Sandwich cald cu Gouda si mere

In spatele oricarui barbat puternic, sta o femeie si mai puternica, iar in spatele oricarui sandwich fierbinte, delicios si savurat de intreaga familie, vei gasi mereu un pachet de Frico Gouda felii! Aceasta este deviza care sta in spatele retetei de sandwich pe care vi-o aduc azi – Sandwich cald cu Gouda si mere, un sandwich inedit, perfect pentru toamna.

sandwich cald cu gouda si mere

Este un sandwich cald care pentru mine inseamna MAI MULT gust, MAI MULTE amintiri! Pentru ca toamna inseamna pentru mine mere coapte, dovleac copt si…cartofi copti, cu unt si branza. Cum se desfasurau ostilitatile? Mama pregatea tava mare de la cuptor, o tapeta cu hartie de copt si pe jumatate punea mere rosii, fara cotor si umplute cu unt frecat cu scortisoara, pe cealalta jumatate punea cartofi taiati pe jumatate, unsi cu unt sarat. Cand cartofii erau aproape gata, punea felii de cascaval. Cred ca va puteti inchipui ce arome erau in toata casa si cum noi, copiii, stateam cu ochii pe cuptor…ca pe butelie 🙂 Toate aceste amintiri, mirosuri si gusturi, le-am surprins in reteta de azi!

sandwich cald cu gouda si mere

Sandwich cald cu Gouda si mere – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Combinatia de branza – mere este una dintre cele mai populare si iubite in lumea intreaga! In plus, combinatie de mere coapte si branza Gouda topita, plus un strop de scortisoara? O combinatie pe care TREBUIE sa o incercati, promit ca veti fi surprinsi!
  • Puteti folosi mere sau pere pentru aceasta reteta sau chiar o combinatie de ambele.
  • Daca nu aveti un grill electric, puteti la fel de bine sa prajiti sandwichul in tigaia grill sau o tigaie normal, dar si la cuptor.
  • Branza Frico Gouda felii este ideala pentru sandwichurile calde – se topeste minunat, este o branza cremoasa si cu un gust echilibrat. Cu cat punem mai multa branza Gouda, cu atat sandwichul va fi mai bun, promit!

sandwich cald cu gouda si mere

 FRICO. GUST si ceva MAI MULT – Tot ce trebuie sa stii despre branzeturile Frico

  • Branzeturile olandeze Frico sunt marcile de renume ale sortimentelor clasice din Olanda, cunoscute si indragite in intreaga lume. Renumite pentru calitatea si gustul lor distinctiv, acestea sunt atat de versatile incat transforma chiar si cel mai simplu sandwich intr-o masa plina de savoare, mai ales daca este impartita alaturi de cei dragi!
  • Denumita dupa orasul Gouda din Olanda, branza Gouda este un sortiment olandez clasic, o branza moale, cremoasa, perfecta in sandwichuri cale sau reci dar si ca atare, ca o gustare rapida sau ca parte a unui delicios platou de branzeturi.
  • Branzeturile Frico sunt extrem de nutritive, bogate in calciu si vitamina D, dar si vitaminele A, B2, B12 si K2. Cu alte cuvinte, o combinatie ideala pentru a proteja oasele, creierul, inima si sistemul imunitar. Fiecare felie de branza Frico contine si acid linoleic, un dovedit agent anti-cancerigen, care sustine metabolismul.

Ingrediente pentru Sandwich cald cu Gouda si mere

sandwich cald cu gouda si mere

Mai intai curatam merele si le taiem felii foarte subtiri. Pe fiecare felie de paine toast, punem o felie de branza Gouda. Urmeaza apoi felii de mar, scortisoara si o a doua felie de branza Gouda.

sandwich cald cu gouda si mere

Punem si capacul sandwichului – a doua felie de paine toast, pe care o ungem cu un strat generos de unt. Punem sandwichul pe grill-ul incins, cu partea cu unt in jos. Apasam bine sandwichul si ungem si partea de sus cu unt. Cand sandwich-ul este bine rumenit, il intoarcem pentru a se rumeni si pe partea cealalta.

sandwich cald cu gouda si mere

La final, pe langa un sandwich cald delicios, obtinem MAI MULT – intreaga casa este invaluita in arome de toamna ♥ Va invit sa incercati si reteta de Sandwich rulou cu gouda, un sandwich perfect pentru pachetelul de la scoala sau caserola de la birou.

Vizitati pagina de Facebook Frico Romania, pentru retete delicioase si…mai multa branza ♥

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.