Astazi am ales:

Pastrav umplut


V-am mai spus, inca de cand am facut reteta de pastrav in crusta de malai ca pastravul este unul dintre pestii mei preferati si nu doar ai mei, ci al intregii familii. Desi in mod traditional la noi acasa nu s-ar face niciodata pastrav umplut, poza postata de Andrei pe Instagram mi-a dat o idee grozava, pe care am adus-o acasa si se pare ca toata lumea a fost incantata! Pastrav umplut cu ciuperci, trase la tigaie cu rozmarin? Apffffffff! A-M-A-Z-I-N-G!

Sigur, daca aveti ciuperci de padure, hribi, galbiori sau ghebe, gustul este si mai si. Galbiorii sunt slabiciunea mea, poate si pentru ca mama ne facea mereu tocanita de galbiori. In Ardeal, tocanita de ciuperci se face la fel ca si papricasul, cu multa smantana si cu un pic de „ingrosala”, adica amestec se apa/lapte si smatana, care se pune peste ciuperci dupa ce ele au fost trase la tigaie cu ceapa, apoi lasate sa fiarba in suc propriu sau cu putin apa. Si, pentru ca, de cele mai multe ori facea tocanita de ciuperci, mamaliguta si pastrav la gratar sau in malai langa, reteta de pastrav umplut cu ciuperci a fost asa, ca toate retetele astea la un loc :) Doar ca nu am facut mamaliga langa pastrav, ci fasole verde, fiarta la aburi si apoi trasa la tigaie cu putin unt si mult usturoi.

Vedeti cat de simplu este sa imi dati tot felul de idei de retete? Tot ce trebuie sa faceti pentru ca pozele voastre cu mancare sa ajunga la mine este sa folositi hastag-ul #HaiSaMancamImpreuna atunci cand le postati pe Facebook sau Instagram. Apoi, in sectiunea Din poza in farfurie gatesc retetele din spatele fotografiilor voastre, pentru ca toata lumea care citeste blogul sa se poata bucura de ele :) Nimic mai simplu! :) 

INGREDIENTE

Incepem cu pestele, pe care il curatam de solzi si il spalam bine bine pe interior, il stergem de apa cu un prospop de hartie, bine bine, asa cum numai o gospo stie :) Intr-o tigaie incinsa punem uleiul si calim ceapa tocata marunt la foc mediu spre mic pana cand devine sticloasa, adaugam si usturoiul si rozmariunul rupt crengute mici. Sotam totul inca 2-3 minute pana cand usturoiul se inmoaie, dupa care adaugam ciupercile taiate in sferturi sau feliute ( cum va este voua mai usor ) si crestem focul la mediu spre puternic. Sotam ciupercile circa 2 -3 minute, avand grija sa le amestecam des, ca sa nu se arda. Ciupercile vor lasa apa, deci trebuie sa le lasam pe foc pana apa aproape s-a evaporat. Atunci stim ca ciupercile sunt gata si ne apropiem tot mai mult de momentul #HaiSaMancamImpreuna! :) Tot acum e momentul sa potrivim la gust de sare si piper.

Intr-o tava, punem hartie de copt, o ungem cu un pic de ulei si asezam pestele in tava. Il umplem cu sote-ul de ciuperci, il ungem cu un pic de ulei, il asezonam cu sare si piper si presaram deasupra muguri de pin, felii de migdale sau nuci tocate grosier. Dam tava in cuptorul incins la 170°C , timp de 8-9 min. Daca doriti ca pestele sa fie si mai crocant, il puteti praji putin in tigaie, cu putin ulei, 2 minute pe fiecare parte, sau pana e frumos rumenit, abia apoi sa il punem in tava.

Pentru garnitura, fierbem fasolea timp de 8-9 minute in apa cu sare, dupa care o scurgem bine de apa si o sotam in unt sau in ulei de masline, dupa preferintele fiecaruia. Cand si fasolea e gata, chiar putem chema pe toata lumea la masa, cu traditionalul deja #HaiSaMancamImpreuna! :) 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament