Astazi am ales:

Tagliatelle cu scoici si inele de calamar


Unul dintre motivele pentru care sunt foarte mare fan al bucatariei italiene este faptul ca au o adevarata cultura pentru mesele in familie si o completeaza, de obicei, cu familii numeroase pe care sa le stranga in jurul mesei pregatite cu atata dragoste. Am vazut asta si in vizitele mele in Italia dar si in toate filmele lor si este un obicei de #HaiSaMancamImpreuna pe care as vrea sa il vedem mult mai des si in familiile noastre, nu doar de sarbatori sau duminica :) De ce nu putem face o masa in familie in fiecare seara? Sa ne strangem toti in jurul unei tigai mari cu paste, cu mamaliga, cu tocanita sau cine-stie-ce-bunatati si sa povestim cum ne-a fost ziua, ce ni s-a intamplat amuzant sau trist? Sunt sigura ca putem si astea vreau sa va incurajez sa facem impreuna! :)

INGREDIENTE

Mai intai ne ocupam de fructele de mare: carnea de midii dar si inelele de calamari se gasesc congelate, prefierte si minunate pentru astfel de cine rapide in familie :) Cand toata lumea ajunge tarziu de la birou si nu are prea mult chef de gatit, o astfel de reteta de paste salveaza situatia in mai putin de 20 min! Lasam fructele de mare sa se decongeleze intr-o sita.

 

Punem pastele la fiert in apa cu sare (pentru fiecare 100g paste fierbem 1 litru de apa) si le fierbem dupa instructiunile de pe ambalaj, astfel incat sa fie al dente. Apoi, intr-o tigaie incapatoare, incingem uleiul de masline si calim putin usturoiul, cu grija sa nu il ardem, ca sa nu devina amar. Stiti ca mirosul de usturoi prajit creste apetitul si declanseaza automat senzatia de foame? Ia sa incercati data viitoare cand puneti usturoiul in uleiul incins sa ii chemati pe cei dragi in bucatarie sa simta aroma. Va garantez ca toata lumea va astepta masa cu sufletul la gura :) Lasam usturoiul cateva secunde, apoi punem fructele de mare si amestecam bine. Fructele de mare vor lasa si ele apa. Dupa 2-3 minute punem si vinul, dam focul mai tare si lasam totul pe foc, amestecand des, pana vinul se reduce si intreaga cantintate de lichid scade cam la jumatate. Scoicile dar si calamari trebuie sa fie facuti, pe gustate. Acum e momentul sa punem pastele, pe care nu le scurgem din apa in care au fiert pentru ca inca au mult amidon pee le si asta ajuta sosul sa se lipeasca, deci nu ne dorim sa le trecem pe sub jet de apa rece. Peste tagliatelle punem patrunjelul tocat marunt, condimentam cu sare si piper si… gata cina :)

 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament