Salata cu varza si porumb

O salata aperitiv, foarte simplu de preparat dar culmea, foarte apreciata de toata lumea.

Tocam marunt o varza mijlocie, adaugam 500g de sunca taiata cubulete, o cutie mare de porumb boabe (eu prefer conservele de porum Bonduelle), le amestecam fie cu maioneza dupa gust, fie cu sos de usturoi. In cazul in care optati pentru sosul de usturoi, de mentionat ca eu folosesc intotdeauna cel de la Heinz, este cel mai bun si cel mai aromat.

Cam asta este, va doresc pofta buna!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

8 Comments

  1. Anonymous

    sarut mana. reteta buna , dar nu facem putina reclama? vezi Heinz.
    de fapt… fiind putin euforic nu am observat cat de bine arata bloggu’…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Reclama era daca Heinz sau Bonduelle ma plateau sa le dau numele aici. Cum nu ma plateste nimeni sa fac blogul asta, sa gatesc, sa fac poze si sa scriu, faptul ca dau nume de producatori sau produse se numeste RECOMANDARE.

    Mersi, o sa ma stradui sa arate si mai bine 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Anonymous

    Nu este reclama, dar…nu ar fi o idee rea daca am si primi retete de astfel de sosuri, cum e cel de usturoi despre care spuneai; nimeni nu spune ca ce se gaseste in comert nu e gustos, din contra, dar au atatia conservanti…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Anonymous

    Am doar un mic comentariu pentru „Anonim” :daca doriti o reteta originala de sos de usturoi,aceea se numeste sos „AIOLI”
    si am si ru o reteta in care se foloseste porumb care este f buna
    – 1 cutie porum boabe
    – 250 g parizer
    – 3 mere
    – 1/2 sau 1 ceapa,dupa gust
    – maioneza
    Se amesteca toate,se dau la frigider o noapte.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous

    Super retete, bravo!
    Am si eu o reteta de salata f.f.f.BUNA,incercati-o
    se numeste SALATA SUEDEZA.
    Componentele se pun intr-un vas transparent, in straturi, in ordinea scrisa mai jos:
    TELINA – 1 buc. mare- se rade pe razatoarea mare, se inabusa in baie de aburi sau se fierbe;
    PORUMB -1 cutie;
    ANANAS – 1 cutie compot- fructul se taie bucati mici, zeama se pastreaza pentru a fi inglobata in maioneza;
    SUNCA PRESATA – 6 felii – se taie bucati mici;
    OUA FIERTE tari- 3 buc.- se taie cuburi;
    MERE – 2-3 buc. – se curata de coaja si cotor, se taie cuburi mici si se stropesc cu zeama de la 1/2 lamaie;
    PRAZ – 2-3 buc. (numai partea alba) – se taie rondele foarte subtiri si se pun deasupra preparatului;
    MAIONEZA – se face din 2 galbenusuri, ulei , sare, zeam lemaie, se bat pana se obtine cantitatea de 400 gr. de maioneza, dupa care se inglobeaza treptat zeama de la compot, batand continuu.Atentie sa nu iasa prea subtire maioneza, daca, compotul are zeama putina se pune toata .
    Maioneza astfel obtinuta se toarna deasupra preparatului, se da la frigider si dupa o ora se poate servi. ESTE NEMAIPOMENITA!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous

    am facut salata asta in 15 minute si abia m-am oprit din mancat. este delicioasa!!! multumesc teo de idee. ai un blog absolut "gustos".

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Anonymous

    Draga Teo, azi am descoperit blogul tau, este…tentant sa spun asa, avand in vedere ca retetele sunt simple si rapid de facut, unde mai pui comentariile celor care-ti "calca" blogul :)(pana acum uram sa stau in bucatarie, chit ca gatesc zice-se foarte bine, criticii mei fiind sotul si fetitza mea)…in fine, am si eu o intrebare:la retzeta de mai sus, varza o framantzi inainte de a o amesteca cu restul ingredientelor?…pe la noi(Arad) varza se framanta nitzel cand o prepari sub forma de salata. multzumesc anticipat si sa stii ca ma voi inspira de acum din minunatele tale retzete :). Felicia

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  8. Buna Felicia. De obicei, la o salata de varza simpla, pe care o servim imediat, si noi framantam varza tocata cu putina sare. La salata asta insa nu e nevoie, pentru ca daca o mai si framantam, se face foarte moale si o data adaugata si maioneza isi pierde de tot textura. In plus, daca o servim ca si aperitiv si e preparata cu cateva ore inainte, se inmoaie si mai mult.

    Spor la bucatarit si pupici fetitei tale 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.