Sandwich rulou cu Gouda

Incepe scoala, bine-mi pare! Dar in pachetel? Ce mai punem oare? Dragi mamici, mai sunt cateva zile si incepem, impreuna, un nou an scolar. Daca in prima saptamana de scoala mai e cum e, dupa 5 zile de pachetele, vine automat intrebarea: “Oare ce sa ii mai pun maine la scoala? Dar noua in caserola pentru birou? In sprijinul vostru, impreuna cu prietenii mei de la Frico, va aducem o idee delicioasa de sandwich, perfect pentru intreaga familie – Sandwich roulou cu branza Gouda!

sandwich rulou cu gouda

Sandwich roulou cu branza Gouda  – cu Frico ai mereu MAI MULTE motive sa te bucuri de un sandwich delicios!

  • Sandwichul rulou se pregateste foarte usor: tortilla unse cu un foarte aromat, felii delicioase de branza gouda, felii de sunca slaba, salata. Nu e nevoie de mai multe ingrediente, nici de vreo reteta nemaivazuta, pentru ca un sandwich cu Frico Gouda este mereu umplut cu mai multa savoare 🙂
  • In loc de tortilla puteti folosi clatite, pe care le pregatiti dupa reteta clasica, insa puneti sare si ierburi aromatice in loc de zahar si vanilie.
  • Untul aromat se poate pregati cu stafide, migdale, coaja de lamaie sau portocale. Numai incercand mai multe variante o veti gasi pe cea preferata a familie voastre.
  • Este ideal sa pregatiti reteta de Sandwich rulou cu branza Gouda seara, pentru ca este mai aromat si are un gust mai intens dupa ce sta la rece. In plus, pregatirea lui poate fi un moment special petrecut in familie: fiecare, de la mare la mic, are o atributie in pregatirea sandwichului perfect!

sandwich rulou cu gouda

Frico Gouda – branza perfecta pentru sandvis pentru tine si familia ta

  • GUST și ceva MAI MULT – acesta este deviza Frico, branzeturile olandeze de renume ale sortimentelor clasice din Olanda. Renumite pentru calitatea si gustul lor distinctiv, branzeturile Frico sunt foarte versatile, perfecte pentru orice tip de reteta, aducand mai mult gust si mai multa savoare oricarui preparat, de la sandwichul pentru scoala si pana la o lasagna delicioasa pentru cina.
  • Branza Gouda, denumita dupa orasul Gouda din Olanda, este un sortiment olandez clasic, unul dintre cele mai populare sortimente de branza din intreaga lume. Este o branza moale, cremoasa si cu un gust echilibrat.
  • Branza Gouda de la Frico este preparata in mod traditional, din lapte proaspat de vaca. Si nu orice fel de vacute! Am aflat si eu cu aceasta ocazie ca laptele folosit de Frico pentru preparare branzeturilor provine de la vaci din rasa speciala Friesia, o rasa care produce lapte de calitate superioara , plin de gust si nutrienti.

sandwich rulou cu gouda

De ce aleg branza Frico pentru sandwichurile lui Luca? Pentru a face 1 kg de branza Frico, este nevoie de 10 de litri de lapte. Pentru ca branza este un concentrat de grasime, calciu, proteine, vitamine si minerale, adica tot ce este mai bun din lapte. La fel ca orice copil activ, Luca are nevoie de oase puternice, iar branza este boogata in calciu, Vitamina D (care ajuta absorbtia calciului) si vitamina B, care este importanta pentru formarea si intarirea oaselor si cartilajelor, in special la copii.

Ingrediente Sandwich roulou cu branza Gouda

  • 4 tortillas sau lipii
  • felii de branza Frico Gouda
  • felii de sunca slaba
  • 100g unt moale, la temperatura camerei
  • 2 linguri merisoare
  • 2 linguri nuci
  • o lingurita coaja de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • mix de salata verde

sandwich rulou cu gouda

Pentru a pregati untul aromat, punem in blender nucile, merisoare, coaja de lamaie si le maruntim. Le amestecam apoi cu untul moale, condimentam dupa gust cu sare si piper. Ungem fiecare tortilla cu unt aromat, apoi urmeaza feliile delicioase de gouda.

sandwich rulou cu gouda

Mai ramane se punem feliile de sunca peste branza Gouda, apoi salata. Rulam tortilla foarte strans, apoi le invelim in folie alimentara si le dam la rece.

sandwich rulou cu gouda

Ce vom avea a doua zi in caserola? Un sandwich delicios, pentru ca MAI MULTA branza Frico este cea mai buna modalitate de a face un sandwich wow! Si sincera sa fiu, foarte rar am intalnit copilas care sa nu iubeasca branza! Cand Luca era mic, stiam ca merg la sigur cu o feliuta de branza, era una din putinele mancaruri pe care nu le refuza niciodata!

sandwich rulou cu gouda

Si pentru si mai multe idei de sandwichuri delicioase, puteti presa tortilla in sandwich maker o data umpluta, pentru un sandwich cald perfect la masa de pranz. Ca sa nu va mai spun cum se intindeeeeeee branza Gouda intr-un sandwich cald…pffffff….mai multe despre asta in articolul urmator! Pentru ca mai am idei de sandwichuri pe care sa le impartasesc cu voi!

sandwich rulou cu gouda

Pana atunci, va invit sa vizitati pagina de Facebook Frico Romania, pentru retete delicioase si…mai multa branza ♥

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.