Prăjitură cu pişcoturi

Am vazut reteta pentru prajitura in emisiunea de pe Acasa TV, de duminica… imi scapa acum cum se numeste… emisiunea nu prajitura, prajitura se numeste prajitura cu piscoturi si nu seamana deloc cu un tiramisu, daca asta v-ati inchipuit.

Avem nevoie de:
– 400g de piscoturi
– un borcanel de gem acrisor (300g)
– 4 mere rosii mari
– 1 litru de lapte
– 5 oua
– 2 esente de vanilie
– 2 plicuri de zahar vanilat
– 200g de zahar
– unt pt uns tava
– 2-3 linguri de pesmet

Se tapeteaza tava cu unt si cu pesmet, se aseaza primul strat de piscoturi, cate doua, unul langa altul lasand putin spatiu pana la margini. Apoi ungem piscoturile cu gem, punem deasupra merele taiate bucatele si al doilea strat de piscoturi.

Separat punem la fiert litrul de lapte in care adaugam esentele de vanilie si zaharul vanilat. Se separa albusurile de galbenuse, galbenusele se freaca cu 150g de zahar, apoi putin cate putin se adauga lapte in ele pana se subtiaza si intr-un final turnam galbenusele in lapte (ca si pentru lapte de pasare). Tot litrul de lapte dres cu galbenuse si vanilie se toarna in tava, peste piscoturi. Se da la cuptor cca 20 de minute, si nu va faceti griji daca vi se pare ca laptele e prea mult.. o sa fie absorbit de piscoturi.

Dupa cele 20 de minute scoatem prajitura de la cuptor, punem peste ea bezeaua, respectiv albusele batute spuma cu 50g de zahar si mai dam la cuptor inca 10 minute pana se rumeneste bezeaua.
Cam asta e, obtinem o prajitura foarte buna, foarte moale si pufoasa si mai ales foarte aromata. Pofta mare!

12 Comments

  1. Reteta asta am vazut-o si eu la tv, da’ n-am mai prins finalul emisiunii. Arata bine si nu e greu de facut! Thanks, Teo!

  2. Anonymous

    Arata foarte bine si am facuto si eu si credetima ca este o bunatate.

  3. adriana

    prajitura arata foarte bine imi place este delicioasa se uita si fata mea si zice papa…

  4. adriana

    arata foarte bine reteta imi place cred ca am sa o incerc si eu

  5. Am facut si eu prajitura. E super buna.De cand te-am gasit pe tine, Teo fetita mea ma intreaba mereu “Ce ai facut azi bun mami?”

  6. am facut de doua ori pana acum reteta asta…super buna…sotul meu aproape ca mi-a mancat toata tava..

    bravoooo!!!

  7. simona

    draga teo, super prajitura cu piscoturi, am gresit putin ca nu am pus tot marul dar a fost super. felicitari pt site. ai tot felul de retete interesante, de-acum o sa tot incerc.

  8. Anonymous

    Draga Teo am o mare rugaminte.M-am uitat peste retetele de prajituri pentru ca duminica e ziua onomastica a sotului meu si vreau sa fac o prajitura deosebita sa-mi impresionez musafirii.Apropo pajitura cu fanta a avut mare succes.As vrea sa fac prajitura cu piscoturi dar, am o nelamurire la bezea sunt suficiente 50g de zahar la 5 albusuri.Te intreb deoarece la pajitura neli am observat ca se punea 200g de zahar.N-am citit eu bine?Te rog mult sa ma ajuti cu o explicatie.Nu as vrea sa dau gres.Cand taiem prajitura e indicat ca lama cutitului sa fie umeda ca sa nu se rupa bezeaua?Ai mila de incepatori te rog.Rulada de ciuperci mi-a iesit bestiala si gordon bleu-ul.Merci mult.Sper ca nu te necajesc prea tare

  9. Hey, scuze ca nu am raspuns mai repede, insa n-am avut timp. Eu asa fac prajitura asta, astea sunt cantitatile folosite, deci 50g de zahar ar fi suficient 🙂

    La multi ani sotului tau.

  10. Anonymous

    Servus,Teo.Vroiam sa iti multumesc pentru rasp.Adevarul este ca mi-am luat inima in dinti si am facut prajitura cu piscoturi fara sa mai astept raspunsul tau.Sotului meu i-a placut cum a iesit numai ca eu as mai vrea sa te intreb cate ceva daca nu-i cu suparare.Bezeaua de deasupra mi-a dat cea mai mare bataie de cap.In reteta scria ca sa las 10 minute la cuptor pana se rumeneste.Nu am stiut la ce temperatura s-o las.Mi-a fost frica ca nu se face si am lasat mai mult la cuptor.Nu cred ca am facut bine ca a doua zi bezeaua s-a cam lasat.Ce ma sfatuiesti la ce temperatura tb bagata la cuptor pentru cele 10 minute?Si inca ceva al doilea strat de piscoturi este mult mai uscat decat stratul de jos.Asa tb sa fie?Si cum sa fac sa nu se desfaca straturile? Ca daca nu esti atent cand iei prajitura de pe farfurie se desface in doua.Oare daca pun merele rase e mai bine?Sper ca nu te-am zapacit de cap.Eu sunt mai perfectionista si cand mi se pare mie ca ceva nu iese ca in pozele tale inseamna ca am gresit pe undeva si vreau sa stiu unde.Multumesc mult.

  11. Eu n-am cuptor cu temperatura reglabila pe grade, nu stiu exact sa-ti spun care ar fi temperatura potrivita. Eu am facut la foc potrivit astfel incat sa nu se arda bezeaua in cele 10 minute.

    Cat despre al doilea rand de piscoturi, sincera sa fiu n-am avut niciodata curiozitate si pt ca s-a consumat foarte repede, nici n-am mai apucat sa verific astfel de detalii.

    Poti incerca varianta cu merele rase, eventual sa-mi spui daca ai obtinut rezultatul dorit 🙂

  12. Dyana24

    E foarte buna prajitura.Felicitari pentru blog!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.