Astazi am ales:

Briose pentru micul dejun


De ce micul dejun postat de Andrei pe Instagram cu #HaiSaMancamImpreuna mi-a tras cu ochiul? Pentru ca, in ultimii ani, am ajuns la conculzia ca da, mic dejunul este cea mai importanta masa a zilei si nu, nu spun asta din punct de vedere nutritional (desi e foarte important acest aspect) ci o spun din punctul de vedere al mamicii si gospodinei care isi doreste sa stea linistita la masa, cu cei dragi. Dimineata, daca ne trezim toti cu o jumatate de ora mai devreme, avem timp sa savuram nu doar micul dejun impreuna, ci sa ne savuram unul altuia povestile :) E momentul cand putem sta toti linistiti, odihniti si sa discutam despre noi: ce facem in ziua respectiva, ce mai facem noi in general, ce planuri si vise avem. Pentru ca, de cele mai multe ori si mai ales in timpul saptamanii, nu prea suntem acasa la pranz, cel putin nu toti. Eu iubesc zilele de weekend, cand ne trezim tarziu si avem timp sa facem un mic dejun elaborat, cu pancakes, omleta sau muffins, pe care le pregatim toti impreuna :)

Inainte de a va inavata sa faceti muffins sarate pentru micul dejun, vreau sa va reamintesc sa folositi hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna cand postati fotografiile cu mancaruri delicioase pe Facebook sau Inastragram, doar asa ele pot deveni vedete in sectiunea Din poza in farfurie de pe Teo’s Kitchen :)

INGREDIENTE

Reteta de muffins pentru micul dejun este atat de simpla incat puteti sa ii implicati in prepararea ei si pe cei mici si chiar si pe sotii mai nepriceputi in bucatarie :) O mancare e cu atat mai savurata cu cat este pregatita impreuna :)

Pentru inceput, incingem cuptorul la 190° si punem hartiutele pentru muffins in tava speciala. Asezam gratarul pe pozitia din mijloc a cuptorului, ca muffins sa se coaca uniform.

Intr-un bol mare, batem ouale, ca pentru omleta. Adaugam laptele si uleiul, amestecam. Cernem faina impreuna cu praful de copt peste amestecul de oua, adaugam condimentele (cimbru, boia, sare si piper) si amestecam bine bine, pana avem o compozitie omogena. Nu e nevoie de mixer, e foarte simplu sa amestecam totul cu un tel sau cu o spatula / lingura de lemn, operatiune care le place in mod deosebit piticilor :) La final adaugam cubuletele de bacon (pe care putem sa le prajim inainte, intr-o tigaie antiaderenta, fara adaos de grasime, apoi sa le scurgem bine pe un servetel de hartie de grasime), cubuletele de ardei si cascaval, spanacul. Amestecam totul.

Distribuim compozitia uniform in formele pentru muffins, astfel incat sa fie ¾ pline si dam tava la cuptor, 25-30 min sau pana trec testul scobitorii (adica o scobitoare introdusa in mijlocul lor iese curata, fara urme de aluat. Atentie insa, cascavalul se va lipi pe scobitoare, deci nu inseamna ca nu sunt facute).

Le lasam sa se raceasca putin, cat sa nu ne arda limbuta cand le infulecam si apoi #HaiSaMancamImpreuna un mic dejun delicios! Inca ceva: aceste muffins, atat de satioase, sunt perfecte pentru pachetelul de la scoala, pentru excursii in familie, picnic sau o gustare. In plus, se pastreaza foarte bine 3-4 zile la frigider. Puteti inlocui ardeiul cu alte legume: dovlecei, mazare, porumb, cubulete de morcovi :)




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament