi puteti multumi dupa J In plus, eu nu mai prajesc chiftelutele de ani de zile, mereu le coc la cuptor, la 180°C, pana sunt frumos rumenite pe toate partile si le intorc de cateva ori cat timp stau la cuptor, scuturand bine tava. Chiar daca fac chiftelute de pui, vita sau curcan si ies mai seci decat cele din care ne porc si prajite, le servesc mereu alaturi de un sos ca acesta sau un Sos Ranch si sunt perfecte!

paste cu sos si chiftelute

Ingrediente pentru reteta de Paste cu sos si chiftelute

  • 400g carne tocata de vita
  • 300g carne tocata de curcan (piept de curcan sau combinatie de piept si pulpa)
  • o ceapa rosie data pe razatoare
  • o legatura de patrunjel tocat marunt
  • o mana frunze de busuioc taiate marunt
  • o mana de spanac proaspat, tocat marunt
  • 3 felii de franzela alba, fara coaja, inmuiate in lapte sis curse foarte bine
  • 3 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 4 lingurite de amestec de condiment pentru  porc (gasesti reteta AICI)
  • 2 oua
  • 100g parmesan proaspat razuit
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • sare si piper dupa gust
  • 400g paste la alegere

paste cu sos si chiftelute

Practic, acestea sunt toate ingredientele pentru chiftelute. Nu ne ramana decat sa framantam din toate o compozitie foarte omogena. Poate trebuia sa trec si asta la rubrica de sfaturi utile pentru reteta de Paste cu sos si chiftelute: nu amestecati compozitia cu lingura de lemn sau spatula. Nu! Framantati foarte bine cu mana, da? Asa obtineti cea mai omogena compozitie pentru chiftele. Modelam chiftelele si le asezam in tava cuptorului, pe hartie de copt sau folie de silicon. Le coacem in cuptorul incins la 180°C, 30-35 minute sau pana sunt rumenite. In timpul acesta, scoatem de 2 ori tava si o scuturam bine, astfel incat chiftelutele sa se coaca uniform.

paste cu sos si chiftelute

Ingrediente pentru sos reteta Paste cu sos si chiftelute:

  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa alba taiata marunt
  • un morcov dat pe razatoare
  • o bucatica de telina data pe razatoare
  • 2 catei de usturoi trecuti prin presa
  • cate o lingurita de: cimbru, oregano, busuioc, rozmarin
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 500ml passata de rosii

paste cu sos si chiftelute

Intr-o tigaie incapatoare calim ceapa pana devine lucioasa. Adaugam morcovul si telina, le calim 1-2 minute alaturi de ceapa si putina sare. Sarea ajuta ca legumele sa nu se arda. Stingem totul cu passata de rosii. Adaugam si restul ingredientelor, amestecam bine. Lasam sosul sa fiarba timp de 20-25 minute, al foc foarte mic. Gustam din cand in cand si mai condimentam cu sare, piper sau ierburi aromatice, in functie de preferinte. Cand sosul e gata, punem chiftelutele, amestecam si lasam sa mai dea un clocot in sos.

Fierbem pastele noastra preferate, scurte sau lungi, dupa cum va dicteaza inimioara. Desigur, in poza arata mult mai bine sa asezam pastele si deasupra sa punem sosul de rosii cu chiftelute. Dar, in realitate, pastele sunt mult mai bune daca le amestecam cu sosul. Adica le fierbem si, fara a le scurge si clati cu apa rece, le scoatem direct din apa in care au fiert si le punem peste sos. Amestecam bine si punem in farfurii.

Cam asta a fost reteta noastra de Paste cu sos de chiftelute si sper din suflet sa va placa la fel de mult ca si noua. Sau…ma rog…la fel de  mult ca si lui Luca! 🙂 Sa va fie de cel  mai bine!

paste cu sos si chiftelute

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.