Tortilla cu ton

Cauti o reteta rapida si totusi sanatoasa? Atunci ai nimerit la marele fix! Reteta de azi – Tortilla cu ton – este potrivita pentru mic dejun, pranz sau cina, se pregateste in mai putin de 10 minute si toate ingredientele sunt super accesibile si le gasesti zi de zi in magazinele Lidl.

Poti folosi ton din conserva, fie in ulei, fie in apa. Poti folosi chiar si carnita de pui ramasa de la cina de aseara. Poti folosi legume la alegere si, daca vrei, poti incalzi tortilla cu ton pe grill inainte de servire. Eu iti arat aici varianta noastra preferata a retetei de Tortilla cu ton. Este o reteta pe care o pregatesc foarte des, in functie de ce am prin frigider si camara.

Desigur, in loc de maioneza puteti folosi si iaurt grecesc, dar avand in vedere ca folosim o cantitate foarte mica de maioneza, “n-a fi bai”, vorba lui Buni Sia. De altfel, puteti folosi chiar si un strop de ketchup sau mustar pentru a lega compozitia. Este ceva in amestecul maioneza+iaurt+ketchup+mustar care imi place foarte mult. Este combinatia pe care o folosesc si pentru faimosul Sos Ranch pentru legume si carne la gratar (click pentru a accesa reteta), una dintre cele mai apreciate si incercate retete de sos de pe blog.

tortilla cu ton

<strong>Ingrediente pentru 2 portii Tortilla cu ton:</strong>

  • 2 tortilla El Tequito
  • o conserva de ton in suc propriu Nixe
  • 2 linguri maioneza Kanya
  • sare Castello dupa gust
  • piper Kania dupa gust
  • 2 fire ceapa verde
  • un morcov
  • un avocado
  • un castravete

Scurge foarte bine tonul din conserva. Puteti folosi ton in ulei sau ton in suc propriu.

Amestecam tonul cu maioneza (sau iaurt daca doriti), ceapa verde taiata feliute, sare si piper dupa gust.

In fiecare tortilla punem salata de ton, bastonase de morcov si castravete, felii de avocado. Condimentam cu sare si piper si rulam tortilla. Gata!

Nu v-am spus ca se pregateste foarte repede? Si nu doar atat, e si super gustoasa, satioasa si rapid de preparat! Sa va fie de cel mai bine!

4 Comments

  1. george

    Interesanta articol, eu chiar sunt în căutare de rețete pe care le pot găti în maxim o ora jumătate, fără să folosesc 3 oale și ingrediente ciudate.
    Aș plăti pentru o astfel de carte de bucate, mai ales dacă ar avea rețete românești și împărțită pe anotimpuri în funcție de ce legume sunt în sezonul respectiv, de la urzici pana la vinete și ardei kapia.
    Ar fi interesant și un preț estimativ pentru ingredientele din rețetă.

  2. florin

    De acord cu george, mai ales că eu sunt student și nu pot sa spun că excelez în bucătărie dar întotdeauna mi-au plăcut rețetele care se bazează pe ingrediente de sezon. Uite că mi-ați făcut poftă de urzici. 🙂
    Văzusem pe undeva o imagine cu perioada în care apar anumite legume, un fel de roză pe anotimpuri/luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.