Astazi am ales:

Pui Teriyaki cu legume


Trebuie sa recunosc ca, fiind mica, nu apreciam prea mult pieptul de pui la gratar, aveam mereu impresia ca e mancare de regim si ii explicam mamei, de fiecare data cand ne spunea #HaiSaMancamImpreuna ca nu ne simtim rau niciunul, nu ne doare burtica, deci poate sa ne faca foarte bine snitele de pui, prajite bine in ulei :) Prin liceu insa, cand deja am inceput sa prindem si noi trendul mancatului sanatos, cand legumele au prins tot mai mult teren si, ca orice adolescenta am inceput sa ma gandesc si la silueta mea, nu doar la cat de bune sunt snitelele mamei, am inteles ca pieptul de pui la gratar e un lucru minunat! :)

Si am mai inteles un lucru: copiii mananca asa cum sunt invatati de mici! Luca, de exemplu, a fost familiarizat cu legumele, cu avocado, cu supele crema de mic, iar acum nu face aceleasi nazuri pe care le faceam noi cand eram mici. Asa ca, dragi mamici si gospodine #HaiSaMancamImpreuna sanatos, hai sa le servim celor dragi o cina mai light, dar foarte colorata, care sigur ii va impresiona si imprieteni pe cei dragi cu legumele de tot felul :)

INGREDIENTE

Amestecam toate ingredientele, inclusiv sucul de ananas intr-o punga care se inchide ermetic si amestecam bine bine. Asezam si feliile de piept de pui in punga si o amestecam pe toate partile, ca puiul sa fie bine acoperit de marinata. Punem punga la frigider si lasam carnea la marinat 8-10 ore, timp in care o mai scuturam din cand in cand :)

Dupa ce puiul e marinat, nu ne ramane decat sa il prajim pe gratarul incins sau in tigaia grill, pana e frumos rumenit pe ambele parti. Vedeti cat de simplu este sa transformati un banal piept de pui la gratar in ceva special pentru cina voastra in familie?

Legumele se prepara foarte simplu: alegeti mixul vostru de legume preferat, legume congelate, care sunt foarte accesibile si intr-o varietate foarte mare de combinatii. Le lasati sa se decongeleze la temperatura camerei sau le asezati intr-o sita si lasati sa curga putina apa rece peste ele. Apoi incingeti bine tigaia pe care urmeaza sa o folositi, puneti o lingura buna de unt si trageti legumele la tigaie in unt, cu sare, piper si ierburi aromatice: oregano, busuioc, cimbru :) Nu uitati ca, in general, legumele congelate sunt prefierte si se gatesc foarte repede, nu e nevoie sa le fierbeti inainte de a le pune in tigaie si nu trebuie sa le gatiti prea mult, ci dimpotriva, ele trebuie sa ramana al dente pentru a-si pastra textura si culorile :)

Nu-i asa ca e simplu sa avem o cina sanatoasa, pentru toata familia si gata in 10 minute? Puteti lasa carnea de pui la marinat dimineata cand plecati la birou si la intoarcere si tot atunci sa scoateti legumele din congelator si sa le lasati la frigider, pentru a se decongela treptat. Seara, la intoarcere, dureaza 10 minute pe ceas sa aveti totul gata si #HaiSaMancamImpreuna!

 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


eugenia
( 2015-05-14 00:51:44 )
felicitari!!!!!!!!!!!! un om ce pune suflet in preparatul ce-l vrea savurat de noi toti,este dat sa fie un bun bucatar !succes !pofta buna !

Regulament