Trufe din fructe uscate

Proaspat intorsi din concediul din Grecia, m-am gandit sa va aduc o reteta de vacanta, dulce, aromata si totusi super-usor de preparat si mai ales FARA COACERE, un mare plus pe caldura de acum. Asa ca azi gatim impreuna reteta de TRUFE DIN FRUCTE USCATE.

Nu stiu daca ati observat, dar gama Alesto de alune, nuci si fructe uscate din magazinele Lidl s-a diversificat foarte mult in ultima vreme si gasim tot ce ne-am putea dori. Eu am o slabiciune pentru smochinele uscate Alesto pentru ca sunt foarte moi si, chiar daca sunt fructe uscate, interiorul este “umed” (nu gasesc un cuvant mai bun pentru a le descrie). La fel sunt si prunele uscate Alesto, pe care le-am folosit si in trufele de azi si care sunt nelipsite din casa noastra. Luca mananca in fiecare seara 2-3 prune uscate, il ajuta foarte mult pentru tranzitul intestinal si sunt o alternative sanatoasa in momentele in care isi doreste “ceva dulce”.

Trufe din fructe uscate

 Tot ce trebuie sa stii despre reteta de TRUFE DIN FRUCTE USCATE

  • Puteti folosi un mix de fructe uscate: smochine, curmale, prune, stafide sau merisoare (pe care va recomand sa le rehidratati in apa cu putina esenta de rom inainte de folosire).
  • Puteti indulci trufele cu miere, sirop de agave, zahar pudra si le puteti aroma cu rom, vanilie, esenta de portocale sau migdale, coaja de lamaie sau portocala.
  • Daca iese o compozitie pre moale pentru a modela trufele, mai adaugati smochine. Daca iese prea nisipoasa, mai adaugam putina apa sau miere.
  • Puteti da trufele prin nuca de cocos, cacao, nuci macinate.

Trufe din fructe uscate

Reteta de TRUFE DIN FRUCTE USCATE – alte mici secrete si sfaturi

  • Trufele din fructe uscate se pastreaza foarte bine la frigider pana la 2 saptamani.
  • Puteti congeal compozitie in punga inchisa eremtic si o decongelati inainte de folosire.
  • Reteta de Trufe din fructe uscate este ideala pentru vacanta: se pastreaza bine la caserola, sunt usor de transportat, sunt un desert sanatos sau o gustare hranitoare, oricand la indemana.
  • Eu am ales sa pun in compozitie nuci si migdale. Desigur, sunt optionale si puteti face trufele si doar din fructe uscate, dar nucile si migdalele, mai ales daca le prajiti putin inaite, dau o aroma minunata trufelor si le face mai crocante.
  • Daca doriti, puteti pune in mijlocul fiecarei trufe o migdala intreaga, alune de padure sau miez de nuca.

Trufe din fructe uscate

Ingrediente pentru cca 20 bucati de Trufe din fructe:

  • 200 g smochine uscate Alesto
  • 200 g prune uscate Alesto
  • 50g nuci Alesto
  • 50 g migdale Alesto
  • 2 linguri miere Milbona
  • 2-3 linguri apa
  • miezul de la o pastaie de vanilie Belbake
  • 50g miez de nuca de cocos Belbake pentru decor

Ingrediente Trufe din fructe uscate

Punem toate ingredientele in blender si le mixam pana sunt foarte bine maruntite si avem o pasta. Nu va descurajati, trebuie amestecat foarte foarte bine si cu cat mixati mai mult, veti obtine o pasta mai cremoasa. Din cand in cand oprim blenderul si amestecam compozitia cu spatula. Daca este nevoie adaugam putina apa pentru a lega compozitie. Atentie insa, adaugam apa treptat, lingurita cu lingurita, pentru a nu subtia prea mult pasta de fructe. Dam totul la rece 2-3 ore. Modelam trufele cu mana uda, de marimea dorita, apoi le dam prin nuca de cocos. Le tinem la firgider pana in momentul servirii.

Preparare Trufe din fructe uscate

Dupa cum va spuneam, Trufe din fructe uscate chiar este o reteta simpla, dar super sanatoasa! Puteti incerca si sa nu adaugati miere sau indulcitor. Din punctul meu de vedere, smochinele sunt suficent de dulci pentru niste trufe excelente. Va garantez ca trufele acestea sunt un desert pe care TOATA lumea il va iubi, de la mari la mici! Sa va fie de cel mai bine!

Trufe din fructe uscate

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

2 Comentarii

  1. Buna Teo,
    Oare ies suficient de tari pt a le pune pe bete de cake pops?
    Multu!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Salut, Ely! Da, sunt potrivite. Ele se intaresc daca stau la rece, asa ca lasa-le mai mult timp in frigider dupa ce le-ai pus betisorul.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.