Astazi am ales:

Tagliatelle cu sos de branza si ciuperci


Poza Alinei mi-a adus aminte de copilarie si de Buni a mea :) Una dintre mesele preferate ale mele au fost intotdeauna taieteii cu branza facuti de buni! Ea avea mereu slaninuta afumata de la tara, pe care o taia marunt marunt si o prajea, fara a mai pune ulei, ca lasa ea suficient. Apoi punea desupra taieteii lati, facuti intotdeauna de mana ei si desupra lor un munte de branza de burduf si o lingura buna de smantana. Erau cei mai buni taietei din lume, super cremosi si aromati si intodeauna ii mancam cu putin zahar presarat desupra, pentru ca imi placea combinatia de branza usor iute si zahar care se topea peste taieteii fierbinti. Ceva de genul acesta ii prepar si eu lui Luca pentru cinele noastre #HaiSaMancamImpreuna, atunci cand, printre doua imbucaturi de tagliatelle imi povesteste ce a mai facut colegul de la scoala :)

INGREDIENTE

Mai intai pun la fiert 3 litri de apa cu sare, in care, in momentul in care incepe sa fiarba, pun tagliatellele si le fierb dupa timpul indicat pe ambalaj, pentru a ramane al dente.

Pana fierb pastele, intr-o tigaie mare, prajesc cubuletele de bacon pana sunt frumos rumenite si crocante. Torn deasupra smantana dulce si amestec bine, lasand la foc mediu 2 minute sau pana smantana dulce e fierbinte. Pun apoi toate tipurile de branza si amestec, la foc mic, pana sosul e bine legat si toata branza e topita.

Pun sare si piper, dar numai dup ace gust sosul, pentru ca in functie de cat e de sarata branza folosita, uneori nu mai e nevoie de sare. Plus ca si baconul sau pancetta sunt sarate. Pun in schimb mult piper, asa cum ii place lui Luca! :) Si la final, inainte sa ne asezam la masa, Luca striga pe toata lumea, aseaza farfuriile si pune patrunjel tocat marunt peste tagliatelle!

Un deliciu pentru familia noastra de fiecare data cand ne strangem toti si #HaiSaMancamImpreuna! :)




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament