Biscuiti aperitiv cu bacon

In fiecare an, la mesele festive, ma stradui sa aduc cel putin 2-3 retete noi de aperitive. Nu stiu de ce, dar asa am eu, o mini-obsesie pentru aperitive. Probabil mi se trage de la nunti: iubesc platourile de aperitive de la nunti! Le iu-besc! Daca aperitivele de la nunta sunt bune, inseamna ca si restul evenimentului va fi reusit 🙂 Asa ca azi, pentru masa de Paste dar nu numai, va aduc o reteta deliciosa, mega-usor de pregatit si cu ingrediente super-accesibile de la magazinele LIDL – Biscuiti aperitiv cu bacon!

Eu stiu ca va spun la majoritatea retetelor ca “se pregatesc foarte usor” si uneori aveti impresia ca nu e asa, ca scriu asta pentru ca mie totul mi se pare usor, gatind zi de zi, de atat de mult timp. Dar nu e asa, promit! Chiar e o reteta foarte usor de realizat, pe care eu o pregatesc alaturi de Luca. Biscuitii aperitiv cu bacon sunt cu atat mai rapid de pregatit daca aveti un mixer cu suport.

Biscuiti aperitiv cu bacon – Tot ce trebuie sa stiti despre reteta:

  • Au o crusta crocanta la exterior si sunt foarte fragezi in interior!
  • Puteti inlocui baconul cu sunca Praga sau carnaciori sticks taiati rondele.
  • Puteti adauga in compozitie si cubulete de ardei gras. Daca folositi ardei gras tricolor, biscuitii vor fi si mai colorati si apetisanti. Pentru iubitorii de mancare picanta, puteti adauga si rondele de ardei iute.
  • In reteta de Biscuiti aperitiv cu bacon am folosit Scamorza Lovilio, un tip nou de branza in sortimentul Lidl. Scamorza, care inseamna “tuiguiata”, este un branzet din lapte de vaca, foarte putin maturat. Apoi, branza este modelata rotund si legata cu o sfoara la 1/3 din lungime si atarnata pentru uscare. De aici si forma specifica, de para. Scamorza poate fi dulce sau afumata si “gurile rele” spun ca se topeste mult mai frumos la cuptor decat mozzarella.

  • Chiar daca nu ii serviti la mesele festive, acesti Biscuiti aperitiv cu bacon sunt deliciosi pentru micul dejun, pentru pachetelul de la scoala sau de la birou, in drumetii si excursii, ca o gustare sarata in timpul zilei.
  • Se pastreaza foarte bine in caserola inchisa ermetic, 2-3 zile la frigider. Ii puteti incalzi putin in cuptorul cu microunde inainte de servire.

Ingrediente pentru 20 bucati Biscuiti aperitiv cu bacon:

  • 350g faina Castello
  • un pliculet praf de copt Castello
  • sare Castello dupa gust
  • piper Kania dupa gust
  • 1 ou mare
  • 150ml lapte Pilos
  • 50ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or
  • 125g cubulete bacon Dulano
  • 50g scamorza Lovilio
  • o ceapa alba medie

Incingem cuptorul la 180° si tapetam o tava cu hartie de copt. In bolul mixerului amestecam oul, uleiul, laptele, sare si piper pana avem o compozitie omogena. Punem faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecam. La final, adaugam cubuletele de bacon,  ceapa si scamorza taiate cubulete. Omogenizam. Formam bilute de marimea unei mingi de ping-pong si le asezam in tava, pe hartia de copt. Coacem biscuitii 20-25 minute sau pana sunt aurii si crocanti la exterior. Facem testul scobitorii pentru a ne asigura ca sunt facuti si la interior.

Cam asta a fost reteta de Biscuiti aperitiv cu bacon – simpla, rapida, delicioasa! Sper sa ajunga si pe masa voastra de Paste! Sa va fie de cel mai bine, va pupa gospo-diva voastra!

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

4 Comentarii

  1. nu imi dau seama din poza daca este bacon gen kaiser, prefiert sau e baconul crud precum cel original? trebuie topit inainte, banuiesc, daca este din cel crud?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Popa Georgiana

    Teo draga,ce este scamorza? Iti multumesc pentru raspuns,duminica frumoasa!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Buna ziua. Am scris si in articol: este un tip nou de branza in sortimentul Lidl. Scamorza, care inseamna “tuiguiata”, este un branzet din lapte de vaca, foarte putin maturat. Apoi, branza este modelata rotund si legata cu o sfoara la 1/3 din lungime si atarnata pentru uscare. De aici si forma specifica, de para. Scamorza poate fi dulce sau afumata si “gurile rele” spun ca se topeste mult mai frumos la cuptor decat mozzarella.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*