Astazi am ales:

Guacamole


Nu as fi inteles niciodata expresia “holy-guacamoly” inainte de a gusta guacamole adevarat, facut pe loc, intr-un local cu specific mexican din California. Niciodata nu am fost fana avocado pana atunci si nici nu am avut o incredere deosebita sa intru in restaurantul mititel, foarte incarcat cu decoratiuni mexicane si cu o tejghea de 1 metru. Dar cand am vazut ca toata mancarea se pregateste pe loc, cu ingrediente super proaspete, mi-am zis ca “acum ori niciodata” este momentul sa incerc guacamole, aceasta “verzaciune” care mi-a umplut sufletul de la prima imbucatura! Un guacamole proaspat, foarte bine pregatit, cu avocado perfect copt este o delicatesa de care ma bucur acum cat de des pot si le spun si celor dragi mie #HaiSaMancamImpreuna un guacamole proaspat!

Inspirata de fotografia postata de Iuliana pe Facebook folosind hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna, va invit azi sa invatam sa pregatim impreuna guacamole!!!

INGREDIENTE

Cel mai important lucru pentru un guacamole reusit este un avocado bine copt. Ce inseamna asta? Un avocado pe care il simtim moale daca il apasam usor. Daca avocado este foarte tare, nu este bun pentru guacamole si trebuie sa il lasam 5-7 zile pe tejghea, in bucatarie, pana se coace si devine moale. Un alt trick este sa punem avocado si mere intr-o punga de hartie, cate un mar rosu, bine copt, pentru fiecare avocado. Merele ajuta avocado sa se coaca mai repede.

Cand avocado este copt, il taiem de jur imprejur, pe jumatate, apoi indepartam samburele si scoatem miezul cu o lingurita. Punem miezul de avocado intr-un bol incapator sau un mojar mare si il pisam cu furculita sau cu pistilul. Turnam deasupra zeama de lamaie, care va ajuta avocado sa isi pastreze culoare verde frumoasa, fara a se oxida. Taiem apoi ceapa foarte fin, la fel si coriandru, ardeiul iute, usturoiul si rosia, dupa ce taiem rosia pe jumatate si ii scoatem cu o lingurita semintele si pulpa, pentru ca altfel, guacamole este foarte apos. Amestecam totul si potrivim la gust de sare si piper.

Guacamole este delicios ca si dip pentru nachos sau tortillas, dar si ca o salata fresh si foarte aromata!




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament