Guguluf cu stafide si ciocolata

Am facut guguluf pt ca am gasit o forma de silicon tare draguta si de dragul ei m-am apucat de gatit 🙂

Pt compozitie am folosit asa:
– 5 oua
– o cana de zahar
– o cana de faina
– 5 linguri de ulei
– 2 linguri de cacao
– 2 plicuri de zahar vanilat
– 1 plc de praf de copt
– coaja de lamaie
– esenta de rom si de vanilie
– o ciocolata alba si una cu cacao
– stafide

Am separat albusurile de galbenuse. Din albuse si zahar (inclusiv zaharul vanilat) se bate o spuma, separat se freaca galbenusele cu coaja de lamaie si esenta de vanilie, apoi se toarna galbenusele peste spuma, se amesteca incet si se inglobeaza si faina. Putem folosi si mixerul, insa la viteza cea mai mica.

Forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna un strat de aluat, se aseaza stafidele peste, se mai toarna un strat de aluat, iar in ultima parte de aluat se adauga cacaua si romul, apoi se pun peste compozitia de vanilie si cu ajutorul unui bat de lemn se fac modele in zig zag.

Se coace la cuptorul bine incins, la foc mic, cca 45 de minute. Am topit cele 2 ciocolati si le-am turnat peste guguluf. Cam asta este: foarte aromat si foarte simplu de facut!

8 Comments

  1. Anonymous

    Teo iubita mea, stau de 1 ora si ma benoclez la mancarurile facute de tine si asa cum face si Rares,imi curg balele pe tastatura.Stiu ca nu suna prea grozav in contextul dat insa asta am simit sa-ti spun!te pupa Flutu’ ! Esti grozava fata, nu vrei sa te muti in Pitesti ?!?

  2. Anonymous

    Teo, am vazut pe miresici ce mancaruri ai mai facut-am descoperit acum intamplator blogul tau! sunt absolut impresionata!
    Felicitari! cred ca voi incerca si eu reteta aceasta!
    Cristina

  3. Anonymous

    Esi grozava!Imi faci pofta de gatit!

  4. cory-ramy

    oauuu ..ce fain arata!!!cred ca o sa fac de sarbatori,vad eu unde gasesc o tava deasta"…

  5. georgiana

    Praful de copt il amestecam cu faina presupun, dar cand punem uleiul? Mersi

  6. Scuze, se vede in poze dat nu am scris, uleiul se mixeaza cu galbenusurile (impreuna cu esentele si coaja de lamaie), pana avem o crema ca o maioneza, pe care o punem peste albusuri. Sper sa fie totul ok acum

  7. Anonymous

    draga mea, ai un super blog, imi place la nebunie sa gatesc si sigur voi face multe din retetele tale atit de variate. un mare merci!

  8. uhmmm ..pare bun 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.