Clatite cu telemea si marar

Mic dejun, pranz sau cina, pachetelul de la scoala, caserola cu pranzul de la birou? Toate intrebarile au un singur raspuns: Clatite cu telemea si marar! O reteta foarte usor de preprat si totusi cu atat de multe intrebuintari!

Pentru si mai multa inspiratie, acceseaza articolul 7 Idei pentru pachetelul de la scoala 

clatite cu telemea si marar

Clatite cu telemea si marar  – Tips and tricks pentru reteta de Clatite cu telemea si marar:

  • Poti pregati aluatul cu o zi inainte si le coci doar cand ai nevoie. Daca aluatul este pra gros dupa ce a stat la frigider, adaugam putin lapte pentru a-l adduce la consistenta dorita.
  • Poti folosi telemea de vaca, oaie, capra; cascaval, branza Cheddar, parmesan, in principiu: orice branza tare.
  • In loc de marar poti folosi si alte ierburi aromatice proaspete: busuioc, patrunjel, rozmarin sau ierburi aromaice uscate.

clatite cu telemea si marar

  • Clatitele stau foarte bine 3-4 zile la frigider, trebuie doar sa le incalzesti putin inainte de servire.
  • Le poti umple la rece si rula pentru pachetelul de la scoala: crema de branza, pate, felii de branza, salata, somon afumat.
  • Le poti umple cu ragu (sos de carne), cu ciuperci sotate sau legume trase la tigaie, apoi le rulezi si presari deasupra cascaval. Le dai la cuptor 10-15 minute si ai o masa calda delicioasa: Clatite umplute gratinate!

clatite cu telemea si marar

Toate ingredientele pentru reteta de Clatite cu telemea si marar le gasiti in magazinele LIDL

Ingrediente pentru 10-12 Clatite cu telemea si marar:

  • 2 oua mari
  • 250ml lapte Pilos
  • 150g faina Castello
  • 1 lingurita sare Castello
  • 1 lingurita zahar Castello
  • 1 lingurita praf de copt Castello
  • 150g telemea Pilos
  • piper Kania proaspat macinat
  • 3 linguri marar tocat fin
  • 50ml ulei Vita D’Or pentru prajit

clatite cu telemea si marar

Mod de preparare Clatite cu telemea si marar:

  1. Dam branza pe razatoarea mare.
  2. Batem ouale cu laptele, sare si piper dupa gust. Folosim telul sau o lingura de lemn.
  3. Adaugam faina, cernuta impreuna cu praf de copt. Omogenizam bine cu telul.
  4. Adaugam branza si mararul, amestecam. Lasam compozitia pentru clatite sa se odihneasca 15 minute.
  5. Ungem tigaia pentru clatite cu putin ulei, folosind o pensula de silicon pentru patiserie. Noi am folosit o tava de 20cm diametru. Punem cate un polonic de compozitie pentru fiecare clatita. Rotim tava pentru a distribui aluatul uniform si coacem clatitele pana sunt rumenite pe fiecare parte.
  6. Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

clatite cu telemea si marar

Servim Clatitele cu telemea si marar calde, unse cu smantana sau crema de branza.

Sa va fie de cel mai bine  ♥

clatite cu telemea si marar

4 Comments

  1. Mulțumim de idee! Sunt asa de bune!!! Data viitoare voi dubla cantitățile 🙂

  2. Buna ziua, ati scris in ingrediente o lingurita de zahar dar nu ati mentionat in pasii de preparat cind sau unde ati pus zaharul. Nu se vede nici in poza de prezentare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.