Astazi am ales:

Hummus


Unul din preparatele nelipsite de pe masa cand le spune prietenilor #HaiSaMancamImpreuna este hummusul. Eu personal l-am descoperit intr-o vacanta in Tunisia, acum foarte multi ani, dar la vremea aceea inca nu era foarte popular la noi. Acum, datorita meniurilor tot mai diversificate din bistro-uri si pub-uri, il gasim si la noi, in diverse forme si combinatii, dar cel mai mult ma bucur ca, in sfarsit, gasim in magazin toate ingredientele de care avem nevoie sa il facem acasa, inclusiv tahini (pasta de susan), naut la conserva, gata fiert si condimente de tot felul!

Hummus-ul este un apritiv excelent la mesele mari sau la o masa in doi, de ce? Pentru ca toata lumea mananca din acelasi bol, trebuie doar sa avem lipii sau paine prajite, grisine si este un dip minunat! O masa intre prieteni, cu povesti faine si multe zambete mi-a inspirat si poza postata de Dan pe Instagram folosind hastag-ul #HaiSaMancamImpreuna :) Eu am vazut si m-am gandit sa va invat sa il gatiti aici, in sectiunea Din poza in farfurie! :)

Continuati sa postati pozele cu mancarea voastra preferata pe Facebook si Instagram folosind hastag-ul #HaiSaMancamImpreuna si eu va invat sa le gatiti acasa, pentru familie si prieteni! :)

INGREDIENTE

Mai intai spalam bine bine nautul, in mai multe ape, apoi il punem in robotul de bucatarie (care trebuie sa fie prevazut cu un bol foarte inacapator) si il amestecam 2-3 minute, pana nautul e bine maruntit. Adaugam apoi apa, tahini, sucul de lamaie si continuam sa amestecam pana avem o pasta. Punem si cuminul, sare si piper dupa gust si pornim blenderul. Adaugam uleiul de masline in fir subtire, in timp ce blenderul amesteca linistit. Gustam hummusul si, daca nu este suficient de cremos, mai punem putina apa sau, daca va place mai acrisor, zeama de lamaie. In acest stadiu, sincera sa fiu, eu mai pun si cate 1-2 lingrui de iaurt grecesc, gras, pentru a face hummusul mai cremos. Sigur, e o optiune personala, dar eu va sugerez sa incercati macar o data, e minunat :)

Pentru garnisit:

2 linguri ulei de masline

2 liguri patrunjel verde, tocat marunt

seminte de tot felul (in, floarea soarelui, dovleac, fistic maruntit, caju maruntit etc)

cumin macinat, paprika macinata

 

Cand hummusul are consistenta si cremozitatea pe care ne-o dorim, il punem intr-un bol, il nivelam, apoi folosind coada unei linguri, facem “santuri” prin hummus, in care turnam apoi ulei de masline. Punem peste hummus patrunjelul, semintele, condimentele si... #HaiSaMancamImpreuna, alaturi de pita sau grisine sau pur simplu paine prajita! :)




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament