Astazi am ales:

Tosdas cu creveti


Tostadas cu creveti sau cum sa ii impresionam pe cei dragi la o cina in familie? La intrebarea asta va raspund azi, cand invatam sa facem impreuna Tostadas, la ideea Elizei, care a postat o fotografie foarte apetisanta pe Istagram, folosind hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna. Tostadas, in bucataria mexicana si in general in bucatariile din America Latina, se refera la un preparat prajit sau care are ca ingredient principal ceva prajit :) In general, cele mai populare retete de tostadas includ tortillas de porumb, prajite in ulei pana sunt aurii si apoi cu diverse topinguri, de la carne tocata – chilli con carne si pana la guacamole sau chiar combinatii dulci.

Noi facem azi tostadas cu guacamole si creveti, pentru ca orice mancare pe baza de avocado este din start in topul preferintelor mele dar si pentru alaturarea delicioasa de arome si texturi: avocado cremos, in combinatie cu fructele de mare aromate, trase la tigaie in unt si ulei de masline, tortilla crocanta. Este o masa de vara care va fi, cu siguranta, apreciata de toti cei care o incearca!  

INGREDIENTE

Ingrediente pentru creveti:

1 kg creveti decorticati

2 linguri unt

2 linguri ulei de masline

3 catei de usturoi

un praf de sofran

o lingura zeama de lamaie

sare si piper dupa gust

patrunjel proaspat tocat

 

Mai intai pregatim gaucamole si pentru asta putem cere ajutorul celui mai experimentat membru al familiei in manuirea cutitului, pentru ca toate ingredientele trebuie tocate foarte marunt: ceapa, usturoiul, ardeiul iute, rosia. Puteti folosi si blenderul pentru aceasta operatiune, insa eu personal nu il recomand, va iesi o pasta, buna la gust de altfel, insa guacamole este mult mai bun cand are textura, cand simtim toate ingredientele. De aceea, nici pentru avocado nu va recomand sa folositi blederul ci, mai degraba, sa alegeti avocado foarte bine copt, pe care este usor sa il striviti cu furculita. Apoi amestecam toate ingredientele pentru guacamole intr-un bol si punem sare si piper dupa gust.

Pentru creveti (care trebuie sa fie decoraticati si foarte bine curatati, dar nu va faceti griji, ii gasiti asa de cumparat, de obicei congelati) trebuie sa incingem intr-o tigaie incapatoare untul si uleiul de masline, apoi tragem crevetii la tigaie, fara condimente, 7-8 minute (in functie de dimensiunea lor), la foc mediu, amestecand des. Punem apoi si zeama de lamaie, usturoiul, sofranul, sare si piper, amestecam bine si lasam pe foc alte 2-3 minute, amestecand cu grija, pentru a nu strivi crevetii dar si pentru ca nu vrem sa se arda usturoiul, care devine foarte amar cand e rumenit. Tragem apoi tigaia de pe foc, punem si pantrunjelul verde tocat marunt si amestecam.

Pentru tostadas, incingem intr-o tigaie uleiul si prajim tortillas pe amble parti, pana sunt foarte crocante si aurii. Le scoatem apoi pe o farfurie, pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Nu ne ramane apoi decat sa asamblam tostadas: pe fiecare tortilla crocanta punem un strat generos de guacamole si apoi unul de creveti. Puteti aseza pe masa si un bol cu extra guacamole, masline, patrunjel sau coriandru tocat, felii de lamaie sau lime, astfel incat fiecare isi poate potrivi tostadas dupa gustul sau :) La final nu va ramane decat sa spuneti #HaiSaMancamImpreuna si sa va bucurati alaturi de cei dragi de o masa mexicana deosebita  :) 

 




Lasa un comentariu

Nume si prenume
Adresa de e-mail
Comentariul tau


Regulament