Astazi am ales:

Ciorba de perisoare


Ciorba de perisoare se gateste cel putin o data la 2 saptamani in familia mea, pentru ca toti o iubim peste masura si pentru ca, atat Luca cat si fratele meu, mari “carnivori”, o prefera inainte oricarui alt tip de supa! De fiecare data cand buni face sarmale, lasa deoparte din compozitia de carne si orez pentru perisoare, apoi mai adauga ou si verdeturi si gata perisoarele! Ciorba o facem cu foarte multe legume, asa ne place noua si cu smantana amestecata deja in supa (da, stiu, nu sta la fel de bine la frigider daca smantana e deja in ea, dar...cine a zis ca apuca sa stea prea mult la frigider?).

Asa ca azi, inspirata de fotografia postata de Mira pe Facebook cu hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna vreau sa va impartasesc reteta mea de ciorba de perisoare!

INGREDIENTE

Pentru inceput curatam legumele si le taiem cubulete, apoi pe lunem la fiert in 3 litri de apa si bors. Punem si sare dupa gust. Intre timp pregatim perisoarele: calim ceapa in putin ulei, spalam bine orezul si il calim impreuna cu ceapa, 4-5 minute la foc mic, pana orezul devine usor transparent. Apoi luam totul de pe foc, amestecam carnea tocata, oul, jumatate din legatura de patrunjel si condimentam cu sare si piper si formam perisoarele, cam cat o visina. Cand legumele dau in clocot, putem sa adaugam perisoarele. Lasam ciorba de perisoare pe foc pana cand perisoarele sunt fierte (aici se merge pe gustate, dar cred ca nimanui nu-i va displacea asta, nu?).

 

Separat, intr-un bol incapator, amestecam smantana si galbenusurile. Este important sa folosim o smantana grasa, care nu se taie in supa. Apoi, turnam cate 1-2 linguri de supa fierbinte in amestecul de smantana si amestecam. Ideea este sa aducem treptat amestecul de smantana la aceeasi temperatura cu ciorba, inainte de a-l turna in oala, tocmai pentru ca smantana sa nu se taie.

 

La final, nu ne ramane decat sa aromam ciorba cu restul legaturii de patrunjel, pe care il tocam marunt si sa le spunem celor dragi #HaiSaMancamImpreuna o ciorba de burta absolut delicioasa!

 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament