Mega chiftea cu soia

Pentru ca Miercuri a fost zi de post am zis ca incerc pt prima data sa gatesc cu soia. Nu mi-a placut niciodata ideea de soia si nici acum nu sunt foarte incantata desi chifteluta a iesit foarte buna.

Se folosesc ingredientele obisnuite pt chiftea:
– 2-3 felii de franzela mai veche
– o ceapa
– sare, piper
– un ou
– patrunjel
– si in cazul nostru 150g de soia
– susan
– o rosie mare

Se fierbe soia timp de 15 min in apa cu vegeta, apoi se scurge. Se inmoaie franzela in apa cateva secunde, apoi se amesteca toate: soia, franzela, ceapa tocata marunt, oul, sare, piper, patrunjel maruntit. Toata compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu faina, se presara cu susan din abundenta si se acopera cu felii de rosii. Se tine la cuptor cca 30-40 de min la foc mediu.

Obtinem o chiftea sub forma de chec, pe care am taiat-o felii si am mancat-o cu ardei iuti de la borcan. Sincera sa fiu, a fost foarte buna, doar ca eu nu ma pot impaca cu gandul ca e facuta din soia. Asta pt ca sunt eu o mare carnivora… pe cuvantul meu ca e foarte buna si a fost foarte apreciata la noi acasa.

6 Comments

  1. Salut, Mirela! Nu ma supara deloc comentariul tau, doar ca am mai scris pe blog de mai multe ori ca eu sunt greco catolica si tin postul fara carne, nu e ca si postul ortodox, fara nici un fel de produs animal. Deci pentru actolici si greco-catolici e de post 🙂 Se poate scoate oul daca tineti postul dupa ritul ortodox 🙂

  2. Anonymous

    buna seara,teo.
    am facut mega-chifteaua,evident fara ou,si nu mi-a iesit asa minunata ca in pozele tale.e gustoasa,dar la aspect,nu-i pot da mai mult de nota 5.poate din cauza ca nu a avut ce sa o “lege”?(lipsa oului)
    sa nu uitam,totusi,ca eu ma descurc in bucatarie ca un elefant int-un magazin de portelanuri.te pup,o zi buna.

  3. cand am vazut aceasta reteta m-am bucurat sa vad ca este de post si arata asa de bine insa la o recapitulare a ingredientelor mi-am dat seama ca nu este de post deloc…iar raspunsul tau catre Mirela ma face sa adaug faptul ca lista de retete de post ar fi putut fi trecute multe din preparatele dulci 🙂

    o zi buna

  4. Anonymous

    Daca are Ou nu este deloc de post…pacat ! ptr ca imi plac retetele tale la nebunie si cand am vazut ca are ou m-a dezamagit:(

  5. iti recomand sa citesti cu 3 comentarii mai sus si ai sa intelegi de ce pentru mine reteta asta e de post.

  6. cerasela

    Teo draga,reteta este super super ,desi nici eu nu sunt foarte amatoare de soia,dar a-mi place foarte tare ideea de mega chiftea,tot blogul tau este un succes si ma inspiri, multe multumiri ca ne ampartasesti experientele tale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.