Astazi am ales:

Pui dulce acrisor


Nu m-as fi gandit niciodata ca voi gati preparate specifice bucatarie Asiatice. Bine, ca sa fiu sincera cu voi, asa cum sunt mereu...in copilarie si facultate...nu m-am gandit ca voi gati vreodata, punct. Dar dragostea pentru bucatarie m-a surprins chiar si pe mine, s-a insinuat in sufletul meu si nu doar ca a ramas acolo, ci a crescut usor usor, pana cand azi, daca trece o zi in care nu am gatit nimic, ma simt de-a dreptul ciudat!

Am descoperit mancarea asiatica acum 8 ani, cand eram insarcinata cu Luca si era cam una dintre putinele mancaruri la care pofteam, in special puiul dulce-acrisor, cu ananas. Un deliciu care mi-a ramas la suflet si acum, asa ca, vazand fotografia postata de Irina pe hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna m-am gandit sa pregatim azi pentru cei dragi o masa mai speciala, poate chiar suprinzatoare pentru cei care sunt obisnuiti cu preparate traditionale :)

INGREDIENTE

Spalam carnea de pui, o curatam de pielite, apoi o taiem fasii subtiri, de cca 3-4 cm lungime. Amestecam toate ingredientele pentru marinata (pana la ulei) si lasam carnea la marinat, in frigider, intr-o caserola inchisa ermetic, minim o ora, de preferinta peste noapte. Dam apoi fiecare bucatica de carne prin amidon si prajim pului in wok-ul cu ulei incins, pana e frumos rumenit pe toate partile. Nu prajiti toata carne o data, ci in ture, astfel incat bucatile de pui sa nu se lipeasca intre ele. Scoatem carnea pe o farfurie tapetata cu hartie, ca sa absoarba excesul de ulei si o tinem la cald, acoperita cu o folie de aluminiu.

Taiem toate legumele fasii subtiri, apoi le prajim intr-un wok, in uleiul incins, pana legumele sunt moi.  Le condimentam cu sare si zahar, amestecam bine, apoi le scoatem pe o hartie si le pastram, la fel ca si pe carnea de porc, la cald pana pregatim sosul.

In wok amestecam toate ingredientele pana la ananas, punem wok-ul pe foc si dupa ce incepe sa fiarba, tragem de pe foc, punem ananasul cu tot cu suc, amestecam bine si punem din nou pe foc pana incepe sa fiarba. Apoi luam tigaia de pe foc si adaugam amidonul dizolvat in apa, amestecam bine bine pana cand amidonul este dizovat in sos si punem din nou pe foc, alte 5-6 minute, pana sosul incepe sa se ingroase.

La final, nu ne ramane decat sa amestecam legumele, carnea si sosul firbinte si sa le spunem celor dragi #HaiSaMancamImpreuna pui dulce acrisor! Putem sa mancam cu orez, taietei de orez sau soba noodles :)

 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament