Astazi am ales:

Mini pavlova


Cand eram mici, in special duminica seara, asa, cam dupa ora de baie, cand aveam ghiozdanele facute, unghiutele taiate, temele verificate si mama era pregatita sa ne dea stingerea, se intampla ceva ciudat, concomitent in cele doua camere ale copiilor (asezate in colturile opuse ale casei, ca sa nu ne intersectam prea des, dar si asa ne paruiam cand ne prindeam pe hol): brusc ne cadea glicemia! O cadere de glicemie inchipuita, tradusa prin “mai lasa-ma sa ma bucur o jumatate de ora de ziua de duminica”. Ne duceam amandoi in bucatarie si cautam cu infrigurare “ceva dulce”. Mama nu aparea imediat, ne lasa putin sa ravasim bucataria, dar cand se ingrosa gluma si incepeau sa se auda oale si farfurii, intervenea si mama. “Ce nu va ajunge?” Si noi raspundeam, ranjind amandoi satisfacuti – vrem ceva dulce!

“Ceva dulce” de interventie, insemna, in cazul fratelui meu galbenusuri frecate cu zahar – avea o mare slabiciune pentru asta si pentru crema de lapte praf - si pentru mine bezea. Deci, din punctul nostru de vedere, mama scapa foarte ieftin – separa 2 oua, lui Rares ii facea galbenusurile cu zahar si mie o bezea si toata lumea era fericita. Mai putin mama, care sunt sigura ca folosirea mixerului la 9 seara, duminica, era ultimul ei gand. Si totusi :) Noi adormeam fericiti si acum, cand sunt si eu mama, stiu ca zambea si ea inainte de culcare, dupa ce spala mormanul de vase ramas in urma noastra si ne pupa pe frunte de noapte buna.

De asta mi-a adus aminte fotografia cu Pavlova postata de Bogdana pe Instagram cu #HaiSaMancamImpreuna si m-am gandit sa va pregatesc azi o Pavlova in varianta mini, mult mai usor de servit mai ales la petreceri si mesele in familie. 

INGREDIENTE

Eu folosesc intotdeauna mixerul pentru bezea, pentru ca obtin cele mai bune rezultate in cel mai scurt timp, iar daca aveti si un mixer cu suport, pe care nu trebuie sa il tineti in mana si il lasati pur si simplu sa isi faca treaba, e cu atat mai bine. Bolul mixerului este de preferat sa fie de metal sau de stica, pentru a nu absorbi grasime si, inainte de a bate albusurile, este indicat sa il degresam folosind zeama de lamaie sau pur si simplu taiem o felie de lamaie si o trecem bine peste bol, apoi il stergem cu un prosop de hartie curat. Batem intal albusurile cu un praf de sare, pana incep sa se lege si avem o spuma aerata. Incepem sa adaugam zaharul, cate o lingura-doua o data, amestecand in continuu cu mixerul. Adaugam si miezul de la pastaia de vanilie.Batem spuma 12-15 minute, pana granulele de zahar nu se mai simt si avem o spuma tare, care nu cade cand intoarcem vasul.

Peste spuma presaram amidoul si otetul si le amstecam folosind o spatula. Mutam bezeaua intr-un pos si, direct in tava tapetata cu hartie de copt, posam 6 cercuri de bezea, cu diametrul de 8-10 cm. Daca va este mai usor, folositi un pahar pentru a desena cercurile. Lasati spatiu intre cercurile de bezea, pentru ca vor creste la copt. Folosim apoi o lingurita pentru a face cate o gropita in mijlocului fiecarei bezele, un fel de cuib pentru frisca sau crema noastra.

Coacem Pavlova 45-50 minute in cuptorul incins la 100 pana este foarte tare si crocanta. La interior, datorita otetului, va avea o consistenta pufoasa si gumata. Lasam Mini Pavlova sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o putem decora cu frisca naturala batuta sau o crema de vanilie si o decoram cu zmeura sau fructe de padure proaspete sau congelate!

Cine poate rezista invitatiei #HaiSaMancamImpreuna o Pavlova? Nimeni!!!

 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament