Tarta cu magiun si nuca

Niciodata nu am inteles expresiile de genul “De Craciun, fii mai bun!”, “Arata-ti iubirea de Ziua Indragostitilor” sau “Arata-i ca o iubesti de 8 Martie!”. De ce nu poti sa o pretuiesti zi de zi, nu doar de 8 Martie? De ce nu poti sa ii arati ca il iubesti zi de zi si ca te bucuri ca e al tau? De ce avem nevoie sa fim mai buni doar in “luna cadourilor” si nu putem sa ne straduim, din toata fiinta noastra, sa fim mai buni in fiecare zi lasata de Bunutu?

Asa ca nu, nu vreau sa faceti reteta de Tarta cu magiun si nuca numai de Valentine’s Day, de Ziua Indragostitilor sau de Dragobete. Nu! Vreau ca reteta de Tarta cu magiun si nuca, o tarta care se pregateste usor si este atat de buna, sa intre in caietul vostru de retete si sa o pregatiti oricand vreti sa faceti “ceva bun” pentru familia voastra.

tarta cu magiun si nuca

Asa ca nu va propun reteta de Tarta cu magiun si nuca special pentru Valentine’s Day sau Dragobete, ci pentru toate momentele in care vreti sa gatiti ceva cu inimioare 🙂 Desigur, inimioarele de pe tarta sunt optionale si puteti face un simplu grilaj din aluat sau sa folositi o intreaga foaie de aluat cu care sa acoperiti tarta. Alegerea este a voastra 🙂

tarta cu magiun si nuca

Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Tarta cu magiun si nuca

  • Poti folosi un aluat fraged cumparat, gasesti acum in magazine diverse variante dintre care poti alege. Sau poti pregati aluatul pentru tarta in casa. Gasiti AICI reteta de aluat pentru tarte Pate Brisee (click pe titlu pentru a accesa reteta).
  • Este foarte important sa lucrati cu aluatul rece, fiind un aluat pe baza de grasime (unt sau margarina). Daca aluatul este prea moale, a stat prea mult la temperature camerei inainte de folosire, nu isi pastreaza bine forma in tava si lasa foarte multa grasime.
  • In cazul retetei de Tarta cu magiun si nuca nu este nevoie sa coaceti blatul intai. Il asezati in tava, ii puneti umplutura si le coaceti impreuna.

tarta cu magiun si nuca

  • Eu nu am adaugat niciun fel de zahar in compozitie, am vrut sa fie cat mai naturala si m-am bazat exclusiv pe dulceata naturala din prune, atat cele din magiun, cat si prunele uscate. Va recomand prunele uscate de la Lidl, care sunt foarte accesibile cap ret, sunt atent selectionate si sunt foarte suculente.
  • Nucile se prajesc putin in tigaie sau in cuptor inainte de a le adauga in compozitie. Desigur, este un pas optional, dar astfel nucile au o aroma mai puternica si raman mai crocante in tarta, chiar si dupa ce au stat la cuptor.
  • Pentru Tarta cu magiun si nuca am folosit o forma pentru tarta cu diametrul de 22 cm.

Ingrediente pentru o Tarta cu megiun si nuca

  1. 600g aluat fraged pentru tarte
  2. 400g magiun de prune
  3. 100g prune uscate
  4. 100g nuca
  5. un galbenus pentru uns

Incingem cuptorul la 200°C. Ungem tava cu putin unt sau spray non-stick. Asezam prima foaie de aluat fraged (cca 400g si 1 cm grosime). Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita, ca sa nu se ridice de pe fundul tavii la copt. Pentru umplutura, amestecam magiunul, prunele uscate taiate marunt si nucile prajite, tocate grosier. Punem umplutura in tarta si o nivelam bine cu spatula.

tarta cu magiun si nuca

Din aluatul ramas, intindem o foaie de ½ cm grosime. Decupam inimioare, pe care le asezam peste umplutura de magiun. Ungem totul cu galbenusul de o. Coacem tava 25-30 minute sau pana e frumos rumenita.

tarta cu magiun si nuca

Nu mai are sens sa va spun ce ochi mari a facut Luca al meu cand am scos tarta din cuptor. Mi-a spus ca e cea mai frumoasa declaratie de dragoste! Si a fost chiar o delicioasa declaratie de dragoste.

tarta cu magiun si nuca

 

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

2 Comentarii

  1. Buna, unde gasesc in Romania aluat cu unt?
    Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Salut! Gasesti aluatul in magazinele mari la sectiunea congelate, alaturi de foile de placinta si aluatul de foietaj.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.