Spaghetti alla Puttanesca

Ai nevoie de o reteta de paste care se pregateste rapid, este consistentda, delicioasa si sanatoasa? Atunci ti se potriveste perfect reteta mea de azi – Spaghetti alla Puttanesca!

spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Este o reteta clasica de paste, cunoscuta la nivel Mondial, la fel ca Arrabiata, Carbonara sau Bolognese.
  • Ingredientele principale pentru sosul “Alla Puttanesca” sunt: ulei de masline, capere, masline, usturoi, ansoa.
  • “Legenda” spune ca reteta a aparut undeva prin anii ’50, in restaurantul Rancio Fellone din Ischia. Proprietarul (si bucatarul) Sandro Petti a avut niste clienti foarte infometati, dupa ora inchiderii. Ei au cerut paste, el le-a spus ca nu are alte ingredient in afara de 4 rosii, masline si capere. Clientii i-au spus sa faca orice mancare – “Facci una puttanata qualsiasi”. Si asa s-au nascut pastele alla puttanesca.

spaghetti alla puttanesca

  • In reteta noastra de azi, alaturi de rosii, masline si capere, adaugam un alt ingredient care da o super-savoare sosului: file de ansoa, foarte popular in retetele de Spaghetti alla Puttanesca din lumea intreaga.
  • In varianta noastra, Spaghetti alla puttanesca este o reteta de tip “one pot”. Asta inseamna ca fierbem pastele direct in sos. De ce? Mai putina mizerie in bucatarie, pentru ca totul se gateste intr-o singura oala. Un sos cremos si delicios, pentru ca amidonul din paste leaga foarte bine toate ingredientele. Cina super-rapida! Pentru ca reteta e gata cap-coada in mai putin de o jumatate de ora.
  • Eu am ales pentru reteta de azi spaghetti integrale din grau dur, de la Paste Baneasa. Eu am ales spaghetti, insa reteta va fi la fel de delicioasa si folosind penne integrale!

spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca – De ce sa alegem pastele integrale de la Paste Baneasa?

  • Pastele integrale sunt paste din 100% grau dur, paste de calitate premium fabricate in Romania.
  • Au un gust deosebit, isi mentin forma in timpul fierberii si nu se lipesc intre ele. In plus, sosurile se lipesc mai bine de pastele din grau dur decat la cele din grau moale.
  • Pastele integrale sunt bogate in fibre care stimuleaza sistemul digestiv si micsoreaza nivelul colesterolului rau din sange.
  • Consumul de cereale integrale reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a diabetului.
  • Sunt indicate pentru persoanele care sunt atente la silueta si isi doresc un mai bun control al greutatii.

spaghetti alla puttanesca

Ingrediente pentru 4 portii Spaghetti alla Putanesca:

  • 250g spaghetti integrale Baneasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa alba taiata marunt
  • 4-5 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 2 linguri capere
  • 200g rosii cherry
  • 100g masline
  • 3-4 bucati file de ansoa
  • sare, piper, ierburi aromatice dupa gust
  • 500ml supa de legume/apa
  • patunjel proaspat tocat
  • parmesan pentru servire

spaghetti alla puttanesca

Intr-o tigaie incapatoare, incingem uleiul de masline. Calim ceapa si usturoiul pana ceapa e translucida. Adaugam ansoa, maslinele, caperele, rosiile cherry. Le calim 2-3 minute impreuna.

spaghetti alla puttanesca

Punem spaghettele si condiment dupa gust. Turnam apa/supa, astfel incat sa acopere spaghettele. Lasam sa fiarba la foc moderat 12-13 minute, pana pastele sunt fierte, scade aproape tot lichidul si avem un sos cremos.

spaghetti alla puttanesca

Inainte de servire, punem patrunjel verde proaspat tocat si parmesan.

spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca este reteta de incarcat in special cand nu aveti foarte mult timp de petrecut in bucatarie, cand va doriti o masa rapida si sanatoasa, de exemplu la cina, in timpul saptamanii. Daca nu aveti aproape deloc timp la dispozitie pentru a pregati masa, puteti pune pur si simplu TOATE ingredientele in oala si lasati sa fiarba totul 13-15 minute. Sa va fie de cel mai bine!

 

 

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.