Astazi am ales:

Supa crema de ciuperci


Mananc supa crema de ciuperci numai si numai cand este gatita cu sau si cu ciuperci de padure: ghebe, galbiori sau hribi sunt preferatele mele si dau supei crema de ciuperci gustul acela special. Supa crema facuta exclusiv cu ciuperci de sera, de cultura, desi delicioasa, nu are “acel ceva” pe care il aduc ciupercile de padure. Cand am vazut fotografia postata de Buruletz pe Instagram folosind #HaiSaMancamImpreuna si culoarea frumoasa a supei am fost sigura ca a folosit si galbiori! 

INGREDIENTE

Pentru inceput,  curatam ciupercile de pamant preferabil cu o perie, in mod normal ciupercile nu trebuiesc spalate deoarece avand o textura buretoasa se vor  imbiba cu apa, asa ca preferabil ar fi sa luam o perie de plastic si  le curatam bine bine de pamant si le taiam in doua sau in patru in functie de marime. Intr-o oala incingem uleiul si calim ceapa  taiata pestisori sau cuburi mai mari. Totul trece prin blender oricum, deci nu trebuie sa ne straduim sa taiem marunt-marunt-marunt :)

Cand ceapa este pe jumatate calita adaugam si ciupercile si cartoful taiat in cuburi mai mari si continuam sa le calim inca 2-3 minute pe toate impreuna. Dupa ce sunt frumos calite, adaugam vinul alb si il lasam sa se reduca (2-3 minute) si turnam apa sau supa de pui, care trebuie sa acopere cu trei degete legumele.  Asezonam cu sare si piper si lasam supa sa fiarba, acoperind oala cu un capac.

Supa trebuie sa fiarba 30-40 min pe foc mediu spre tare. Dupa ce legumele sunt fierte (le testam cu furculita, ca niste gospodine minunate ce suntem :) in cazul in care avem prea mult lichid scoatem din el intr-un vas, in acest fel vom evita atunci cand vom blenda legumele ca supa noastra sa iasa prea lichida, daca ni se pare ca este prea putin lichid mai adaugam inca un pahar de apa si smantana dulce si blendam bine bine totul, pana cand avem o supa cu o textura foarte foarte cremoasa, o gustam si dupa preferinta o asezonam cu sare si piper daca mai este nevoie.

Daca vrem ca supa sa fie si mai fina, putem sa o trecem si prin sita, imediat ce o scoatem din blender, chiar inainte de a le spune celor dragi #HaiSaMancamImpreuna supa crema de ciuperci! 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament